Korvenheimon lento jatkui kaksivuotiaiden karsinnoissa

9.10.2018 - 19:43 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Sahara True Lies marssi karsintavoittoon johtavan rinnalta. Kuva: Anu Leppänen

LAHTI. Viime viikkoina vinhasti pärjänneen Timo Korvenheimon tallin vahva vire jatkui Hevosenomistajapokaalin karsinnoissa. Sahara True Lies ja First Class Lady voittivat karsintansa, ja myös Battle Jack meni finaaliin.

Kaksivuotiaiden kisaan oli ilahduttavasti kolme karsintalähtöä. Ensimmäinen meni Sahara True Liesille, joka jyräsi ykköseksi johtavan rinnalta. Hannu Torvinen ajoi ajalla 18,9a tulleen voiton.

Korvenheimon toinen karsintavoittaja oli First Class Lady, joka kiri toisesta ulkoa selvään voittoon. Arvoykkönen tuli jo edellisessä startissa, kun First Class Lady kiri Junnustartin ykköseksi. Nyt voittoaika oli 17,5a.

First Class Lady on taustaltaan mielenkiintoinen, onhan sen emänemä aikansa menestystamma Bel Ditto. Se myös asui samalla tilalla jolla Timo Korvenheimo nykyisin valmentaa, tuolloin Harri Ruokosen valmentamana.

Bel Ditto muistetaan erittäin tulisena tammana. Tyttärentytär on Timo Korvenheimon kuvailun perusteella luonteeltaan parannettu painos.

”Se on luonteikas hevonen, mutta vaan jotenkin fiksuuntunut, kun on ajettu kilpaa. Se keskittyy paremmin oleelliseen”, Korvenheimo kuvaili.

First Class Lady tuli Korvenheimon talliin kasvattaja Annamari Sipilältä vuodenvaihteen jälkeen.

”Se oli opetettu, mutta ei vielä hirveästi treenattu. Sillä on takana vähän vähemmän kilometrejä kuin näillä muilla, ja yllättävän hyvin se menee. Sillä on kevyt tyyli mennä”

First Class Ladyn kiri irtosi jälleen herkästi. Jukka Torvinen oli ohjissa. Kuva: Anu Leppänen

Vuodenvaihteen nurkilla talliin myös toinen karsintavoittaja Sahara True Lies. Se oli vuosi sitten kaupan huutokaupassa, mutta huudettiin tuolloin sisään 2000 eurolla.

”Kävin kokeilemassa sitä, eikä sitä voinut olla ostamatta”, Korvenheimo muisteli. ”Pidän sitä aika hyvänä hevosena.”

Timo Korvenheimo on saanut kaksivuotiaansa hämmentävän kovaan lentoon. Jo Junnustartin finaalista talliin tuli kaksoisvoitto, ja nyt siis kaksi karsintavoittoa.

”Niitä pidetään valjaissa”, Korvenheimo kiteytti. ”Kerran käytiin näyttämässä mainoksia ennen koelähtöjä. Muuten on treenattu kotona.”

Sahara-kasvateille meni kaksi karsintaa, kun myös Sahara Peyote voitti oman eränsä. Mika Forss ajoi Markku Niemisen valmennettavalla suoraviivaisen keulavoiton.

”Ihan hyvän tuntuinen hevonen, ja kyllä se siitä pötristyy”, Nieminen kuvaili. ”Se oli vähän jännittynyt ekassa startissaan, ja sen jälkeen Mika onkin saanut ajaa sillä. Kehitys tuntuu olevan oikeaan suuntaan.”

Myös Sahara Peyote oli viime syksynä kaupan Ypäjän huutokaupassa, mutta huudettiin sieltä sisään 18000 eurolla. Vielä samana iltana se kuitenkin siirtyi Fincumet Oy:n eli pitkän linjan hevosenomistaja Jouni Järvensivun omistukseen.

Sahara Peyote voitti oman eränsä keulasta. Selästä iskenyt Arctic Emma kiritti parhaiten. Kuva: Anu Leppänen

 

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti