Free Me kiitti kilvanajosta

10.10.2018 - 19:59 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Free Me tykitti Vermon illassa voittotuloksen 11,3a. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. Vaikka syksy etenee, Vermossa ajetaan huippuvauhtia. Tammatähden voittoon kirinyt Free Me nappasi kauden avausvoittonsa ajalla 11,3a.

Kovan tulostason pohjusti kärjen raaka ylivauhti: Withma ja Mika Forss saivat pidettyä ykkösradalta niukasti keulapaikan, mutta Hannu-Pekka Korpi ei Arctic Passionin rattailla luovuttanut helpolla: avaus mentiin 1.08 ja koko kierroskin 1.10.

Tämä oli tietysti liikaa. Arctic Passionin tankki oli tyhjä jo viimeisellä takasuoralla, mutta Withma tsemppasi urheasti maaliin asti ja kesti kolmanneksi. Suosikki Callela Ladyboss sai ensin otteen, ja parhaiten puristi Free Me, jonka Santtu Raitala piilotti alussa neljänteen ulos. Santtu Raitala oli Pekka Korven valmentaman tamman rattailla toista kertaa.

Helpolla Free Me ei kuitenkaan päässyt, vaan tamma sai kiertää koko päätöspuolikkaan kolmannella ilman vetoapua.

”Nyt se on jotenkin löytänyt itsensä, ja ollaan löydetty sen kanssa oikeaa systeemiä”, Hannu-Pekka Korpi kertoi. ”Kun rahaa oli tarjolla, suoraan sanottuna epäonnistuttiin sen kanssa, mutta nyt se on selvästi parempi. Ollaan vähennetty ajamista, kun se ei ota sitä vastaan niin paljoa. Se on saanut olla vähän helpommalla.”

Free Me oli kolmevuotiskautensa lopussa ikäluokkansa ykköstamma, mutta nelivuotiskauden avaus meni pitkäksi edellisenä talvena sattuneen loukkaantumisen takia. Luokkaa Free Mellä joka tapauksessa näyttää olevan.

”Sillä on tosi hyvä vauhti, ja kyllä tammahuipulla on tilaa uusillekin tammoille. Ihan hyvillä mielin mennään tulevaisuutta kohti”, Hannu-Pekka Korpi kuvaili.

Omasta suorituksestaan Arctic Passionin rattailla Korpi ei ollut erityisen vaikuttunut.

”Oli milleistä kiinni, että olisi päästy keulaan, mutta Mika piti kavioita välissä. Ei siinä vaiheessa tee mieli luovuttaa, kun on niin lähellä keulaan pääsyä”, hän mutisi.

Mika Forss ja Pekka Korpi tunnetaan lukuisista keskinäisistä kaahotuksistaan. Hannu-Pekka Korpi kiisti perineensä isänsä asemaa Forssin kanssa kinastelussa.

”Ihan sama se on, kuka on vastassa.”

Myös T65-pelin kakkoskohde meni Vihtiin, kun Ari Moilanen ajoi Ari Hartikaisen valmentaman Stonecapes Poen ykköseksi. Moilanen tarjosi tammalle unelmajuoksun ensin johtavan takana ja sitten toisessa ulkona, mistä Stonecapes Poe pääsi etenemään kiertämättä toista rataa. Tiukassa maaliintulossa Stonecapes Poe puristi ykköseksi ennen Hartikaisen kanssa Vermon tallin jakavan Risto Väreen valmentamaa Leon Cogeria.

Stonecapes Poe runttasi niukasti ohi vahvan juoksun kuolemanpaikalta tehneen Leon Cogerin. Kuva: Anu Leppänen
Tiffany Journey kiri kolmannesta ulkoa ykköseksi. Voitto oli nelivuotiaan tamman uran ensimmäinen, Esa Holopaisen uran 4998:s. Kuva: Anu Leppänen
Tuomas Korvenojan Ultimate Critic hallitsi 3000 euron ykköspalkinnolla ajettua kolmevuotiaiden Tammasarjaa. Mikko Laakkosen ML Stable Oy omistaa tamman, jonka isä on saman firman osaomistama Knows Nothing. Kuva: Anu Leppänen
Edellisen starttinsa 15 kuukautta sitten juossut Casimir Tof palasi pitkältä tauolta hienossa vireessä ja rutisti 1.12-lopetuksessa johtavan rinnalta ykköseksi. Hannu Torvinen ohjasti ruunaa, jonka valmentaja Tom Eriksson huusi kolme vuotta sitten huutokaupasta 6500 euron vasarahinnalla. BWT Divine kiritti parhaiten. Kuva: Anu Leppänen
Suvi Saarisen Gemstone Aria oli B-ponien SuperStar-lähdön ykkönen. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti