Viking Grace pisti aikuiset ojennukseen

30.9.2018 - 20:32 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Viking Gracella on kolmevuotiskaudeltaan yhdeksän starttia ja viisi voittoa. Arkistokuvassa Viking Grace yhdessä Riina Rekilän ja hänen puolisonsa Tommi Hietalan kanssa juhlimassa Hevosenomistajapokaalin voittoa. Kuva: Anu Leppänen

Kolmevuotistähti Viking Grace pesi vanhemmat tammat Kaustisen Jixy-Ajossa.

Riina Rekilän tähtitamma on viettänyt viime kuukaudet melkoista hiljaiseloa. Se jäi toukokuussa kilpailutauolle, joka katkesi elokuussa Viking Gracen käytyä voittamassa kolmevuotislähdön Torniossa. Jixy-Ajon kirivoitto oli tamman syyskauden toinen startti.

”Siltä leikattiin jännekanavat heti toukokuisen Lahden startin jälkeen”, Riina Rekilä selvitti. ”Ne vaivasivat sen verran, että sitä ei pystynyt kunnolla ajamaan eikä päästämään täysillä menemään. Saattaa olla, että se asia on nyt korjaantunut, sillä nyt hevosta ei tarvinnut tukea lopussakaan.”

Viking Grace starttasi 4000 euron ykköspalkinnolla ajettuun Jixy-Ajoon radalta 11, jolta se jäi neljänteen pariin ulos. Rekilä lähetti suojattinsa viimeiselle takasuoralle tultaessa kolmannelle radalle ja viimeisessä kaarteessa neljännelle. Loppusuoralla kiri kantoi helpon oloisesti Anni Suen ohi voittoon. Viking Gracen voittoaika oli 12,7a, ja viimeiset 700 metriä se tuli ulkoratoja pitkin 11,4-kyytiä.

”Voimissaan se tuli”, Riina Rekilä kiitteli. ”En pahemmin käskenyt sitä, kun se yrittää itsekin. Alussa Viking Grace oli vähän paineissaan, mutta kaikki meni hyvin.”

Kanadassa syntyneelle Viking Gracelle on Suomessa erittäin rajallisesti kilpailumahdollisuuksia.

”Kyllähän se tiedettiin, kun hevonen tänne tuotiin, mutta jotenkin tuntuu, että tilanne on vain huonontunut aikaisemmasta”, Rekilä totesi.

Rekilä on pärjännyt sekä Suomessa että Pohjois-Amerikassa, ja hänellä on ollut useampiakin huippuluokan tammoja.

”En rupea kategorisoimaan näitä, mutta kyllä Viking Grace on ihan hyvä hevonen. Sen parhaat vuodethan ovat tavallaan jo menneet, mutta siitostammaksi se on tänne tuotukin. Sillä on hyvä suku, hyvä luokka ja se kestää vähän vaikeuksiakin, ja se menee ajoissa siitokseen.”

Viking Gracen kolmevuotiskausi jatkunee vielä ainakin yhden startin verran.

”Vermossa on parin viikon päästä avoin kolmevuotislähtö, mutta sen jälkeen ei olekaan taas oikein mitään tarjolla.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti