Puro ei lähde turhaan T86-raveihin?

12.9.2018 - 9:53 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Petri Puro tekee harvakseen turhia ravireissuja. Miten käy tänään suomalaisomistuksessa olevan Martin De Bosin kanssa Åbyn T86-kierroksella?. Kuva: Ville Toivonen

Halmstadissa valmentava Petri Puro, 56, on tunnettu monista huippuhevoistaan mutta myös korkeasta voittoprosentistaan. Tänään Puro lähtee suomalaistaustaisen Martin De Bosin kanssa Åbyyn T86-raveihin.

Kalajokisen Mika Vihelän Amerikasta aikanaan hankitun menestystamman Dicey Spiceyn poika Martin De Bos (Maharajah) tähtäsi tämän syksyn Ruotsin Derbyyn, mutta vahvasta esityksestä huolimatta ei paikkaa irronnut. Ori tuli 11,4 viimeisen kierroksen karsinnassaan kolmatta ilman vetoapua. Suurin piirtein samanlainen kirikierros, joka Derbyn voittaneelle Who’s Wholle, Mahrajahin poika muuten sekin, riitti karsintansa voittoon, ei Martinille piisannut.

”Martin oli tosi hyvä karsinnassa, ei vain ollut tuuria”, Puro toteaa.

”Varsinkin, kun ottaa huomioon, että välistartti, jota olisimme kovasti tarvinneet, jäi väliin, kun ori kolhaisi jalkaansa laukkavedoissa. Se on ottanut Derbyn karsinnan tosi hyvin, ja tuntuu treenissä reippaalta. Voi olla että jatkamme takakengittä, mutta vasta sitten, kun Martinilla on voimaa tarpeeksi, että pääsemme riisumaan kaikki kengät, balanssilla alkaa olla merkitystä. Luulen että Martin suorittaa nyt oikein hyvällä tasolla. Näkee sitten mihin se riittää?”

Puro lähtee Göteborgiin yhden hevosen kanssa. Hän tekee harvoin turhia reissuja, kuten alla olevasta Ruotsin valmentajatilastosta voi huomata.

Pääset tästä Puron valmentajatilastoihin.

Tästä voit klikata itsesi illan T86-jackpotkierroksen Martin De Bosin lähtölistaan.

Martin De Bos voittaa tässä Vermossa kolmevuotislähdön keväällä 2017. Ohjissa oli Joni-Petteri Irri.
Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti