Midnight Hour lähtee Solvallaan – jopa Elitloppet on mahdollinen

15.5.2018 - 13:59 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Midnight Hour voitti viime vuonna mm. Åby Stora Prisin ja ylsi tuoreimmassa kisassaan Finlandia-ajossa neljänneksi. Seuraavaksi se suuntaa Kuopioon ja Solvallaan. Kuva: Anu Leppänen

Finlandia-ajon nelonen Midnight Hour on lähdössä ainakin Sweden Cupiin, eikä pinkki lippu pääkilpailuunkaan ole täysin utopiaa.

Kevään kohokohtaan Elitloppetiin on aikaa kaksitoista päivää, ja pääkilpailun pakka on vielä varsin auki. Elitloppetiin on vahvistunut kahdeksan osallistujaa ja toiset kahdeksan on vielä auki, kun lähtölistojen valmistumispäivä eli sunnuntai lähestyy.

Suomalaisomistuksessa oleva Nadal Broline sai viime lauantain voittonsa jälkeen kutsun ja on todennäköisesti tulossa, joskin Reijo Liljendahlilta ei ole vielä tullut lopullista vahvistusta. Täysin poissuljettua ei ole sekään, että Suomessa syntynyt Midnight Hour saisi kutsun.

”Olen seurannut suomalaisista Next Directionia ja Midnight Houria”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot kertoi Ravinetille.

”Next Directionin valmentaja on kertonut, etteivät he lähde ulkomaille tässä vaiheessa. Midnight Hourin toivomme saavamme Solvallaan, mutta onko se Sweden Cup vai ehkä Elitloppet, en uskalla sanoa vielä. Aion seurata lauantain lähdön ja sitten tehdä päätöksen.”

Midnight Hourin valmentaja Ossi Nurmonen vahvistaa, että suomalaisvaljakko on lähdössä Solvallaan vähintäänkin viikonlopun kakkoskisaan Sweden Cupiin. Ruuna juoksee vielä tulevana lauantaina kotiradallaan Kuopiossa.

”Sweden Cup -paikka meille on luvattu”, Nurmonen kertoo. ”Solvallasta ovat sanoneet, että tahtovat nähdä Midnight Hourin jossakin lähdössä. Elitloppetin suhteen pakka on tietysti vielä levällään ja se on lähtö, johon pitää saada kutsu. Lisäksi se on tosi kova lähtö. Lauantain Kuopion lähtö otetaan vähän välistarttina ja jos jotain viritetään, niin viritetään vasta Tukholman viikonlopulle.”

Lauantaina Kuopion maililla Midnight Hour kohtaa mm. viime torstaina Jokimaalla tasolleen palanneen T.Rexin. Kuopion Savo-ajossa ravikuningas Vitter puolestaan tekee toisen starttinsa Nurmosen tallista käsin.

”Vitter teki hyvän juoksun Joensuussa, vaikka se startti tuli vähän liian aikaisin”, valmentaja myöntää.

”Hevonen otti sen kuitenkin kroppaansa hyvin, eikä se ole tuollaisista vauhdeista moksiskaan. Hyvä, että kävi treenilenkistä. Vitterissä saattaa olla sisällä niin paljon kapasiteettia, ettei sitä ihan ymmärräkään. Toki sen pitää parantaa Kuopioon, kun vastassa on Välähdys ja Siirin Älli.”

Solvallan urheilupäällikkö Anders Malmrot vastaa Elitloppet-kutsuista. Tässä hän kutsui Johan Untersteinerin valmentaman Pastore Bobin Finlandia-ajon voiton myötä. Kuva: Tomi Kaminen
Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti