Maffioso Face kruunasi Ojanperän kevätpäivän

14.4.2018 - 19:54 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Kultaloimen sankari Maffioso Face valmentajatilastoa johtavan Antti Ojanperän kanssa. Kuva: Anu Leppänen

PORI. Ranskan turneelta palanneen Maffioso Facen voitto Kultaloimessa vahvisti Antti Ojanperän asemaa valmentajatilaston kärkipaikalla.

Kultaloimi-ravien päätteeksi tallialueella kääri pinteleitä Antti Ojanperä, joka loisti kilpaa kevätauringon kanssa. Pihtiputaan miehen päivän molemmat starttihevoset antoivat syytä hymyyn, sillä Siirin Älli oli kovalla ennätysajallaan 21,3 kolmas ja kirsikkana kakussa Maffioso Face työnsi turpansa ensimmäisenä maalilinjalle perinteikkäässä Kultaloimessa.

Vielä maanantain välistartissa Oulussa Maffioso Face oli neljäs, mutta viittä päivää myöhemmin se oli valmis jo kovemman lähdön voittoon. Santtu Raitala luovi ajokkinsa toiseen ulos ja kannusti sen tiukassa matsissa ohi keulassa juosseesta Attack Diablosta, jonka ohitse kakkoseksi kiri vielä Twigs Voici.

”Oulusta jäi hyvä fiilis, vaikka hevonen ei siinä pärjännyt. Jäi kuitenkin sellainen olo, että se startti oli kuin nenä päähän tätä päivää ajatellen”, Antti Ojanperä myhäili.

Maffioso Face oli talvella kolmisen kuukautta kilpailuturneella Ranskassa, mistä palasi Pihtiputaalle noin kuukausi sitten. Parhaana tuloksena oli kolmossija Belgiasta, mutta muissa starteissa ei tullut menestystä.

”Montestartit menivät päin mäntyä, mutta oli siinä muutama ihan ok lähtö. Maffioso Face vain jäi niissä vähän takapareihin eivätkä juoksut natsanneet. Ja onhan ne oikeasti aika kovia ne lähdöt siellä. Olisin vähän odottanut, että tällä olisi jotakin saanut sielläkin, mutta ei”, Ojanperä myönsi.

”Hevonen tuli hyvässä mallissa takaisin ja tykkäsin, että se ei ollut sellainen kipeän tuntuinen. Maffioso Face oli heti iloinen kun pääsi kotiin, mikä oli kiva juttu. Seuraavia lähtöjä ei ole vielä mietitty, mutta nyt ihan lähihetkinä ei taida olla lähtöjä tarjolla.”

Kultaloimi-voiton ohella Ojanperä oli erityisen iloinen siitä, että Siirin Älli paranteli täyden matkan ennätystään lähes 2,5 sekuntia. Siirin Älli kiri samaan rintamaan Costellon ja Tähen Toivomuksen kanssa, ja vuoden 2012 Kriterium-voittaja on selvästi tuloillaan.

”Mahtava juttu, että Älli oli näin hyvä. On ollut omanlaisensa taistelu sen kanssa. Se tuli lähelle kärkeä ja puhutaan kuitenkin aika kovista vastustajista. Hienoa, kun se on noussut tälle tasolle ja hevosesta näkee, että se on hyvällä mielellä.”

Ojanperä odottaa myös suurella mielenkiinnolla tulevaa maanantaita, jolloin tallin ykkösnimi, vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku palaa tositoimiin Oulussa.

”En ollut ihan tyytyväinen siihen, miten päästiin ajamaan tällä viikolla. Paikat olivat kuitenkin pehmeänä eikä kovaa päästy ajamaan, mutta perjantaina kuitenkin jollain lailla”, valmentaja raportoi. ”Odotan Kunkun paluuta, koska totta kai se on meille se hevonen. Meillä on oikeasti hyvät hevoset muutenkin, eikä voi yhtään valittaa.”

Pihtiputaan menestysvalmentajalla on nyt treenissä 29 hevosta, ja tulosta on tullut kuluvanakin vuonna. Ojanperä johtaa Suomen valmentajatilastoa niukasti ennen Harri Koivusta, sillä tallin hevoset ovat tienanneet 120 250 euroa voittoprosentin ollessa kolmekymmentä.

Ojanperän tiimiin liittyi alkuvuodesta aiemmin Ari-Pekka Pakkasella työskennellyt Marika Salin, joka palkittiin ravigaalassa vuoden hevosenhoitajana. Lisäksi on toinen työntekijä, yksi harjoittelija ja tietysti Ojanperän puoliso Jutta Ihalainen sekä isänsä Martti Ihalainen.

”Jutan kanssa pääosin ajetaan hevoset, tytöt ajavat keskimäärin pari hevosta päivässä. On tykätty siitä systeemistä. Hevosmäärää ei voi hirveästi enempää kasvattaa, mitä nyt kesällä voi olla pari enemmän.”

Ojanperä ja kymmenhenkisen omistajaporukan yksi jäsenistä, Timo Leinonen pitelivät yhdessä Kultaloimen voittopokaalia. Kuva: Anu Leppänen

 

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti