Viking Grace oli vauhdikkain varsa

12.10.2017 - 20:35 | Miika Lähdeniemi Uutiset Suomi

Kanadassa syntynyt Viking Grace voitti Hevosenomistajapokaalin karsintalähdön. Kuva: Anu Leppänen

JOKIMAA. Kanadassa syntynyt suvukas Viking Grace oli vauhdissa Hevosenomistajapokaalin karsinnassa, vaikka kaksivuotiskauteen on mahtunut murheitakin.

Jokimaalla karsittiin torstaina finalistit Hevosenomistaja-pokaaliin, jossa jaetaan kaikkien aikojen suurin kaksivuotislähdön ykköspalkinto. 23 000 euron ykköspalkinnolla ajettava finaali juostaan Lahdessa lauantaina 21. lokakuuta.

Kahdessa karsintalähdössä kovimmassa vauhdissa oli Viking Grace, joka nousi kirikierroksella sisäradalta johtaneen Club Nord Easyn rinnalle ja runnoi komeasti ohitse. Riina Rekilän suvukas varsa laukkasi debyyttistartissaan Teivossa, mutta paineli nyt täydellä matkalla kurakelissä ajan 17,6/2100a.

”Tampereella se meinasi kaatua kun ajettiin hiljaa ja se ehti pelata kaikkea”, Riina Rekilä kertoi. ”Tänään tamma ei kerennyt touhottaa, kun oli sopivan reipas vauhti.”

Kanadassa syntynyt Viking Grace (i. Johnny William) on lupaavassa vauhdissa etenkin siihen nähden, miten vajavaisesti sen kaksivuotiskausi on treenien puolesta sujunut.

”Se oli aika kiukkuinen talvella ja potkaisi seinään niin, että jalka tulehtui ja sitä jouduttiin leikatakin. Hevonen seisoi kaksi kuukautta karsinassa ja siltä puuttuu vielä paljon treeniä. Ajetaan nyt kilpaa, kun ei muuta keksitä. Sitten se siirtyy siitostammaksi, se on kovasukuinen”, Rekilä sanoi.

”Tykkäsin Viking Gracesta jo heti pikkuvarsana. Se meni jo muutaman viikon ikäisenä lujempaa kuin emät”, Riina Rekilä iloitsi. Myös Rekilän toinen kaksivuotias Selanne pääsi Hevosenomistaja-pokaalin finaaliin. Kuva: Anu Leppänen

Hevosenomistajapokaalin toisen karsintalähdön voittoon kiri Erkki-Pekka Mäkisen ajama ja valmentama Graceful Svamp. Sopivasti kiritilaa löytänyt ori spurttasi ykköseksi ajalla 18,3/2100a ja kuittasi muhkeat 5500 euron ykkösrahat heti debyyttistartissaan.

Aina optimistinen E-P Mäkinen osasi odottaa varsalta hyvää panosta jo edelliskerran nuorten lähdön perusteella.

”Siinä tultiin viittätoista viimeinen suora, se olikin kovinta mitä on ajettu. Tämä karsinta todennäköisesti vain aukaisi henkiä finaalin ajatellen”, Mäkinen uskoi.

”Näitä joutuu välillä hoitelemaankin, ja ori käytiin elo-syyskuun vaihteessa läpi Teivossa Kimmo Elfvingin kanssa. Nyt on kaikki kunnossa. Olen tykännyt tästä siitä asti, kuin ajoin ensimmäistä kertaa. Väitän, että minulla on nyt maailman paras soperfectiläinen, niitä ei Ruotsissakaan kauheasti ole.”

Erkki-Pekka Mäkisen Graceful Swamp voitti toisen 2-vuotiskisan karsinnoista. Kuva: Anu Leppänen

Hevosenomistaja-pokaalin finaalin lähtölista:

1 Viking Grace
2 Graceful Swamp
3 Leemark’s Giselle
4 Club Nord Easy
5 Big Sexy Deli
6 Jack Fire
7 Keisari Kiltti
8 Bean Dead Cert
9 Cocktail Princess
10 Arctic Elsa
11 Selanne
12 Ranch Rise N Shine

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti