Magic Monday alkoi lupaavasti

2.1.2018 - 19:32 | Miika Lähdeniemi Blogi Suomi

Veikkauksen ja raviratojen uusi konsepti Magic Monday sai vauhdikkaan aloituksen uudenvuodenpäivänä Kaustisella ja Kouvolassa. Kuvituskuva. Kuva: Anu Leppänen

Maanantain uusi ravikonsepti lähti liikkeelle vauhdikkaasti, ja voi tosiaan tuoda kaivatun piristysruiskeen kotimaan ravien pelivaihtoihin.

Kirjoitin marraskuun lopussa pahasti sakanneista T76-vaihdoista huolestuneena blogin otsikolla ”Pelastaako maanantai Suomen ravipelit?” Viittasin tietenkin Veikkauksen ja raviratojen uuteen Magic Monday -konseptiin, joka sai ensikasteensa eilen uudenvuodenpäivänä.

Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei voi yhdestä kerrasta vetää, mutta vastaan silti, että maanantai voi pelastaa tai ainakin sysätä trendin oikeaan suuntaan. Magic Mondayn ideana on ajaa jaettu T65-kierros kahden raviradan kesken niin, että koko kierros vedetään läpi reilussa tunnissa. Sama malli on käytössä Ruotsissa, jossa juostaan keskiviikkoisin Xpress V86-kierros kahdella raviradalla.

Magic Mondayn eilinen aloitus oli lupauksia herättävä. Numerot olivat vakuuttavat: T65-pelin vaihto kohosi 276 728 euroon, mikä on enemmän kuin viime aikojen normaalikierroksilla Vermon keskiviikkoina. Päivän Parin vaihto 53 080 euroa on varsin kova lukema sekin, kun sitä vertaa Päivän duon noin kymppitonnin vaihtoihin tavallisissa iltaraveissa. Päivän Paria pelataan urheilupelien puolella, mikä todennäköisesti houkuttelee pelaajia myös muiden urheilupelien parista.

Alkuvaiheeseen kuuluu tietysti uutuudenviehätystä ja ylimääräistä jackpot-rahaa, mutta joka tapauksessa vaihdot ylittivät kaikki odotukset. Veikkauksen toiveissa oli etukäteen noin 150 000 euron vaihto T65-peliin. Lähiviikot näyttävät, mille tasolle Magic Mondayn vaihdot vakiintuvat, mutta ainakin alku oli onnistunut.

Käytännön tekemisessä oli myös ilahduttavan vähän ”lastentauteja”. Magic Mondayn kulmakivenä on Pasilan virtuaalistudio, jossa on juontajan lisäksi kaksi vierasta. Paikan päältä kahdelta raviradalta hoidetaan selostus ja haastattelut. Pientä korjattavaa on lähinnä haastatteluiden ajoittamisessa oikeisiin väleihin. Lähtöjen aikataulutus meni ensimmäisellä kerralla nappiin, ja Magic Mondayn kiivastempoisessa tahdissa se onkin välttämätöntä.

Studioisäntä Jere Törmänen sekä neitsytkierroksen asiantuntijavieraat Christa Packalen ja Tuomas Pakkanen olivat tehneet pohjatyönsä hyvin, ja onnistuivat jokainen roolissaan. Kahdelta ravivalmentajalta ei puutu hevostuntemusta ja jatkossakin on vain huolehdittava, että lähetyksissä lähestytään asioita sekä urheilun että pelin näkökulmasta.

Viihdyttävään TV-kokemukseen myös ravien tapauksessa kuuluvat jälkipelit. Magic Monday -studiossa tartuttiin ansiokkaasti kiinnostavimpiin tilanteisiin ja näytettiin hidastuskuvaa mm. viidennen kohteen ensimmäiseltä takasuoralta, kun Ypäjä Hereiam nousi toiselle radalle ja saman tilanteen lopussa suursuosikki Finally Famous laukkasi. Lähdön jälkeen haastatteluun otettiin Finally Famousin ohjastaja Mika Forss, joka oli korostetun niukkasanainen ja silmin nähden pettynyt. Tappion jälkeen haastattelussa oli myös päätöskohteessa laukan muodossa epäonnistunutta suosikkia ajanut Esa Holopainen, joka oli Forssia halukkaampi kommentoimaan laukan syytä. TV-kamerat ja haastattelut epäonnistumisten jälkeen voivat tuntua ärsyttäviltä, mutta jokaisen kilpailijan kannattaa muistaa, että haastattelijoiden välityksellä palvellaan tämän lajin asiakkaita.

Studiossa päästiin puimaan tiukkoja tilanteita myös T65-pelin ulkopuolella ravatussa Kouvolan lähdössä. Ensimmäisessä kaarteessa Shanelle Journey yritti puolustaa paikkaansa johtavan takana ja tuttuun tapaansa Jarmo Saarela havitteli samaa paikkaa Runner Wilillä. Jokainen voi katsoa ensimmäisen kaarteen tilanteen tästä linkistä ja muodostaa oman mielipiteensä. En ole nähnyt kaarrekameran kuvaa ja voin olla väärässäkin, mutta kyllä se näytti enemmän jaloille ajamiselta kuin kahta rataa ajamiselta. Tiukassa kilvanajossakin pitäisi olla mukana vastustajien ja oman turvallisuuden kunnioittamista – ennen kuin joskus rytisee oikein kunnolla.

Jaa artikkeli:

Blogi Suomi

Jätä kommentti