Polara otti vahvan kiinnityksen

10.8.2018 - 21:31 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Ylivieskan perjantairavit viivästyivät rajuilman takia, mutta märät olosuhteeet eivät haitanneet sen paremmin Polaraa kuin Antti Tupamäkeäkään. Kuva: Ville Toivonen

YLIVIESKA. Ennakkosuosikki Polara otti ensimmäisessä osalähdössä vahvan kiinnityksen ruunaruhtinaan titteliin. Antti Tupamäen suojatti voitti varmasti, ja eroa ennalta kovimpaan vastustajaan Diktaattoriin tuli selvästi.

Ruunaruhtinas-kisan mailin matka alkoi epätasaisella kiihdytyksellä, jossa Koskelan Akseli valtasi johtopaikan. Josveis eteni sen ulkopuolelle ja Polara sai asemat toisesta ulkoa, Diktaattori taas laukkasi alussa menettäen asemiaan.

Avauspuolikkaan täyttyessä Tupamäki käytti Polaran kolmannella, mutta kun Antti Ojanperä heti merkkasi puolustavansa paikkaansa Josveisillä, Tupamäki palasi pian takaisin toiseen ulos. Puolimatkaan tultaessa Polaran tie vei uudelleen kolmannelle radalle ja pian Koskelan Akselin rinnalle.

Loppukaarteessa kärkipari teki eroa muihin ja Koskelan Akseli kamppaili suursuosikkia vastaan varsin urheasti. Loppusuoran puolivälissä Polara kuitenkin sai varman otteen keulahevosesta ja marssi hallittuun voittoon. Rankkasateen kastelemalla radalla voittotulokseksi riitti 23,9aly.

”Pallot piti nykäistä, mutta kyllä tämä aika varmasti hoiteli”, Antti Tupamäki summasi. ”Tämä painoi kurvissa jonkin verran sisäänpäin ja otin kurvin varman päälle. Koskelan Akselikin oli hyvä.”

Diktaattori paikkasi laukkansa hyvin nousten vielä kolmanneksi, mutta eroa kärkeen tuli varsin selvästi. Lauantaina ohjelmassa on 2600 metrin osamatka.

”En osaa sanoa, millainen Polara huomenna on, mutta voisi se vaikka parantaakin, kun nyt oli pidempi starttiväli”, Antti Tupamäki oletti. ”Kotona Polara on ollut ihan jonkin verrankin toisohjainen, mutta se oli heti parempi, kun ajettiin ravipaikalla oikeaan suuntaan. Oikeastaan se oli parempikin, kuin ajattelin.”

Ruunaruhtinas-kisan osalähdöt ajetaan 10 000 euron ykköspalkinnolla. Kokonaiskisan voitto ratkeaa kahden matkan yhteisajan perusteella.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti