Carlos La Renta viimeisteli vuoden parhaan potin

8.8.2018 - 22:33 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Vermon ilta päättyi Carlos La Rentan ja Stonecapes Picasson kamppailuun. Stonecapes Picasson voittaessa kuusi oikein -tuloksella olisi saanut runsaat 22000 euroa. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. T65-peli päättyi Carlos La Rentan kirivoittoon. Yllättäjän ykkössija tarkoitti sitä, että koko 226 463,80 euron jakosumma meni yhdelle pelaajalle. Voitto on vuoden suurin totopeleistä saatu.

Voitokkaan lapun oli jättänyt riihimäkeläinen nettipelaaja, joka lunasti runsaat 113000 euroa antaneen rivin T6-voittoluokassa eli kaksinkertaisena.

Suurin yllättäjä oli Raw Jack, mutta lopullisen niitin löi Carlos La Renta, jota oli rastattu seitsemän prosenttia.

Carlos La Rentan voittoa juhlitiin perhepiirissä, sillä Hannu-Pekka Korpi oli puolisonsa Henna Heikkilän omistaman ja valmentaman ruunan ohjissa. Carlos La Renta johti alun, mutta päästi voimalla rinnalle tulleen Stonecapes Picasson jatkossa eteensä. Loppusuoralla osat vaihtuivat, kun Carlos La Renta kiri ykköseksi ajalla 13,4ake.

Carlos La Renta yllätti T65:ssä myös pari starttia sitten. Viimeksi se oli kolmas.

”Se pääsi viimeksi vetämään vähän ilmaa ja oli sen takia lopussa tahmea”, Henna Heikkilä kertoi. ”Oli kuitenkin pieni yllätys, että se oli näin hyvä, ja että sen pystyi kääntämään toisen takaa hyökkäykseen. Yleensä se nakkaa siinä vaiheessa päänsä ylös.”

Carlos La Renta asuu Pekka Korven tallissa, mutta on Heikkilän omassa valmennuksessa.

”Viime startin jälkeen se on ollut kaksi kertaa valjaissa, torstaina jäähdyteltiin ja maanantaina ajettiin vetoja”, Heikkilä kertoi. ”Tätä hoidetaan paljon, sillä käy hierojat ja yritetään hoitaa jalkoja ahkerasti.”

Carlos La Renta on Heikkilän oma kasvatti jo toisessa polvessa. Kaikkiaan hänellä on kolme treenattavaa.

”Olen ollut lapsen kanssa kotona, mutta syyskuun kolmas päivä alkaa taas työt”, Vero Modalla somistajia kouluttava Heikkilä selvitti.

Juho Ihamuotilan Mass Attack kiri ykköseksi ohi Quite A Boyn ja Kingfisher Fellow’n. Kuva: Anu Leppänen

Rivin hankalia rasteja oli myös neloskohteen voittanut Mass Attack. Juho Ihamuotila pääsi ruunalla alussa kolmanteen pariin sisälle, sieltä loppukaarteessa toiseen ulos ja loppusuoralla kiriin. Päätössatasella Mass Attack vaihtoi rytmiä niin rivakasti, että se ehti vielä helposti ykköseksi. Voittoaika oli 13,7ake.

”Tämä tulee selästä oikein tosi kovaa. Nytkin se tuli periaatteessa kaikki tallella maaliin”, Ihamuotila ihasteli voittajahaastattelussa. ”Tällä pääsee auton takaa tosi kovaa ja tämä tulee lopun tosi lujaa. Jos tämä pysyy terveenä, tällä jossain vielä vähän pärjääkin.”

Issaquah Sund sai kerrankin hyvän juoksun ja kiri selvään voittoon uudella ennätysajallaan. Kuva: Anu Leppänen

Viime kaudella komeasti sarjoissaan noussut Issaquah Sund sai T65-avauksessa kauden avausvoittonsa. Usein raskaita reissuja saanut ruuna pääsi nyt toiseen pariin ulos, missä Antti Teivainen sai kyttäillä loppukaarteeseen asti. Kun Arctic Lover oli prässännyt keulassa juossutta Bertucciota 1.11-kyydillä jo kolmannella puolikkaalla, Issaquah Sundin voimat saivat puhua maalisuoralla.

”Se sai kerrankin namijuoksun ja matkalla mentiin tarpeeksi lujaa. Nyt ei mennyt kikkailuksi”, valmentaja Tero Mäenpää kiteytti.

Issaquah Sund paransi ennätystään kerralla sekunnilla lukuihin 13,0ake. Vaikka ennätyskin ropisi selvästi, Mäenpää ei kokenut sen olleen nyt ratkaisevasti aikaisempia starttejaan parempi.

”Hevonen on ollut koko ajan ihan hyvä, juoksut eivät vaan ole natsanneet”, hän painotti. ”Kahdesti se laukkasi lähtöön, kun kisoissa oli tullut lähdön uusinnat, ja parissa viimeisessä on ajettu ehkä turhan passiivisesti. Hevoseen on ollut koko ajan hyvä usko.”

Enemmän suomenhevosmiehenä tunnetulla Mäenpäällä on tallissaan nyt kuusi lämminveristä, kun hevosten kokonaismäärä on reilut parikymmentä. Viimeiset pari vuotta Mäenpää on toiminut Jämsässä, mistä hän osti Heikki Torvisen aiemmin isännöimän ratatallin. Torviselta hänelle ”periytyi” myös Issaquah Sund.

”Muutto oli ehdottomasti hyvä liike. Aikaisemmin oli pitkät matkat joka paikkaan ja hevosiakin kolmessa eri tallissa. Tuosta on eri lailla helppo liikkua joka puolelle.”

Julmin palasi voittokantaan ajalla 23,8ake. Tolppa oli kuusivuotiaalle jo kauden kahdeksas. Kuva: Anu Leppänen

Suomenhevosten ykkössarjassa voiton vei Julmin, jonka Peter Lindroos ajoi ensimmäisellä takasuoralla päättäväisesti keulaan ohi T.T. Avotin.

Voitajahaastattelussa Lindroos kehui kuusivuotiaan Julminin kehityskaarta ja uskoi sillä olevan vielä ruusuinen tulevaisuus. Lindroosin mukaan hevosta on viety eteenpäin harkitusti, eikä sitä ole alettu tyhjentää joka starttiin.

”Kovasti on suunniteltu, mutta se on eri asia, miten suunnitelmat toteutuvat”, omistajavalmentaja Esa Heikkinen nauroi. ”Nytkin puhuttiin etukäteen, että ajetaan nätisti, jos T.T. Avot menee keulaan ja tämä on sen takana, mutta niin ne suunnitelmat taas muuttuivat.”

Heikkisen mukaan juuri Peter Lindroos on uskonut hevoseen eniten.

”Kai hän on starteissa tuntenut, että se on hyvä hevonen. Minua se on vähän yllättänytkin, mutta kai siihen on pakko uskoa itsekin”, Heikkinen naurahti.

Esa Heikkisellä on vertailupohjaa, onhan hänellä aiemmin ollut mm. ravikuningatar Marimin.

”Voi olla, että tämä on paras meillä ollut hevonen. Se taitaa olla kapasiteetiltaan Mariminiakin parempi”, hän tunnusti.

”Pessimistinä ajatteli, ettei tuollaisia enää Mariminin jälkeen tule, mutta kai sitä on jotenkin onnellisten tähtien alla syntynyt. Hevosten kanssa on ollut jonkin verran tuuria.”

 

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti