Twist Of Fate voitti E3-karsinnan kovalla ajalla

18.6.2017 - 16:19 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Kuvassa Twist Of Fate toukokuussa Solvallan kolmivuotiseliitissä, jossa se oli kovalla 11,5-ajalla toinen. Sen kausi on jatkunut kesällä arvokkailla totosijoilla E3-finaaleissa. Kuva: Anu Leppänen

Pekka Korven kolmivuotisässä Twist Of Fate otti revanssin ikäluokan eliittin kuuluvasta Global Un Pocosta.

Suuren kolmivuotiskilpailun E3:n karsinnat juostaan sunnuntaina Färjestadissa. Suomalaisvoiton toi heti ravien alkupuolella Twist Of Fate, joka vastaili keulapaikalta sitkeästi loppuun saakka ja voitti kovalla ajalla 13,2/2100a. Tulos jää vain kymmenyksen kolmivuotiaiden täyden matkan Suomen ennätyksestä, joka on Brad de Veluwen hallussa.

Pekka Korpi ajoi lujaa avanneella Twist Of Fatella suoraviivaisesti keulasta, minkä myötä Erik Adielssonin ajama Global Un Poco jäi johtavan rinnalle. Se taisteli hienosti ja matsi oli tiukka, mutta suomalaisvarsa kontrasi rehdisti 80 000 kruunun arvoiseen karsintavoittoon.

”Twist Of Fate saa yleensä hyvän juoksun eturivistä. Siinä oli ulkopuolella hyvä hevonen, jolle viimeksi Solvallassa hävittiin. Nyt onneksi pystyttiin pitämään se ulkopuolella”, Pekka Korpi sanoi voittajahaastattelussa.

Global Un Poco tosiaan voitti Elitloppet-viikonlopun kolmivuotiseliitin Twist Of Faten kestäessä kakkoseksi. Yli 1,5 miljoonaa kruunua tienannut Global Un Poco on muutenkin ikäluokkansa kärkinimiä Ruotsissa.

Färjestadin E3-karsinnoissa nähdään myöhemmin tänään vielä Markku Niemisen tallin Callela Lisbeth ja Willow Pride, joita molempia ohjastaa Mika Forss.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti