Vitterille uusia tallikavereita Ruotsista

18.6.2017 - 15:54 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Jalmari Svartin käsiin tuli uusia hevosia Ruotsista. Kuva: Ville Toivonen

Ravikuningas Vitter on vielä tauolla, mutta sen taustajoukot eivät lepää laakereillaan. Pari päivää sitten Svart Stablelle tuli Ruotsista pari uutta, mielenkiintoista starttihevosta.

Uudet hankinnat ovat Tintin (Thai Tanic) ja Castafiore (Maharajah). Molempien emä on Haddock Broline (Pine Chip), ja molemmat tulivat Björn Goopin tallista Ruotsista.

Seitsemänvuotias Tintin on mennyt ennätyksen 12,1a ja tienannut 580 000 kruunua. 34 startistaan ruuna on voittanut kahdeksan. Nelivuotias Castafiore on juossut kaksi starttia, joista molemmat se on voittanut. Kovimmillaan tamma on mennyt 16,7ke.

”Olen yli 20 vuotta sitten myynyt näiden aikaisemmalle omistajalle hänen ensimmäisen hevosensa. Nyt hän otti yhteyttä ja tarjosi tällaisia hevosia, ja ostettiin ne pois”, Jalmari Svart kertoo. ”Björn kehui molempia hevosia kovasti, ja mukavastihan ne ovat menneetkin.”

Hevoset muuttivat Matti J Mäkisen talliin Teivoon, missä majaa pitää myös ravikuningas Vitter.

”Vitterillä on ollut jalassa pikkuvamma, ja ollaan nyt oltu Teivossa, kun täällä on kuntoutuslaitos ja klinikka samassa paikassa”, Svart selvittää. ”Jänteen ja sääriluun välissä on ollut pikkurillin pään kokoinen musta läikkä, ja ollaan odotettu että jalka saadaan sataprosenttiseksi. Mistään isosta ei tosiaan ole kyse.”

Svartin mukaan on kuitenkin todennäköistä, että Vitteriltä jää väliin parin viikon päästä ajettava Suur-Hollola-Ajo.

”Voi olla, että se tulee vastaan liian nopeasti, ja se saattaa olla liian kova aloitusstartti muutenkin”, hän olettaa. ”Tässä lähellä olisi Jämsän Äijän ajo, ja voi olla, että aloitetaan siinä.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti