Teivaisen tammatähti tuikkii

11.10.2017 - 20:40 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Hoitaja Eveliina Teivainen, Max Finskas

Iloista joukkoa Tammatähden kera. Toimittaja Matti Finskas oli onnittelemassa Bosses Lilyä sekä Antti ja Eveliina Teivaista. Kuvat: Anu Leppänen

VERMO. Sade taukosi pääkaupunkiseudulla kreivin aikaan, ja Vermossa mentiin syksyn puristuksessakin kovaa. Keskiviikkoillan ylivoimainen huippuhetki oli Tammatähti, ja siinä yksi oli täysin suvereeeni: ohjastajasuuruus Antti Teivaisen oma hevonen Bosses Lily.

Kilpailu ei mennyt Bosses Lilyn kannalta mitenkään erityisen suotuisasti. Se jäi johtavan rinnalle, mikä tuo lisämetrejä sisäradalla juoksemiseen verrattuna. Silti Teivaisen takavuosien Kriterium-voittaja Bosses Lily hyvästeli muut tammat hyvissä ajoin ja voitti erittäin helposti. Taustalla Twigs Voici piti tällä kertaa valmentaja Pekka Korven pojan, lumilautailusta paremmin tunnetun Janne Korven, ajamana otteensa kakkospalkinnosta Emma Väreen kannustamaa Estelle Halmia vastaan.

”Harmittaa pikkuisen vieläkin Tammavaltikka”, Teivainen puri hammasta voiton hetkelläkin.

”Ajoin siellä aivan liian passiivisesti, kun Bosses Lily on ollut jo jonkin aikaa tosi iskussa. Tänään ei ollut väliä, vaikkei keulaa saatukaan. Tammalla on taas kaikki kohdallaan. Joku siinä on, ettei kesällä pyörä pyöri aivan samalla tavalla, mutta tämä syksy on ollut meidän aikaa. Se on aina palannut takaisin vammojenkin jälkeen kuin todellinen luokkahevonen.”

Teivaisen dominanssi jatkui seuraavassa T65-pelin kakkoskohteessa Liipan Toivolla. Nurmijärven mies ajoi Nyyti-Maria Timosen valmennettavalla keulaan, ja se ratkaisi. Muut tulivat tiiviissä nipussa voittajan taustalla maaliin, mutta mitään hätää keulavaljakolla ei ollut missään vaiheessa.

Nyyti-Maria Timonen valmentaa Liipan Toivoa.

”Liipan Toivo on hyväravinen ja varma hevonen, ja päätin ajaa keulasta, kun sinne päästiin”, Teivainen kommentoi.

”Viimeksi olimme huolissamme, kun hevonen ei oikein mennyt mihinkään. Nyt muutimme varusteita ja jätimme muun muassa korvat auki. Voitto tulikin helposti. Pidin vain tarkoituksellakin porukkaa kasassa, ja lopussakin oli huoleton tilanne. Tässä Liipan Toivossa on paljon hyvää, katsotaan mihin se johtaa.”

Liipan Toivo ja Teivainen, illan hahmo.

Illan alkuun Vermon ajajaliigan ykkönen selvällä erolla Ari Moilanen luotsasi jo seitsemän vuoden ikään yltäneen Nedda Millerin uransa avausvoittoon. Moilanen ajoi tarkasti, ja Ulla Korhosen valmennettava kiitti spurttaamalla iloisesti. Myös Antero Tikkalan suojatti Expectalot tuli loppumetrit terävästi Juha Utalan taiteillessa kärryillä.

Kakkoslähdössäkin Moilanen osallistui voittomatsiin Ari Hartikaisen valmentamalla Stonecapes Poella, mutta pitemmän korren vei nuorten ohjastajien polvea Vermossa edustanut Olli Koivunen, 21, Hugo Pepperin rattailla. Nuorisoketju oli Vermossa kapeampi, kun  Torvisen veljekset, Santtu Raitala sekä Joni-Petteri Irri lomailivat ”etelässä”. Pertti Vessarin kavatti ja valmennettava Hugo Pepper vastasi rehdisti, ja jatko on mielenkiintoista.

Hugo Pepper ja Olli Koivunen hallitsivat.

Salamakypärät-lähdössä mentiin eikä meinattu, eli toki Vermossa riitti nuoria ohjastajia vielä ”ykkösketjun” lomaillessakin. Ensimmäinen puolikas mentiin kerrassaan 10,0, kun suosikki Helein Is Her Name ja Midnight Sun Sel kiistelivät hieman keulasta, ja ensinmainittu jäi painamaan Elli-Noora Laurilan ohjille. Kärkikaksikko näytti etenevän silti omaan voittomatsiinsa, mutta kuten usein ennenkin, kolmas korjasi lopulta potin. Harri Koivusen tallilla työskentelevä Terri Lehtonen kannusti sisäradalta Golda Opalin lopulta selvästi kärkeen, tamman uran avausvoittoon. Jeroen Van Craen valmentaa voittaajaa, ja ykkönen oli siis illan ensimmäinen kahdesta Koivusen tallin nuorille ohjastajille menneistä.

Terri Lehtonen, avausvoittonsa ottanut Golda Opal komeassa Salamakypärät-loimessaan, sekä Vihdin valmentaja Jeroen Van Craen.
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti