Widellin viikossa monta huippukohtaa

10.7.2018 - 15:12 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Kaj Widellillä oli viime viikolla hiljaisempaa. Ajokiellon ja parin muun vapaapäivän ansiosta ajamisessa oli viiden päivän paussi. Tällä viikolla ei huilata, ja joukossa on monta mielenkiintoista ajettavaa.

Sekä tänä iltana Tukholman T64-jackpotissa, huomisessa T86:ssa Visbyssä että viikonlopun 75-jackpotkierroksella Widellillä on hyviä saumoja, pisteenä i:n päällä melkein voitosta voittoon kulkenut Magic Gwin.

”Eihän ajokielto koskaan miellytä, mutta nyt voi sanoa, että se osui ihan hyvään saumaan”, Widell myhäilee.

”Olen ollut kevään aika tiukasti menossa, eikä tähän väliin osunut starttiin mitään huippuhevosistani. Kotona on aina hommaa, ja pääsin golfaamaankin. Ja alkoi taas tuntua siltä, että nyt on kiva päästä raveihin. Tällä viikolla onkin jänniä ajoja.”

Solvallassa tiistai-iltana on viisi ajettavaa.

Jeppas Sputnik (Lähtö 1), Firewire (T64-3) ja Who Knows (Lähtö 11) ovat sellaisia, joilta odotan menestystä. Jeppas on miellyttävä ja lupaava tuttavuus, joka avaakin lujaa. Voimme pärjätä, mutta vastustajissakin voi olla kovia, Korvenojan hevonen esimerkiksi, kuinka hyvä se on?”

Toutren paikka parani paljon poisjääntien myötä, ja uskon palkintosijaan, mutta toisaalta lähtö on nyt niin pieni, että Robert Berghin Mindyourvalue W.F. taitaa kiertää tämän porukan miten tahtoo. Firewire on hyvä, mutta vastuskin on kova. Koitan keulaan, mutta en tiedä saammeko ykköseltä? Olisin voinut ajaa Unique Junillakin, mutta Firewiren omistaja kysyi ensin. Jälkimmäinenkin on täysin mahdollinen.”

Body Gearin (Lähtö 10) täytyy vielä näyttää lisää, ennen kuin uskallan luottaa siihen, vaikka hevosella on näköä mukavasti. Who Knows on mahdollinen hyvin tasaisessa lähdössä. Se on lupaava ja nopea sekä ravivarma. Koitan avata lujaa ja saada hyvän reissun, mutta näistä varsoista on vaikea tietää mitä ne osaavat. Meillä on kuitenkin sauma siinä missä muillakin.”

Visbyn T86-raveissa keskiviikkona Kaj Widell ajaa kilpaa seitsemällä.

Moa Margunn (T86-1) on melkein paras sauma, ja Saga R.C. (T86-2) voi hyvin pärjätä myös. One Memphis (T86-5) lisäksi voisi yllättää joku päivä. Sillä on ajettu tosikovia lähtöjä, ja nyt on hieman aiempaa helpompi sakki. Se on tasavauhtisena vähän huono ehtimään ykköseksi, mutta ihan rehdisti se menee ja jaksaa. Viimeksi juoksu meni pieleen kahden laukkaavan takana, ja ruuna tuli ihan juosten loppua.”

Chiptime (T86-6) on mukavassa kunnossa mutta nopeana avaajana pahalla paikalla ja vaatii hirveästi tuuria. Moa Margunn sen sijaan on tosi kyvykäs, ja koitan ajaa heti eteenpäin sekä ajaa voitosta. Yritän saada sille jenkkikärryt perään ja en tiedä voisiko siltä jopa riisua kenkiä. Tamma on aika hyvä sarjoihinsa, eikä ulkona ollenkaan, kun se pääsee aika hyvin liikenteeseenkin, eikä paikan ulkona tarvitse olla ylitsepääsemätön este.”

”Saga R.C. oli viimeksi vaisumpi, mutta sillä oli kengät jalassa, ja startteja oli tullut vähän tiuhaan. Nyt pieni paussi voi olla plussaa, ja kengät pitäisi kyllä riisua. Kannattaa tsekata, että ne on riisuttu, ennen kuin pelaa, silloin se voi kyllä pärjätä. Se kestää vähän reissuakin, toissakerran voitto tuli johtavan rinnalta ja radalta 12.”

Viikon aikana on vielä monta ajotehtävää ja sokerina pohjalla on lauantain neljä 75-ajokkia, joilla kaikilla on saumaa. Ennen kaikkea Magic Gwin on mahdollinen tuleva huippuhevonen.

”Kaikki Årjängin ajokit ovat kivoja. Magic Gwinillä (T75-6) on erityinen paikka sydämessäni, ja takarivi on melkein sitä mitä toivoinkin. Aina ei ole hyvä ladata alkuun. Kyllä oriin nopeus tulee hyödyksi selästäkin, ja toisaalta jos vauhti menisi hiljaiseksi, voi sillä ajaa vaikka johtavan rinnalle. Tottakai takaa on tulemista, mutta en vaihtaisi ainakaan hevosta kenenkään kanssa tässä. Ajattelen kyllä, että Magic Gwinillä on kaikki ominaisuudet ihan mihin vaan. Tietysti huipulle nouseminen vaatii paljon ja tuuriakin, mutta ei se tällä hevosella ole mahdotonta.”

Pääset tästä tiistain T64-jackpotin lähtölistoihin.

Tästä pääset keskiviikon Visbyn T86-listoihin.

Tässä puolestaan linkki lauantain T75-jackpotkierroksen listoille.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti