Shadow Woodlandille hyvä rata Yonkersissa

10.10.2017 - 20:27 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Shadow Woodland sai Yonkers International Trotiin mainion paikan, radan viisi. Tässä ruuna aloittamassa kautta 2016 Peter Ingveksen ajamana. Yonkersissa hevosta ajaa Tim Tetrick. Kuva: Ville Toivonen

Ensi sunnuntain epävirallisen ravureiden MM-lähdön, Yonkers International Trotin, lähtölista arvottiin tiistai-iltapäivällä New Yorkin aikaa. Shadow Woodland sai nopeana avaajana ok-paikan, viitosradan. Suomen toisen edustajan Midnight Hourin numero seitsemän on puolestaan turhan ulkona.

Reijo Liljendahlin valmentama ja Matti ja Raija Pasasen omistama sekä kasvattama Shadow Woodland on tosi nopea, ja on kiinnostavaa nähdä, kuinka Amerikan huippukuski Tim Tetrick pääsee sunnuntaina liikkeelle ruunalla. Midnight Hourin paikka ulkona sen sijaan on hankala. Yonkersissa eturivistä lähtee kahdeksan valjakkoa, joten Iikka Nurmosen ohjastama isänsä Ossin valmentama ja Veijo Kumpulaisen perheineen omistama sekä kasvattama ruuna on eturivissä toiseksi ulommaisena. Lähtöpaikkojen merkitys korostuu, sillä Yonkers on puolen mailin eli reilun 804 metrin mittainen rata. Sen loppusuoralla on vielä sisäkentän kirikaista open stretch, joten sisäratajuoksu on monella tavalla edullinen.

Yonkers International Trot ajetaan kolmatta kertaa 20 vuoden tauon jälkeen, ja kilpailtava matka on maili ja yksi neljäsosaa eli noin 2011 metriä. Kisan historia alkaa vuodesta 1959 Long Islandin Roosevelt Racewaylta, joka sijaitsi melko lähellä JFK:n lentokenttää. Vuonna 1988 Rooseveltin lopetettua ravitoiminnan, kisa siirtyi New Yorkin Yonkesiin. Siellä jatkettiin vuoteen 1995.

Nopein kilometriaika keskimatkalla puolen mailin radalla maailmassa on Åke Svanstedtin tallin Resolven viime vuoden samassa lähdössä tekemä 11,5. Readly Express ja nelivuotias Ferrari B.R:hän ovat tänä vuonna menneet 2140 ja 2100 metriä kilometriaikaan 09,9 1000 metrin mittaisilla radoilla. Kool Du Caux puolestaan on mennyt Ranskassa lähes kahden kilometrin mittaisella Vincennesin kaviouralla 2100 metriä 09,8.

Resolve on puolustamassa titteliä, sillä se ehti toipua vakavasta sairaudestaan, joka tuli ilmi Maple Leaf Trotissa Kanadassa yhdeksäs syyskuuta. Oriilla oli seuraavana päivänä 42 asteen kuumetta. Penisilliinikuurin jälkeen se on kuitenkin päässyt treenaamaan normaalisti, mutta nyt matkaa mutkistaa muun muassa paikka kovan Twister Bin ulkopuolella.

Yonkers International Trotin 14.10.2017, ykköspalkinto 500000 dollaria, lähtölista; hevonen, ohjastaja, valmentaja, jos eri kuin ohjastaja, hevosen kotimaa:

1 Marion Marauder/Scott Zeron (Paula Wellwood, Kanada)

2 Oasis Bi/Kim Eriksson (Stefan P Pettersson, Italia)

3 Dreammoko/Gabriele Gelormini (Rikhard Westerink, Ranska)

4 Twister Bi/Christoffer Eriksson (Jerry Riordan, Italia)

5 Shadow Woodland/Tim Tetrick (Reijo Liljendahl, Suomi)

6 Resolve/Åke Svanstedt (USA)

7 Midnight Hour/Iikka Nurmonen (Ossi Nurmonen, Suomi)

8 In Secret/George Brennan (Ron Burke, USA)

9 Tripolini V.P./Jeppe Juel (Tanska)

10 On Track Piraten/Johnny Takter (Hans Strömberg, Ruotsi)

Voit lukea lisää Yonkers International Trotista tai katsoa vaikka videoita tästä kisan kotisivulta.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti