Midnight Hour korjasi potin Åby Storassa

12.8.2017 - 20:26 | Ville Toivonen Uutiset Ulkomaat

Kuvassa St Michelin voittajana juhlittu Midnight Hour voitti Åby Stora Prisin suuryllättäjänä. Kuva: Anu Leppänen

Åbyn raviradalla soitettiin Maamme-laulua, kun Iikka Nurmosen Midnight Hour pesi Robert Berghin Muscle Hustlen Åby Stora Prisin ratkaisuerässä.

Erävoittajien välisestä ratkaisuerästä tuli taktiikkajuoksu. Robert Bergh otti suosiolla Midnight Hourin selän ja sen jälkeen Iikka Nurmonen sai ajaa niin hiljaa kuin mahdollista. 1.21-vauhtisen avauskierroksen jälkeen Midnight Hour tuli viimeisen puolikkaan 1.07,7 ja viimeiset 300 metriä 1.05-vauhteja, eikä Muscle Hustlella ollut ratkaisumetreillä eväitä ohitukseen. Iikka Nurmonen sai tuulettaa uransa suurinta voittoa jo hyvissä ajoin ennen maalilinjaa.

”Kyllähän se tuuletuksessa tuntui niin mahtavalta, että huh-huh. Ja kun Maamme-laulu laitetaan soimaan… ei tätä ymmärrä vielä”, Iikka Nurmonen totesi radan voittajahaastattelussa.

”Alun perin mietin, että haluaisin ajaa selkäjuoksun, mutta näin, että kaverikin haluaa selkään, joten ajattelin sitten ajaa rauhassa keulasta.”

”Loppusuoran alussa tuntui vielä, että lähteekö hevonen vastaamaan, mutta jo melkein 200 jäljellä tuntui, että se vastaa varmasti eikä meillä ole mitään hätää.”

Midnight Hour tienasi Åbyssä yhteensä 1,6 miljoonaa kruunua eli lähes 200 000 euroa. Aikaisemmin suomalaishevosista Åby Stora Prisin ovat voittaneet Charme Asserdal 1978, Houston Laukko 1994 ja Etain Royal vuonna 2001.

”Keväällä ajateltiin, että Suomessa on nyt todella hyvät hevoset, ja että jonkun pitäisi pystyä voittamaan joitakin kansainvälisiä lähtöjä ainakin Suomessa. Tämä oli ainoa, pystyi voittamaan St Michelin ja nyt ollaan täällä”, Iikka Nurmonen totesi.

Midnight Hourin valmentaja on Iikan isä Ossi Nurmonen. Ruunan omistaja ja kasvattaja on Ilos Oy, jonka takana on pihtiputaalainen Veijo Kumpulainen.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Yksi kommentti aiheesta “Midnight Hour korjasi potin Åby Storassa

  1. Onnea koko Nurmosen perheelle! Upea suoritus! Kylmäpäinen ajo Iikalta! Åby Stora Pris loimea ei ihan heti toista tule Suomeen.

    Täytyy ihmetellä meidän ravilähetysten tekijöitä, kun ei noteerattu koko mahdollisuutta mitenkään. Oli jo hienoa se että Midnight Hour pääsi mukaan kisaan, saati tämä voitto sitten. Onneksi ensi viikon vihje lähetyksissä ravimediapersoonamme osoittavat suosiotaan Åby Stora Prisin voittajille seisaaltaan.

Jätä kommentti