Pian viisikymppinen ajoi urheiluvapailla Pohjoismaiden mestariksi

9.8.2018 - 21:16 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Hannu Korpi vei amatööriohjastajien Pohjoismaiden mestaruuden. Kuva: Miika Lähdeniemi

JOKIMAA. Amatööriohjastajien Pohjoismaiden mestari Hannu Korpi juhli viime viikonloppuna etukäteen viisikymppisiään. Montéohjastajien PM-kisassa jatkettiin norjalaiskomennossa.

Tiistaina Mikkelistä alkanut PM-kiertue huipentui ratkaiseviin osalähtöihin torstai-iltana Jokimaalla. Kärjessä ratkaisupäivään lähtenyt Hannu Korpi piti tilanteen hallussa ja mestaruus ratkesi viimeisessä osalähdössä Turmalinin tyylipuhtaaseen voittoon.

”Mukavalta tuntuu, kun kovin montaa suosikkihevosta ei ollut”, Hannu Korpi summasi kolmipäiväisen ja viisi osalähtöä sisältäneen kisan. ”Pari kakkos- ja kolmossuosikkia kyllä oli ja hevoset olivat hyviä. Turmalinin kanssa oli tarkoituskin ajaa rohkeasti ja se sai keulat helposti, kun vauhti hiljeni. Ajoin reipasta eteenpäin, että muutkin joutuivat tekemään töitä.”

Suomalaisten menestyksen täydensi Janne Räisänen kokonaiskilpailun kakkossijallaan. Korvelle mestaruus oli ensimmäinen laatuaan, parhaimmillaan hän oli ollut PM-kisoissa aiemmin toinen. Amatöörilähdöissä hän on ajanut lisäksi Belgiassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Leipätyönään palomiehenä työskentelevällä Korvella on kotona seitsemän treenihevosta, joiden lisäksi osaomistuksessa oleva Remote Control kilpailee Pohjois-Suomessa Hannu Heikkilän valmennuksesta. Mestaruuden ratkaissut Turmalin on vielä osuvasti samasta emästä kuin Remote Control.

Lokakuussa 50 vuotta täyttävä Hannu Korpi oli jo ehtinyt juhlia viisikymppisensä viime viikonloppuna noin 170 vieraan kera. PM-juhlat jäivät keskiviikkoiltaan, sillä Jokimaalta Korpi aikoi suunnata kotiin Pirkkalaan. Työt odottavat seuraavaksi lauantaina, mutta työnantaja oli suhtautunut kolmipäiväiseen PM-kiertueeseen suopeasti.

”Palkallinen urheiluvapaa tuli tästä edustuksesta, hyvä työpaikka”, Korpi kiitteli. ”Pariisissa kun ajoin pari vuotta sitten amatöörilähdössä, sain silloin samanlaisen. Silloin sattui vielä sopivasti pyhäpäiväkin.”

Jukka-Pekka Närhisen valmentama Turmalin sinetöi vahvalla voitollaan Hannu Korven mestaruuden. Kuva: Miika Lähdeniemi

 

Amatööriohjastajien PM-kilpailussa toiseksi tuli Janne Räisänen (vas.) ja kolmanneksi ruotsalainen Patrik Fernlund, joka on Ruotsin ravien seuraajille tuttu ATG Liven toimittajana. Kuva: Miika Lähdeniemi

Keskiviikkona Vermossa osalähdön voittanut Amanda Robertsen ratsasti montéohjastajien Pohjoismaiden mestariksi. Jokimaalla ajetussa viimeisessä osalähdössä hän oli Frost Flowerilla kuudes, mutta etumatka riitti mestaruuteen. Jokimaan osalähdössä Capo The Flyn yllätysvoittoon kirittänyt ruotsalainen Tova Bengtson nousi PM-hopealle ja norjalainen Siv Emilie Lövvold oli kolmas. Suomalaiset jäivät montékisassa takajoukkoihin.

Amandra Robertsen, 24, on voittanut tänä vuonna Norjassa 22 lähtöä ja ylittänyt näin viime kauden voittomäärän jo tässä vaiheessa. Huippuvuoden 2015 ansioihin on kuitenkin vielä matkaa: silloin Robertsen voitti 37 kertaa ja ajoi rahaa sisään yli 1,1 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Pohjoismaiden mestarilla ei ole tällä hetkellä omia starttihevosia, ja päivätyönään hän on Norjan ravipeliyhtiö Rikstotolla asiakaspalvelutöissä.

”Tämänhetkinen tilanne on oikein hyvä”, Robertsen iloitsi. ”Tällä hetkellä ei ole omia kilpailevia hevosia, yksi aiempi on nykyään siitostammana. Lainahevosilla ajan niin paljon kuin mahdollista. PM-kisat ovat olleet hieno kokemus, ihmiset ovat olleet mukavia eikä järjestelyissä ole ollut moitittavaa.”

Montéohjastajien Pohjoismaiden mestari Amanda Robertsen keskimmäisenä, toiseksi tullut Tova Bengtson vasemmalla ja pronssia ratsastanut Siv Emilie Lövvold oikealla. Kuva: Miika Lähdeniemi
Jokimaan osalähdön voitto Capo The Flyn kanssa siivitti Tova Bengtsonin PM-hopealle. Kuva: Miika Lähdeniemi
Jokimaan torstai-illan raveissa esittäytyi kotiyleisölle ravikuningas Costello. Ville Herttua perheineen sai vastaanottaa onnittelukortin, johon yleisö oli saanut kirjoittaa onnitteluita ravikuninkaalle. Jokimaalla oli tarjolla myös kakkukahvit orimattilalaisen ravikuninkaan kunniaksi. Kuva: Miika Lähdeniemi

Amatööriohjastajien PM-kilpailun lopputulokset:

1. Hannu Korpi 55 pistettä
2. Janne Räisänen 44
3. Patrik Fernlund 41
4. Roar Hop ja Veli-Matti Kangasluoma 39
6. Eva Lundahl 33
7. Kenn Christoffersen 31
8. Sigmund Jakobsen 28
9. Thomas-Sverre Karlsen 26
10. Daniel Schön 25
11. Dennis Kristiansen 23
12. Christian Nissen 17

Monten PM-kilpailun lopputulokset:

1. Amanda Robertsen 37 pistettä
2. Tova Bengtson 35
3. Siv Emilie Lövvold 33
4. Maria Dueholm Svendsen 31
5. Sabina Gammelgård 29
6. Jenni Kaija 28
7. Michelle Mönster 27
8. Julia Andersson 25
9. Helene Kolle 24
10. Anna Erixon 22
11. Karoliina Sinkkilä 18
12. Nelly-Janiika Korpikoski 18

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti