Kovaluokkainen ruotsalaisruuna Matias Salon talliin

10.7.2018 - 11:23 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Matias Salon talli vahvistui kymppiaikaisella ruotsalaisruunalla. Kuva: Ville Toivonen

Iittiläisvalmentajan uusi vahvistus on ikäluokkansa huippulähdöt kolunnut kuusivuotias.

Matias Salo on erikoistunut ruunien valmentajana, ja viime tiistaina Kausalaan tuli uusi, mielenkiintoinen sellainen. Kuusivuotias Farzad Boko (Zola Boko) oli varsavuosinaan Ruotsissa vankka ikäluokkahevonen ja selvitti tiensä Readly Expressin voittamien Kriteriumin ja Derbyn finaaliin. St Micheliin tulevan Heavy Soundin voittamassa E3-finaalissa Farzad Boko oli kolmas.

Tähänastisen uransa Roger Malmqvistin käsissä tehnyt ruuna juoksi viime kaudella vain viidesti ja tältä vuodelta Farzad Bokolla on neljä starttia. Suurta menestystä se ei ole saavuttanut, mutta viime starteistaan sillä on maililta tulos 11,5a ja täydeltä matkalta aika 12,7a.

”Se on juossut Ruotsissa kivikovissa lähdöissä”, Matias Salo painottaa. ”Ensituttavuus hevosesta on tosi miellyttävä. Sillä on ajettu meillä nyt pari kertaa, eikä mitään negatiivista sanottavaa ole ilmennyt. Luultavasti sitä vähän ajellaan ja tutkitaan ennen kuin aletaan kilpailemaan, mutta periaatteessa se on kilpailukuntoinen.”

Salolla on aina ollut runsaasti hänen itse Ruotsista manageroimiaan kimppahevosia, mutta Farzad Bokon hankinnan kanssa hänellä ei ollut mitään tekemistä.

”Kokkolasta soitti hevosenomistaja ja sanoi ostaneensa tällaisen. Minä vaan lupasin ottaa sen treeniin, kun kysyttiin”, Salo kuvailee.

Farzad Bokon uran luvut ovat 36 starttia totosijoin 3-8-2. Ruunan voittosumma on vajaat 90 000 euroa ja ennätys 10,9aly, jonka Farzad Boko juoksi nelivuotiaana Sprintermästarenin karsinnassa.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti