Parasta paikanpäällä: Classic Elitloppet-risteilypaketti meni todelliselle ravisydämelle

10.10.2017 - 17:04 | Riku Niittynen Uutiset

Riikka Toivonen yhdessä pojantyttärensä Adelinan kanssa. Kuvat: Petri Pitkälä

Ravinetin yksivuotissynttäreillä 28.9. Jokimaalla järjestettiin lukijakysely ja siihen vastanneille arvonta kahden hengen Classic Elitloppet 2018-raviristeilystä, arvo 1050 euroa. Voitto meni pesunkestävälle ravi-ihmiselle Riikka Toivoselle Lahdesta.

Juhlissa oli mukana legendaarisia hevosmiehiä Martti KeskisestäVeijo HeiskasestaPekka Korvesta ja Pentti Hartosesta alkaen. Peter Ingves ohjasti Ravinetin nimissä, ja ajoprosenttinsa lahjoitettiin Jokimaan ravinuorille. Ravinetti- ja Mäntsälä-raveissa oli mukavasti yleisöä, 1160, kun edellisissä torstairaveissa Jokimaalla oli ollut 775 henkeä. Synttäriraveissa Ravinetti tarjosi sisäänpääsyn sekä kakkukahvit ja ravimakkaran 300 ensimmäiselle, ja ne hupenivat nopeasti.

Ravit ovat tunnetusti parasta paikanpäällä. Jokimaallekin tulo ja kyselyyn osallistuminen siis kannatti, sillä pitkän linjan ravi-ihminen Riikka Toivonen voitti arvokkaan Elitloppet-risteilyn kahdelle. Voitto ei olisi voinut mennä oikeampaan osoitteeseen, sillä Toivonen on todella raviurheilulle sydämensä menettänyt ihminen.

”Enhän minä voita ikinä mitään”, tokaisi Toivonen kuullessaan arvonnan tuloksen.

”Elitloppetissakin on käyty jonkun kerran, viimeksi muistaakseni 2010, joten oikein hienoa päästä paikalle taas. Olen työskennellytkin alalla oikein pitkään. Nykyään työskentelen rakennussiivoojana, mutta nuorena työskentelin tallilla muun muassa Raineri Puikkosella ja kävin työn parissa USA:ssakin Esa Lahtisen palveluksessa. Vanhemmalla iällä tuli sitten vielä käytyä hevostyössä Italiassa, Timo Nurmoksella, Menhammarissa ja lopulta Risto Airaksisella vielä pari vuotta sitten.”

Toivonen jatkaa hevoshommaa edelleen, mutta enää harrastuksena.

”Olen mukana kahdessa kimpassa, jotka molemmat hevoset olen itse kasvattanut. Kaksivuotias ori Mon Propre (Le Cannibale) on Krista Skutnabbilla ja Ari Vianderilla sekä kolmevuotias ruuna Bir Hakeim (Holiday Credit) Marko Heikarilla. Paras saavutukseni kasvattajana on Derbyn ja Kriteriumin finalisti Con Spirito (Salem Lobell) ja valmentajana kuningatarkilvan lyhyen matkan kakkosen Kihin Tiinan (Kihin Muisto), 23,0, menestys. Con Spiriton emän Double Wordsin (Doublemint) toin mukanani Amerikasta, ja Kihin Tiina puolestaan tuli aikanaan Tuomo Mäkelältä minun valmennettavakseni.”

Riikka Toivonen miehensä omistaman ja kasvattaman keväällisen Zola Bokon tyttären See Vet Signin kanssa.
Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti