Kymi GP:n kilvanajo herätti keskustelua

17.6.2017 - 20:22 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Timoko joutui tekemään täyden työn johtopaikan eteen ja alkuhurjastelun jälkeen uudeksi prässääjäksi ilmestyi Carabinieri. Kuva: Anu Leppänen

KOUVOLA. Kärkipaikoilla hurjasteltiin tosissaan, ja kaikki eivät taktisia ajatuksia ymmärtäneet.

Kymi Grand Prix’ssä nähtiin alkumatkalla tiukkaa kilvanajoa, kun kärkipaikkaa tavoittelivat Timoko, Seabiscuit ja Buzz Mearas. Sisimpänä oli Jorma Kontion ajama Buzz Mearas, joka piti Timokoa ulkopuolellaan ja kolmannella radalla antoi prässiä Mika Forssin ohjastama Seabiscuit.

Avauspuolikas paineltiin peräti 06,5-vauhtia ja vasta tämän jälkeen paikat kärjessä ratkesivat. Timoko nappasi keulat, Buzz Mearas piti paikan sen takana ja Seabiscuit jäi johtavan rinnalle saaden myöhemmin voittaja Carabinierin eteensä. Timoko taisteli urheasti kakkoseksi, kun taas Seabiscuit väsyi keskeytyskuntoon ja Buzz Mearas jäi seitsemänneksi.

Timokon ohjastaja Björn Goop oli lähdön jälkeen erittäin tyytyväinen ajokkiinsa, mutta ihmetteli kanssakilpailijoiden taktisia valintoja.

”Siinä oli kaksi, jotka eivät tunteneet vauhtia, kunhan ajoivat vaan täysiä. Minä olin siinä välissä”, Björn Goop totesi.

Timokon valmentaja Richard Westerink oli niinikään tyytyväinen paitsi Timokoon, myös kolmanneksi kirineeseen valmennettavaansa Dreammokoon.

”Olen tosi tyytyväinen molempiin hevosiin. Alussa painettiin tosi kovaa ja sitten tuli uusi prässääjä, mutta Timoko taisteli kuin voittaja. En oikein ymmärrä Mika Forssin ajoa, koska hän kuitenkin tiesi Timokon ajavan keulasta ja uhrasi oman ajokkinsa”, Westerink kommentoi.

Seabiscuitilla täysillä eteenpäin ladannut Mika Forss perusteli taktiikkaansa pyrkimyksenä päästä sisäradalle.

”Hevonen oli tosi hyväntuntuinen ja etukäteen oli sellaista fiilistä porukalla, että kai me vähän upporikasta ja rutiköyhää koetetaan. Sanoin heti Björnille pariinkin kertaan, että päästän hänet kyllä keulaan. Tarkoitus oli vain päästä sisäradalle”, Forss sanoi.

”Jompen ajokin varpaat pysyivät Timokon sisäpuolella ja sen myötä tilanne jatkui ja jatkui noin pitkään ja vei meiltä mehut. Se ajatus meni pieleen.”

Kymi GP:n voi katsoa tästä linkistä.

Kymi GP:n tulokset:

1. Carabinieri 11,0
2. Timoko 11,1
3. Dreammoko 11,3
4. Up And Quick 11,5
5. Big Headache 11,6
6. Jonesy 11,7
7. Buzz Mearas 11,8
8. Trebol 11,8
9. Workout Wonder 11,9
Seabiscuit keskeytti

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti