Midnight Hour yllätysvoittoon Åby Stora Prisin ensimmäisessä hiitissä

12.8.2017 - 17:47 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Kuvassa St Michelin voittajana juhlittu Midnight Hour yllätti Åby Stora Prisissä. Kuva: Anu Leppänen

St Michel-voittaja Midnight Hour kuritti ruotsalaisia klassisen suurkilpailun Åby Stora Prisin ensimmäisessä erässä. Midnight Houria odottaa vielä ainakin yksi lähtö tänään.

Ruotsalainen raviyleisö repi pelilappujaan ja oli ihmeissään, kun Maaningan mies Iikka Nurmonen sujutteli Open Stretchiä pitkin selvään voittoon tallin tähtihevosella Midnight Hourilla. Nurmonen tarjosi sille nappireissun johtaneen Volsteadin takana, ja maalisuoran ohituskaistaa pitkin Midnight Hour kiri herkästi 400 000 kruunun arvoiseen voittoon tuloksella 10,7/1640a. Turno Di Azzurra kiri kakkoseksi, kun taas Volstead taipui kärkimatsista.

Göteborgin raviradalla ajettavassa Åby Stora Prisissä juostaan vielä lauantaina toinen hiitti. Jos kahden hiitin voittaa eri hevoset, kaksikko kohtaa vielä ravien päätteeksi kolmannessa erässä. Jos Midnight Hour onnistuu voittamaan myös toisen erän, se voittaa suoraan koko klassisen kilpailun.

”Ensimmäinen tuhat meni tosi helposti ja Midnight Hour oli tosi paineissaan loppusuoran alkuun asti”, Iikka Nurmonen kertasi voittajahaastattelussa.

Valmentaja Ossi Nurmonen ei ollut yhtä puulla päähän lyöty kuin moni muu lähdön jälkeen. Midnight Hour oli lähdön vähiten pelatuin, V75-pelissä sen peliosuus oli vain kaksi prosenttia.

”En ole shokissa, ei teidänkään tarvitsisi olla”, Nurmonen velmuili ruotsalaisten kysymyksille.

”Midnight Hour oli huono viimeksi, mutta voitti sitä ennen St Michelin ja oli tosi hyvä siellä. Sillä on eniten tienattua rahaa tällä kaudella tässä porukassa. Tietysti toivon, että se pystyisi voittamaan myös toisen erän.”

Åby Stora Prisin toinen erä ajetaan tänään klo 18.50 Suomen aikaa. Midnight Hour lähtee toiseen erään radalta neljä.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti