Kaksi suomalaisvarsaa E3-finaaleihin

18.6.2017 - 19:34 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Elitloppet-sunnuntaina 11,5-tuloksen painellut Callela Lisbeth tykitti sunnuntaina Färjestadissa E3-finaaliin. Kuva: Anu Leppänen

Twist Of Fate ja Callela Lisbeth tavoittelevat muhkeaa palkintopottia Bergsåkerin E3-finaaleissa.

Pekka Korven valmentama Twist Of Fate ja Markku Niemisen tallin Callela Lisbeth selvittivät tiensä E3-finaaleihin. Twist Of Fate pääsi oriiden ja ruunien kisan finaaliin, Callela Lisbeth puolestaan tammafinaaliin. Molemmissa kolmivuotiskisoissa on 925 000 kruunun ykköspalkinto.

Twist Of Fate voitti karsintalähtönsä keulapaikalta, mutta Callela Lisbethin finaalipaikka irtosi astetta vaikeamman juoksunkulun kautta. Se jäi roikkumaan 08-avauksessa kolmannelle radalle ja peruutteli ensimmäisellä takasuoralla takajoukkoihin. Loppukaarteessa Mika Forssin ajokki pääsi pujottelemaan vapaille vesille, mutta oli vielä tosi kaukana kärjestä. Riuskalla loppuvedollaan tamma ehti kuitenkin kolmanneksi ja nappasi finaalipaikan.

Myös toinen Markku Niemisen tallin hevonen Willow Pride oli karsintalähtönsä kolmas, mutta se ei riittänyt finaalipaikkaan. Viidestä karsintalähdöstä pääsi finaaliin kaksi parasta sekä kolmanneksi sijoittuneista vain kaksi pisterankingin perusteella – Callela Lisbeth toisena niistä. Willow Pride oli joka tapauksessa hyvä. Se piti keulat 11,3-avauksessa, jatkoi kierros juostuna Vamp Kronoksen takana ja sinnitteli siitä parhaansa mukaan ollen kolmas ajalla 14,0/2140a.

E3-finaalit juostaan 2140 metrin autolähtöinä Bergsåkerissa lauantaina 1. heinäkuuta.

Oriiden ja ruunien E3-finaali:

1 Velvet Gio
2 Calle Crown
3 Coin Perdu
4 Al’s Espresious
5 Twist Of Fate
6 Van Kronos
7 Born Unicorn
8 Lucifer Lane
9 Capitol Hill
10 Zebulon Pike
11 Global Un Poco
12 Vanilla Pod

Tammojen E3-finaali:

1 Bellatrix Zet
2 Vanquish Kronos
3 Dibaba
4 Vamp Kronos
5 Staro Lochlyn
6 Hanna
7 Drizzle C.C.
8 Callela Lisbeth
9 Current Affair
10 Sheilah Laday
11 Violet Bi
12 White Lightning

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti