Huutokauppaostokselle vihdoin täysosuma

12.9.2018 - 23:02 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Olli Koivusen ajaman Quite A Boyn loppuriuhtaisu kantoi ohi Cragganmoresta. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. Kovissa ikäluokkalähdöissä kilpaillut Quite A Boy kiersi Teräsmiesliigassa kauden avausvoittoon. Stayer-matkalla otti vuoden ensimmäisen ykkössijansa myös Pyöriän Vilistys.

Juoksunkulutkin ovat olleet monessa startissa Quite A Boyta vastaan, ja esimerkiksi heinäkuussa Mikkelin nelivuotislähdössä loppukaarteen laukkaan paloi hyvä sijoitus ja ennätystulos. Vermossa ruuna juoksi vaihteeksi tavallisessa rahasarjassa, mutta sille uudella kilpailumatkalla eli Teräsmiesliigan 3100 metrillä.

Useampi hevonen teki ratkaisuja jo toisen kierroksen aikana, mutta Olli Koivunen malttoi päätöskierroksen alkuun ennen kuin käänsi Quite A Boyn kolmannen radan jonoon. Loppukurvissa se jatkoi kärjen rinnalla ilman vetoapua ja runnoi ratkaisumetreillä ohi vetotöistä vastanneen Cragganmoren.

”Kyllähän se jouti jo voittamaan”, Quite A Boyn valmentaja Kaisa Toivonen iloitsi. ”Eihän se toki ole voinut voittaa, kun on ajettu kovia lähtöjä. Jos sillä olisi ajanut tavallisempia lähtöjä, varmaan se olisi jo aiemmin voittanut. Koko ajan on tiedetty, että hevonen on hyvällä mallilla. Ajattelinkin, että tänään sillä olisi paikka onnistua.”

Ykkössija oli kauden ensimmäinen ja uran toinen 22. kilpailussa. Viime kaudella Quite A Boy oli Kasvattajakruunussa neljäs, ja Kasvattajakruunu kuuluu myös tämän loppukauden suunnitelmiin. Nelivuotiaiden välierät juostaan Jyväskylässä marraskuun ensimmäisenä päivänä.

”Hevoselta tietenkin puuttuu vielä sellaista kovuutta, mutta näiden lähtöjen myötä sitä tietysti tulee. Nyt Quite A Boy alkaa saada rutiinia ja siitä tulee pidemmän päälle hyvä hevonen.”

Kalle Savon emätamma Lil Wonder on onnistunut periyttäjänä, sillä se on jättänyt lisäksi Kriterium-voittajan ja huipputamma Bosses Lilyn sekä elokuussa Tammakriteriumin voittaneen Bosses Ladyn.

Quite A Boyn voitto osui sattuvasti Ypäjän huutokauppaviikolle. Nelivuotias ruuna nimittäin hankittiin parinkymmenen henkilön kimpalle vuoden 2015 huutokaupasta 6000 eurolla.

”Ystäväni Vatasen Liisan kanssa siellä pähkäiltiin, mitä ostettaisiin”, Toivonen muisteli. ”Tämä oli sellainen varsa, johon erityisesti Liisa tykästyi tosi paljon. Se aika vahvasti myötävaikutti siihen, että tämä ostettiin eikä ole harmittanut. Kaikkiaan olen ostanut huutokaupasta kuusi varsaa, joista valtaosa on tätä nuorempia. Sellainen durvalolainen Leila Highlander joskus hankittiin. Se oli huutokaupassa vielä pieni ja ruma, mutta hevonen oli hyvä ja voitti seiskaviislähdönkin.”

Toivosen illan täydensi Rocket Zet, joka oli avoimessa lähdössä toinen keulasta voittaneen Bret Bokon takaa.

”Ei voi yhtään moittia, mutta Rocket on sen verran vanha ja viisas, että ei se halunnut tuolla kurassa juosta. Heti kun tuli sadekuuro, näki, ettei sitä huvita. Ei paljon parempaa ravipäivää voi olla. Olli ajoi molemmilla hevosilla hienosti ja hänen kanssaan on kiva asioida”, Toivonen kiitteli.

Quite A Boyn omistajia iloitsemassa pitkään janoitusta voitosta. ”Tämä on ollut kiva kimppa ja hevosen kanssa on saanut tehdä sen, mitä on halunnut”, valmentaja Kaisa Toivonen myhäili. Hevosen vierellä ohjastaja Olli Koivunen ja Hanna-Maija Saikkonen. Kuva: Anu Leppänen

Illan toisen stayer-lähdön vei Pyöriän Vilistys. Se taivalsi Teemu Keskitalon ajamana ensin toista rataa ilman vetoapua, vyöryi kärkeen toisen kierroksen lopussa ja hallitsi perille saakka. Pyöriän Vilistyksellä oli ennen tätä iltaa jo kaksi peräkkäistä kakkossijaa Vermon lähdöistä ja kunto tuntuu vain nousevan.

”Tämä on sellainen vahva ja rehellinen hevonen, yrittää sitkeästi ja tekee työnsä”, toinen omistaja Teija Turunen kehaisi. ”Töitäkin on tietysti joutunut tekemään, mutta Harri on jaksanut tehdä järjestelmällisesti ja säännöllisesti hommia.”

Teijan mies Harri Vaittinen on Pyöriän Vilistyksen vastuuvalmentaja. Heidän tyttärensä Suvi Vaittinen omistaa hevosen yhdessä äitinsä kanssa, ja on myös tärkeä osa tiimiä.

”Näiden suomenhevosten kanssa pitkäjänteisyys kiittää enemmän kuin lyhytjänteisyys”, Harri Vaittinen muotoili. ”Tyttö on aika hyvä hieromaan, Teija on ruokkinut ja hoitanut hyvin ja lisäksi Teemu on ajanut hyvin. Sitten välillä on kysytty vinkkiä Lindströmin Hannulta, kun on tullut tenkkapoota. Ei tämä niin helppo hevonen ole aina ollut, mutta on koko ajan kehittynyt. Pieniä takapakkejahan näiden kanssa aina tulee.”

Hannu Lindström välitti hevosen Vaittisen porukalle loppuvuodesta 2016. Viime kaudella ruuna voitti kahdesti, mutta laukat ovat sotkeneet menoa monessa startissa.

”Minusta se ravaa nyt paremmin kuin viime vuonna ja jaksaa mennä aika mukavasti. Vermossa on onneksi usein näitä pidempiä matkoja ja muutenkin niitä saisi olla enemmän. Voi olla lyhyitäkin matkoja, kunhan tulee vaihtelua. Pelimiehethän vain tykkää tällaisista lähdöistä ja jos aina ajetaan samaa matkaa, ehkä se on vähän tylsää.”

Harri Vaittinen ja Teemu Keskitalo myhäilivät Pyöriän Vilistyksen väkevän suorituksen jälkeen. Kuva: Anu Leppänen
T65-kierros päättyi Le Gros Billin voittoon. Quite A Boyn tavoin se on kilpaillut ahkerasti ikäluokkalähdöissä ja tällä kertaa Antti Teivaisen ajokki otti voiton rahasarjasta. Kuva: Anu Leppänen

Oikea Toto65-rivi, Vermo 12.9.

T65-1: 5 Bret Boko
T65-2: 4 Teilor
T65-3: 4 Heavy Beat
T65-4: 13 Quite A Boy
T65-5: 2 Pyöriän Vilistys
T65-6: 3 Le Gros Bill

6 oikein -tuloksilla saa 170,20 euroa ja 5 oikein -tuloksilla 6,60 euroa.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti