Regent Zet lopetteli huimasti 06,0-vauhtia

12.8.2017 - 18:23 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Tällä tyylillä Olli Koivusen ajama Regent Zet hallitsi Teivon kultadivisioonaa elokuussa. Se tuli siinä viimeiset 500 metriä peräti 06,0-kyytiä. Kuvat: Anu Leppänen

TEIVO. Kultadivisioonien hallitsijaksi noussut Regent Zet piti jälleen muita komennossaan. Miten kovaa se olisikaan tarvittaessa mennyt? Vakuuttava oli myös kylmäveristen ykkössarjan voittanut Vapperi.

Jarno ja Minna Kauhasen tallin kirkkain tähti Workout Wonder juoksee ensi keskiviikkona Solvallan Jubileumspokalenissa, mutta menestystallista löytyy muitakin ässiä. Regent Zet on noussut viime viikkoina kotimaisten kultadivisioonien hallitsijaksi, ja Teivossa tuloksena oli kolmas peräkkäinen voitto.

Aivan kuten Porin Suurmestaruudessa ja Ylivieskan Malja-ajossa, myös Teivossa Regent Zet hallitsi mielin määrin keulapaikalta. Se sai määrätä tempon mieleisekseen ja verrattain rauhallisen avauskierroksen jälkeen se lopetti viimeiset 500 metriä kerrassaan 06-vauhtia! Voittoaika 11,1/1609a jäi vain kaksi kymmenystä Teivon rataennätyksestä.

Teivossa Regent Zetin ohjastajana toimineen Olli Koivusen ja hevosen olemuksesta paistoi, että varaa jäi paljon.

”Ei tarvinnut kuskin paljoa muuta tehdä kuin istua kyydissä ja nauttia vauhdista. Koko ajan oli kaasu taaksepäin, ei tarvinnut kuin pidellä vaan”, Olli Koivunen ihasteli ensimmäistä kertaa ajamaansa Regent Zetiä.

Bret Boko seurasi takaa kakkoseksi pystymättä uhkaamaan ja kolmannesta sisäparista kiriväylän löytänyt Victory Bonsai nousi välimatkan päässä kolmanneksi.

Olli Koivunen ja Minna Kauhanen ihastelivat voittoputkeen intoutunutta Regent Zetiä. Kuva: Anu Leppänen

Myös kylmäveristen kovimman sarjan voittaja Vapperi oli vakuuttava. Se säikäytti laukkaamalla ensimmäisellä takasuoralla, minkä jälkeen se joutui tekemään vielä viidennestä ulkoa pitkän ulkoratakirin. Silti Pyörylän Paroni ja kumppanit joutuivat nöyrtymään loppumetreillä, kun Harri Kotilaisen ajama Vapperi vain vyöryi kisan parhaaksi.

Vieskerin poika Vapperi nousi voittonsa myötä yli Tähtidivisioonan 80 000 euron rajan, ja 7-vuotiaan oriin nousu ykkössarjoihin jatkuu.

”Mahtavat fiilikset! Kahden kakkosijan jälkeen voitto melkein kuuluikin meille”, valmentaja Tapio Mynttinen iloitsi. ”Pyörylän Paronia pelkäsin ja laukan jälkeen huolestutti, miten Vapperi jaksaa, mutta hienosti se jaksoi.”

Petäjävedellä asuva Mynttisen pariskunta on saanut Vapperista tähtihevosen eläkepäivilleen. Tapio ja Irma Mynttisellä on viisi hevosta, joista Vapperin isosisko Sähköposti on siirtynyt siitosuralle ja on kantavana Fiilingistä. Vapperin emä Sihko puolestaan on siemennettävänä Bokerilla.

Tapio ja Irma Mynttinen Petäjävedeltä on pariskunta Vapperin taustalta. ”Minä hoidan treenausta ja ruokintaa, Irma huolehtii muusta”, reilut viisi vuotta poliisin työstä eläkkeellä ollut Tapio Mynttinen kertoi.

Oikea Toto76-rivi, Teivo 12.8.

T76-1: 2 Miss Summer Star
T76-2: 5 Kemun Muisto
T76-3: 8 Por Nie Rock
T76-4: 4 Regent Zet
T76-5: 12 Vapperi
T76-6: 6 Gloria Web
T76-7: 2 Strait Iron

7 oikein-tuloksilla saa 2399,90 euroa ja 6 oikein-tuloksilla 40,40 euroa. Jackpot-kierroksen myötä T76-vaihto nousi 510 396,40 euroon.

Lisää T76-kierroksen tapahtumista illan aikana Ravinetin kuvagalleriassa.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti