Propulsion rataennätysvauhdissa – Elian Web kiri hyvin

18.6.2017 - 0:41 | Miika Lähdeniemi Uutiset Ulkomaat

Propulsion otti Bold Eaglen päänahan uudenvuodenaattona Pariisissa Prix de Bourgognessa, ja tilanne tammikuun lopun Prix d'Ameriquen ennakkokuvioissa on entistäkin mielenkiintoisempi. Kuva on viime kesän Bodenin juoksusta. Kuva: Pekka Mäkelä

Bodenin suurkisan voittoon tarvittiin 1.10-alkuinen tulos täydellä matkalla. Elian Web teki hankalista asemista voitavansa ja jäi vain kymmenyksen Suomen ennätyksestä.

Myöhään lauantai-iltana Bodenissa ajettu Norrbottens Stora Pris oli ennakkosuosikki Propulsionin heiniä. Se ei kuitenkaan saanut mitään ilmaiseksi, vaan joutui raatamaan johtohevosen ulkopuolella ja arvovoittoon tarvittiin 2100 metrillä peräti 10,8-tulos. Se oli Bodenin uusi rataennätys.

Örjan Kihlströmin ajama Propulsion matkasi lopulta johtavan rinnalla, kun kärkeen syöksyi Mosaique Face. Eteen oli kiertämässä Anna Mix, mutta Kihlström päätyi lopulta puolustamaan paikkaa johtavan rinnalla ja Anna Mix jäi roikkumaan kolmannelle radalle. Matkavauhti oli tasaisen kovaa koko ajan, ja maalisuoralla Propulsion vyöryi väkivahvasti kärkeen. Kolmannesta sisältä tilaa saanut Oasis Bi pujotteli sisäkautta tuntumaan, mutta Propulsionin voitto ei ollut uhattuna.

Propulsion voitti Norrbottens Stora Prisin jo viime vuonna. Arvovoiton uusiminen teki valmentaja Daniel Redénin onnelliseksi.

”Viime vuosi oli jo maailmanluokkaa ja nyt saimme tulla takaisin ja kokea sama uudestaan. Ratamestaria pitää myös ylistää, Bodenissa on rata upeassa kunnossa. Pitää varmaan ostaa mökki täältä”, Redén vitsaili.

Suomalaisedustaja Elian Web lähti liikkeelle kasiradalta ja jättäytyi suosiolla porukan perälle. Viidennessä ulkoparissa matkannut ruuna käänteli lopussa ulkoradoille ja pisteli loppuun saakka parhaansa mukaan, mutta niin vaikeista asemista kärkihevosten kiinni ottaminen oli mahdoton tehtävä. Elian Web oli seitsemäs ajalla 11,3, joka jää vain kymmenyksen Suomen ennätyksestä. Toinen suomalaishevonen Special Promise ei piisannut kolmannesta sisältä parhaille ja oli yhdeksäs.

Ohjastaja Janne Soronen antoi Elian Webille hyvät arvosanat suorituksesta.

”Kova on taso näissä lähdöissä. Katsoin, että ensimmäinen tuhat mentiin 11,1 ja mietin, että täältä on varmaan vielä pienet saumat kärkiporukkaan. Mitä vielä, vauhti tuntui vain kiihtyvän loppua kohden”, Soronen kommentoi.

”Elian Web tuli varmaan kympin pintaan viimeisen tuhannen, toista ja kolmatta rataa pitkin. Hyvältä lähtöpaikalta hyvissä olosuhteissa se pystyy menemään vielä täyden matkan alle 1.11-vauhtia. Luulen, että sille teki hyvää Suur-Hollolaakin ajatellen, että sai juosta kaksi kierrosta kovaa”, Soronen jatkoi.

Videolinkki Norrbottens Stora Prisiin.

Bodenin ravien suomalaisvoiton toi Tiina Koskisen valmentama Grand Ale, joka voitti Pronssidivisioonan keulajuoksulla ja ansaitsi 110 000 kruunua. Voitto oli ohjastaja Hannu Hietaselle ensimmäinen Ruotsissa. Yllättäjän aika oli 12,4a/1640m.

Grand Ale toi Hannu Hietasen ensimmäisen voiton Ruotsissa. Seremonioissa myös Tiina Koskinen ja Mika Rintala Grand Alen taustajoukoista. Kuva: Pekka Mäkelä
Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti