Seppo Sarkola toipumassa sydänvaivoista

9.7.2018 - 12:33 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Seppo Sarkola kotiutuu sairaalasta tällä viikolla. Kuva: Anu Leppänen

Tamperelainen ravilegenda on ollut viime viikot sairaalahoidossa, mutta on kotiutumassa tällä viikolla.

Ratatallia Teivossa radan alusta asti isännöinyt Seppo Sarkola joutui juhannuksen alla sairaalaan sydänoireiden takia. Sarkola on ollut sairaalahoidossa siitä asti.

”Jotakin sanomista sydämessä oli, mutta leikkaamaan ei jouduttu”, Sarkola kertoo. ”Tunsin, että jotakin erikoista on meneillään, ja menin tarkastettavaksi. Kaikki käytiin läpi, ja jotakin rytmihäiriöiden tapaista siellä on ollut. Aikaa on kulunut, kun lääkitystä on rukattu kohdalleen.”

Sarkola ei ole aiemmin kärsinyt vastaavista ongelmista.1

”Ihan uusi asia tämä oli, mutta tässä iässä alkaa jo tulla kaikenlaista”, Sarkola, 71, hymähtää. ”Keskiviikkona pitäisi päästä kotiin, ja sitten aletaan pikkuhiljaa lisätä liikkumista.”

Teivon tallissa on tällä hetkellä seitsemän hevosta. Sarkolalla ei toistaiseksi ole lopetussuunnitelmia.

”Ainakin vielä tuntuu siltä, että jatketaan”, hän kuvailee. ”Olen luvannut ottaa syksyksi uusia hevosia, ja muutenkin on parempi lähteä aamulla liikkeelle kuin jäädä kotiin istumaan.”

Suomen Hippoksen tilastot näyttävät Sarkolan uran luvuiksi 19000 starttia ja reilut 2200 voittoa. Tamperelaisen viime vuosien ykkösnyrkki on ollut huippuori Hullumies. Aiemmalta uraltaan Sarkola muistetaan mm. Turon, Monster Of Speedin ja Junkkarin takaa.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti