Lord Ivar voittoputkessa

10.3.2018 - 20:19 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Lord Ivar paineli vakuuttavaan keulavoittoon. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. Pronssidivisioonan herra ja hidalgo oli Lord Ivar, joka otti kolmannen peräkkäisen voittonsa vakuuttavalla tyylillä.

Juha Utalan suojatti paineli keulasta hienoon voittoon ajalla 13,7ake, eikä hädän päivää vaikuttanut olevan missään vaiheessa.

”Lämmittelyssä se oli vähän turhankin terävänä, mutta startissa meni kaikki hyvin”, Juha Utala mainitsi. ”Se oli välillä starteissakin välillä turhan terhakka, mutta on nyt tasaantunut menemään ihan mukavasti.”

Lord Ivar tuli Utalan talliin viime toukokuussa. Se juoksi hänen tallistaan alkukesästä pari starttia, mutta jäi kesäkuussa yli puolen vuoden tauolle. Sen jälkeen tuloksena on ollut kolme voittoa neljästä startista.

”Sitä treenattiin tauon aikana paljon. Ajettiin järvessä, että se voimistui. Ei sille mitään ihmeitä ole tehty, ihan meidän tyylillä vaan”, Utala selvitti.

”Sehän menee väljästi ja hienolla tyylillä, ja kyllä sen kanssa odotetaan jatkoakin ihan mielenkiinnolla. Kovaa se ainakin menee, jos ei muuta.”

Kovaa mentiin myös alle 12000 euroa tienanneiden ryhmässä. Expectalot sai loppusuoralla kreivin aikaan kiritilaa johtavan takaa, ja Jukka Torvisen ajokki spurttasi rintaman välistä ykköseksi ennen ulkoa kirinyttä Westcoast Hueya. Voittotulos oli 14,7ake.

”En ollut etukäteen hävinnyt. Tämä oli mennyt kolme kertaa peräkkäin viittätoista, ja ajattelin, ettei tässä ole siihen nähden ylivoimaista hevosta”, omistajavalmentaja Antero Tikkala painotti kisan jälkeen. ”Tietysti juoksukin sujui hyvin, ja kiritilaa tuli tosi sopivasti.”

Expectalot on mennyt viime aikoina rytinällä eteenpäin, ja Tikkala odottaa sen esittävän vielä rutkasti lisääkin.

”Kun kesällä tempaisee kengät pois ja lyö jenkkikärryt perään, tämä voi mennä vaikka kuinka kovaa. Tällä on kova pätkä, eikä se lyö minnekään.”

Antero Tikkala on ollut pitkään mukana raviurheilussa ja pärjännyt aikaisemmin mm. Morgan Lakella, Papa’s Dreamilla ja Big Girlillä. Expectalotin hän osti viime kesänä.

”Olin joskus seuraillut sitä, ja minusta se meni ihan hyvällä tyylillä. Ja sopi mun rahoille, kun linjana on, että hevonen pitää saada tonnilla.”

Expectalot tuikkasi ykköseksi Jukka Torvisen löydettyä kiriväylän sopivalla hetkellä. Kuva: Anu Leppänen

Oikean T76-rivin arvo nousi yli neljän tonnin. Hirmusuosikki Costellon tappio vei tietysti suuren osan lapuista lauluun, mutta suurin yllättäjä oli haastajadivisioonan ykköseksi radalta 12 kiertänyt Crossover. Riikka Helasrannan suojatti aloitti kasvattaja Kalle Savon juhlat, jotka jatkuivat seuraavassa lähdössä Bosses Lilyn voittaessa Espoon Palkinnon.

”Hevonen ravasi paljon paremmin tänään kuin viimeksi”, Hannu Torvinen mainitsi voittajahaastattelussa.

Voittajahevosen takana on pariskunta Riikka Helasranta ja Simo Saarinen, joille se on ensimmäinen yhteinen hevonen.

”Mies halusi hevosen ja tämä ostettiin syksyllä nettihuutokaupasta”, Helasranta kertoi voittajahaastattelussa.

Riikka Helasranta ja Simo Saarinen ovat ihmiset Crossoverin takana. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti