Lumiravit houkutteli noin 20 000 lisäasiakasta

11.3.2018 - 18:08 | Miika Lähdeniemi Uutiset Suomi

Lämminveristen lumiravifinaalissa ottivat yhteen Feast Your Eyes ja Extreme Luca. Lumiravit houkutteli Ideaparkiin noin 20 000 henkilöä enemmän kuin tavallisena viikonloppuna. Kuva: Anu Leppänen

IDEAPARK. Lauantaiaamun ratahässäkkää lukuun ottamatta lumiravit onnistuivat nappiin, kun tapahtuma keräsi järjestäjien arvion mukaan noin 20 000 lisäasiakasta kauppakeskukseen.

Ideaparkissa tänä viikonloppuna järjestetyissä lumiraveissa vieraili järjestäjien ilmoituksen mukaan 49 500 ihmistä. Osa väestä oli luonnollisesti normaalin viikonlopun kauppakeskusvierailijoita, mutta järjestäjien arvion mukaan lumiravit houkutteli noin 20 000 lisähenkilöä Ideaparkiin.

”49 500 on siis ravien aikainen kokonaisasiakasmäärä”, kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola huomautti.

”Määrää pystyy hyvin vertaamaan normaaliin tämän vuodenajan viikonloppuun, ja tapahtuma veti 20 000 lisäasiakasta. Porukka jakaantui hyvin tasaisesti lauantaille ja sunnuntaille. Kaikki meni sikäli nappiin ja palaute on ollut 99,5-prosenttisesti positiivista.”

Hevostapahtuman rakentaminen suureen kauppakeskukseen sujui Vainiolan mukaan pääosin kommelluksitta, mutta perjantaina rakennettu ravirata oli ottanut odottamatonta osumaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Jopa siinä määrin, että ravien peruminenkin olisi voinut tulla kyseeseen ilman ratamestari Arto Siika-Ahon tiimin työtä.

”Ravisuora oli tupla-aitojen sisällä, mutta yksi meidän palveluntarjoaja ei ollut ymmärtänyt asiaa ja oli mennyt ajamaan radalle”, Vainiola kertoi.

”Rata oli mössääntynyt juuri, kun se oli saatu aamuyöstä kuntoon. Arton porukka pisti kuitenkin parastaan ja veti radan taas kolmessa tunnissa kuntoon. Pahin skenaario olisi ollut, että ravit olisi jouduttu perumaan.”

 

Kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola onnitteli lumiravien voittajakuski Kari Venäläistä. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti