Widellin hyvät 86-saumat

13.6.2018 - 12:47 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Kaj Widell kävi vain yhtä hevosta ajamassa Oslossa. Tuloksena oli ykkönen Firewirellä avoimessa tammalähdössä. Lauantaina Kouvolassa hän ajaa kahta hevosta, mutta sitä ennen esimerkiksi keskiviikkoillan Vaggerydin T86-lähdöissä on pari mainiota saumaa.

Ryssebo La Reine on lupaus, ja samaa Widell sanoo Eskimo Brotheristakin, vaikka ori on lähdössään vähän pelattu.

”Kiva kun pitemmiltä reissuilta saa vähän matkarahaakin”, Widell tuumii viitaten Bjerken reissun viime pyhänä.

”Välillä tulee tottakai hyvinkin kannattamattomia reissuja, mutta tämä on palveluammatti. Jos haluaa tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, pitää palvella. Sitä kautta niitä helmiäkin sitten tulee, esimerkiksi Magic Gwin tuli ihan tuurilla minulle, mutta olen koittanut palvella sen jälkeen hevosen taustavoimia hyvin, ja se hevonenhan voi olla esimerkiksi vaikka kuinka hyvä. Ensi tiistaina koitetaan sillä Solvallassa maililla.”

Vaggerydin ajokeilla on kaikilla jonkinlainen sauma menestyä.

”T86:tta ennen Spotlight Brodde (lähtö 1) on valmentaja Markus Svedbergin mukaan lupaava, mutta näissä varsalähdöissä on arvoituksellista. Onko oma ajokki oikeasti hyvä hevonen vai vain lupaus – ja millaisia arpoja vastustajilla on? Sitä ei ole helppo tietää etukäteen, mutta lupaavalla ainakin lähdetään ajamaan. Svedbergin toinen valmennettava Eskimo Brother (T86-6) on oikeasti vahvan tuntuinen, ja nyt sitä valmentajan mukaan on päästy vielä lisää keventämään, joten kyllä minulla nyt on odotuksia. Ei mikän pankki tietenkään, mutta kyllä ne 20 metriä takaa lähtevät hirmut saavat juosta, jos meilläkin kaikki onnistuu.”

”Ryssebo La Reinestä (T86-2) sanotaan, että se on vahva, ja että jos vauhti menee hiljaiseksi, sillä voi ajaa vaikka johtavan rinnalle. Kuitenkin se on uusi minulle, joten vaikea sanoa oikeasti, mihin se pystyy. Tällaisia lupaavia tapauksia on kuitenkin kiva lähteä ajamaan, ja tämähän näyttää olevan vahva hieno tamma, jolle keskipitkä matkakin taitaa olla plussaa.”

Keskiviikko oli Widellille erilainen päivä jo ennen reissua Vaggerydiin kohti etelää.

”Ruotsin ehkä paras montératsastaja Sofia Adolfsson joskus jutteli, että olisi jännä päästä rastastamaan laukkahevosilla. Minä sanoin hänelle, että voin koittaa järjestää, kun tunnen sen alan ihmisiäkin. Tänään Sofia oli hiittaamassa laukkahevosilla Bro Parkissa, ja minä siellä mukana kertomassa, kuka on kuka. Sofia tuntui innostuneelta, ja saattaa mennä uudelleen mukaan. Ja oli vähän puhetta amatöörilisenssin hankkimisestakin, että pääsisi mukaan kilpailuihinkin, mutta katsotaan, mihin tuo johtaa. Ainakin oli mielenkiintoista, ja kyllähän se oli ratsastajalle tämänkin kokemuksen perusteellakin ihan eri laji. Laukkahevoset tuntuivat Sofian mukaan mahtavalta ratsastaa.

Viikonloppuna Kouvolassa on siis kaksi Micael Brobergin valmennettavaa ajettavana, päälähdössä Spitcam Jubb ja West Wing pitkällä matkalla.

”Sen olen oppinut Spitcam Jubbista, että se voi aina yllättää. Luultavasti Elitloppetin ykköselle ei voida mitään, mutta muuten en ole huolissani, vaikka viime juoksu oli vaisu. Sweden Cupin karsinnassa se oli tosi hyvä, vaikka juoksu meni vähän pieleen. Samoin West Wing on tauluaan parempi nyt.”

Pääset tästä keskiviikkoillan T86-lähtölistoihin.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti