Tappiottomalle varsalupaukselle rahakas voitto Ruotsista

13.3.2018 - 22:26 | Miika Lähdeniemi Uutiset Ulkomaat

Staro Miami toi Aripekka Pakkasen talliin noin 50 000 euron arvoisen kakkossijan. Kuva: Anu Leppänen

Tiistai-illan ravit jouduttiin siirtämään Solvallasta kelirikon takia Mantorpiin. V64-kierros oli täynnä rahakkaita ikäluokkalähtöjä, jotka ovat Margareta Wallenius-Klebergin sponsoroimia 300 000 kruunun lähtöjä kolmi- ja nelivuotiaille. Menestystä tuli myös suomalaisille.

Ari-Pekka Pakkasen valmentama 3-vuotias tamma Staro Miami jatkaa uraansa tappiottomana. Se jäi Mantorpin-lähdössä johtavan rinnalle, kun lähdön toiselta suosikilta Adi Gallialta ei irronnut keuloja. Adi Gallian laukattua Staro Miami paineli kärkeen 700 metriä ennen maalia ja hallitsi lopussa helpoin ottein.

”Tamma oli latautunut auton takana ja ajattelin ajaa 300-400 metriä eteenpäin”, ohjastaja Mika Forss kertasi voittajahaastattelussa.

”Keulapaikkaa ei ollut jäljellä, ajettiin hetki sisäradalla ja sen jälkeen kuolemanpaikalla. Tänäänkin jäi vähän varastoon kuten kaikissa starteissa. Staro Miami on todella hyvä hevonen.”

Staro Miami on juossut nyt urallaan neljä starttia ja voittanut niistä jokaisen. Tämän illan voitosta se tienasi peräti 300 000 kruunua, minkä myötä sen voittosumma on jo reilut 37 000 euroa. Mantorpin lähdön se voitti ajalla 17,3/2140a.

Mantorpissa teki Ruotsin-debyyttinsä myös Creation Primero. Se muistetaan viime elokuulta Vermon kolarista, kun se kaatui kärkipaikalta maalisuoran alussa ja aiheutti valtavan rytäkän. Hevonen siirtyi loppuvuodesta Stig H. Johanssonin talliin, mistä juoksi koelähdön 20,2-ajalla helmikuussa. Avausstartti Ruotsissa ei antanut täyttä kuvaa nykytilasta, sillä nelivuotias laukkasi lähtösuoralla ja juoksi sen jälkeen Mika Forssin ajamana hiitinomaisesti porukan perällä.

Nelivuotiaalla Hermes Bokolla ei puolestaan ollut tuuria juoksunkulun suhteen omassa lähdössään. Se juoksi lopulta neljännessä sisällä ja viimeisessä kaarteessa Mika Forss joutui pakittelemaan sen kanssa aivan hännille, jotta pääsi kääntämään ulkoradoille. Matti J. Mäkisen valmentama tamma ehti vielä räväkällä loppukirillä 36 000 kruunun arvoiselle nelossijalle ja aloitti kautensa myönteisesti.

Ravit siirrettiin Solvallasta Mantorpiin varsin lyhyellä varoitusajalla, sillä siirto tapahtui vasta tiistaina puoliltapäivin. Sulkysportin uutisessa Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot kertoi, että lähiradoista Eskilstunassa ja Rommessa ei olisi ehditty puhdistamaan vieraskarsinoita illaksi. Ruotsissa jokaiselle kilpailevalle hevoselle on oma sinetöity karsina, jonka tulee olla sääntöjen mukaan desinfioitu. Eskilstunassa ei oltu ehditty tehdä puhdistamista lauantain V75-ravien jäljiltä.

Mantorp sijaitsee 250 kilometriä etelämpänä kuin Solvalla ja tämä yhdistettynä lyhyeen varoitusaikaan aiheutti useita poisjääntejä raveista.

”Luonnollisesti niille hevosille, jotka jäivät pois kuljetussyistä, ei tule ilmoituskielto tänään. Olemme iloisia, että Mantorp pystyi hoitamaan tämän lyhyellä varoitusajalla ja viemään läpi tämän kilpailupäivän meille”, Malmrot sanoi Sulkysportille.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti