Ida’s Owen ykkössarjojen vauhdeissa

12.8.2017 - 16:13 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Joni-Petteri Irri pääsi tuulettelemaan voittoa kotiradallaan. Ida's Owen meni kovan ajan 12,1 täydellä matkalla. Kuva: Anu Leppänen

TEIVO. Ida’s Owen paiskasi viisivuotislähdössä hienon täyden matkan tuloksen 12,1. Joni-Petteri Irri onnistui voittamaan ruunalla kolmannella yrittämällään.

Ennen T76-kohteita ajettu avoin viisivuotislähtö oli todellinen vauhti-iloittelu, vaikka mukana olikin vain kuusi hevosta ja Flynn Boko laukkasi vielä mahdollisuutensa heti kättelyssä. Vauhdinpidosta huolehti Pekka Korven ajama Arctic Helen, mutta 10,0-vauhtisen kolmannen puolikkaan jälkeen se taipui lopussa voittomatsista.

Joni-Petteri Irrin sisäradalle kolmanneksi piilottama Ida’s Owen tykitti maalisuoran parasta kyytiä ja ehti selvään voittoon. Arctic Helenin ohitse punnersi myös lähdön eniten tienannut Callela Ladyboss.

Ida’s Owenin voittotulos oli hurja 12,1/2100a. Vertailun vuoksi mainittakoon se, että Teivon rataennätys on maililla 10,9.

”Lopussa kenttä kääntyi ja maalisuora oli tyylittelyä. Viimeksi ajoin ehkä liian rohkeasti ja hevonen puutui lopussa, mutta nyt se oli oma itsensä. Kurveissa se painaa vähän sisäänpäin, mutta kun tilaa saatiin, Ida’s Owen tuli kyllä hienosti”, Joni-Petteri Irri iloitsi.

Irri on ajanut Heikki Laakkosen valmentamalla Ida’s Owenilla nyt kolme kertaa, ja Irrin kotiradalla Teivossa oli vuorossa ensimmäinen täysosuma.

”Haluttiin ammattimies kyytiin, kun ollaan itse jo ikämiehiä”, Heikki Laakkonen perusteli kuskiasiaa.

”Joni-Petteri ajoi Joensuussa kilpaa ja silloin kysyin, kävisikö tällainen hevonen ajettavaksi. Startti kerrallaan mennään eteenpäin ja katsellaan käypäisiä lähtöjä. Näihin viisivuotislähtöihin ei tahdo tulla hevosia. Turussa on ensi kuussa jokin lähtö. Meiltä kyllä tulee paljon matkaa sinne”, noin 420 kilometrin päästä Kontiolahdelta Teivoon saapunut Laakkonen sanoi.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti