Seabiscuit uusiin käsiin

13.9.2018 - 14:09 | Ville Toivonen Uutiset

Seabiscuit hakee vielä kerran uutta vauhtia uralleen. Kuvassa ruuna heinäkuisen voittostarttinsa lähtökiihdytyksessä, ohjissa luottokuski Jukka Torvinen. Kuva: Anu Leppänen

Derby-voittaja ja Suomen mestari Seabiscuit siirtyi Emma ja Risto Väreen talliin.

Aikaisemman kilpailu-uransa Timo Nurmoksen valmennuksessa Ruotsissa ollut Seabiscuit siirtyi kesällä 2015 Suomeen ja Ivar Holmlundin valmennukseen. Kun Ivar alkuvuodesta menehtyi, vastuuvalmentajaksi siirtyi hänen puolisonsa Malin Holmlund. Tältä kaudelta Seabiscuitilla on viisi starttia, joista se on voittanut yhden.

Seabiscuit hakee nyt vauhtia uudesta tallista ja vastuuvalmentajaksi tulee todennäköisesti Emma Väre.

”Ei ole itse asiassa edes tarkemmin puhuttu, meneekö se Riston vai Emman listalle, mutta varmaankin Emman”, Juha-Matti Mäkilä omistajaporukasta kertoo. ”Seabiscuitilla ei varmaan ole jäljellä enää montaa starttia, mutta haluttiin vielä katsoa, jos pieni muutos vielä auttaisi uran loppuvaiheessa. Se juoksee seuraavaksi varmaan jo Lappeenrannan 76-kierroksella. Kun kilpailu-ura loppuu, Seabiscuit palaa Malinin talliin ratsuhommiin.”

11-vuotiaan ruunan koko ura käsittää 56 starttia, joista se on voittanut 20. Seabiscuitin (Credit Winner) ennätys on 10,7a ja voittosumma 339 385 euroa. Sen suurimpia meriittejä ovat vuoden 2011 Derbyn ja vuoden 2015 Suomen Mestaruuden ykköstilat.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti