Derbyn väriläiskä jälleen suurkilpailufinaaliin

12.10.2017 - 22:14 | Miika Lähdeniemi Uutiset Suomi

Näyttävä Obrigado rutisti Antti Teivaisen kannustamana JTT-karsinnan ykköseksi. Voittoaika 14,5/2100a oli karsintojen nopein noteeraus, saman tuloksen meni myös Empire Shark omassa karsintalähdössään. Kuva: Anu Leppänen

JOKIMAA. Obrigadon karsintavoitto ei tullut tällä kertaa yllätyksenä. Derby-finalisti käänsi Jokimaa Tekee Tähtiä-karsinnan tiukan loppumatsin niukasti edukseen.

Elokuussa Derbyn karsintalähdön jättiyllättäjänä voittanut ja finaalissa kolmanneksi kirinyt Obrigado tähyää uuteen suurkilpailufinaaliin. Antti Teivaisen ajama ruuna kiersi nimittäin Jokimaa Tekee Tähtiä-karsintalähtönsä ykköseksi ja osoitti tiukassa matsissa Titan Asin kanssa hyvää taistelumoraalia.

”Näköjään se ihan mielellään tulee viimeisestäkin ohitse”, valmentaja Birgitta Lappeteläinen iloitsi.

Suuren Suomalaisen Derbyn kolmossijasta 42 500 euroa ansainnut Obrigado oli Jokimaa Tekee Tähtiä-karsintojen selvästi ansioitunein hevonen. JTT-karsintoihin pääsivät osallistumaan ne ennakkoon mukaan maksetut hevoset, joiden voittosumma oli 31. heinäkuuta enintään 17 000 euroa.

Derby oli Lappeteläisen perheelle ikimuistoinen kokemus ja kaiken lisäksi tuli menestystä. Jossiteltavaakin jäi, sillä Obrigado kiri pussista päästyään vihaisesti loppua.

”Jälkikäteen olen miettinyt, että olisi pitänyt ottaa finaaliin kymppirata. Jos juoksu olisi mennyt kuten BWT Burnin Alivella, ei tiedä miten korkealla olisi oltu. Derbystä otettiin joka tapauksessa kaikki ilo irti. Voi olla, että sitä ei pääse ikinä uudestaan kokemaan”, Lappeteläinen sanoi.

Loppukaudesta Obrigadolla tähdätään vielä nelivuotiaiden Kasvattajakruunuun, jos paikka välieristä irtoaa. Sitä ennen on kuitenkin vielä vuorossa Jokimaan suurkilpailun finaali lauantaina 21. lokakuuta.

”Loogisesti ajatellen se kyllä parantaa finaaliin, kun kotona ei pysty kovaa ajamaan ja yksi ratahiitti käytiin vain välissä ajamassa. Teivainen sanoi lähdön jälkeen ajavansa tätä finaalissa, toivottavasti ei muuta mieltään.”

Muut Jokimaa Tekee Tähtiä-karsintavoittajat:

Oxan Winx And Wonx – Mika Forss (valmentaja Timo Kukkonen)

Oxan Winx And Wonx kurkotti ensimmäisen karsintalähdön voittoon ohi Turmalinin. Kuva: Anu Leppänen

Newport Brodde – Antti Teivainen (valmentaja Matias Salo)

Newport Brodde hallitsi omaa karsintalähtöään varmasti piikkipaikalta. Kuva: Anu Leppänen

Elbert Schermer – Tapio Perttunen

Elbert Schermer on sijoittunut pitkään hyvin ja nappasi nyt voiton makeassa paikassa. Kuva: Anu Leppänen

Empire Shark – Mika Forss (valmentaja Markku Nieminen)

Empire Shark oli siis Obrigadon ohella nopein karsintavoittaja. ”Sillä on vedetty pelkästään laukkavetoja huhtikuusta saakka. Se on saanut myös kovien lähtöjen myötä lisää kovuutta”, hevosen hoitaja Riikka Lehto Markku Niemisen tallilta kommentoi. Kuva: Anu Leppänen

Wang Dang Doodle – Jarmo Saarela (valmentaja Jorma Kinnunen)

JTT-karsintojen suurimman yllätyksen aiheutti Wang Dang Doodle, joka kiri 34,6-kertoimisena voittoon. Taustajoukot Jorma Kinnusen johdolla ottivat ilon irti kotiradan suurkilpailun karsintavoitosta. Kuva: Anu Leppänen

Doubledip – Juha Utala

Juha Utalan tallin Doubledip ohitti loppusuoran taistossa sisäkautta Charexcelin, joka teki vahvan juoksun johtavan rinnalta. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti