Toivanen ja Hulkkonen eri teille – Big Headache lähtee Ranskaan

17.6.2017 - 20:05 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Veli-Pekka Toivanen ei jatka Timo Hulkkosen hevosten valmentajana. Kuva: Ville Toivonen

Hevosenomistaja Timo Hulkkonen ja valmentaja Veli-Pekka Toivanen eivät jatka menestyksekästä yhteistyötään.

Toivanen on viime kuukaudet ollut valmentajana Hulkkosen tiloissa Leppävirroilla, ja tallin hevoset ovat kulkeneet mainiosti, parhaina saavutuksinaan Next Directionin voitto Kuopio Stakesissa ja Big Headachen tuore viitossija Kymi GP:ssä kisan parhaana suomalaisena.

”Emme pysty täyttämään Vellun toivomuksia siitä, että tallissa olisi enemmän kilpahevosia”, Timo Hulkkonen kuvailee. ”Meillä oli kolmen kuukauden sopimus, ja todettiin että tämä on paras vaihtoehto. Miehestä minulla ei ole pahaa sanaa sanottavana, ja pitää vähän syyttää itseänikin siitä, että en ehkä osannut kuvailla asiaa tarpeeksi hyvin hänelle.”

”Ammattimiehellä pitää olla ammattilaistalli, jossa hevosia tulee ja menee, ja kilpailemisesta saa tulonlähdettä, mutta meillä on tällainen enemmän oman perheen ympärille rakentunut systeemi, jossa on lähinnä varsoja.”

Hulkkosen mukaan talliin on jäämässä vain pari starttihevosta, kun Big Headache suuntaa sunnuntaina Ranskaan sinne palaavan lentokuljetuksen mukana. Ruuna menee Philippe Daugeartille, jonka valmennuksessa se kilpaili hetken jo viime vuonna. Kotitalliin jäävät hevoset siirtyvät taas Hulkkosen nimen alle, ja käytännön valmennuksesta vastaa entinen tallitiimi.

Veli-Pekka Toivanen kommentoi asiaa toteamalla ”että yhteistyö ei kuulemma jatku”.

”Varmasti näin on parempi molempien kannalta”, Toivanen kuvailee. ”Ensin katsotaan oma terveys kuntoon, eli hoidetaan vihoitteleva olkapää paremmaksi, ja suunnitellaan sitten uusia tuulia. Oma terveys on ykkösasia juuri nyt.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti