Workout Wonderilla kaviomurheita – katse St Micheliin

18.6.2017 - 17:42 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Workout Wonderille kuuluu hyvää. Kuva: Anu Leppänen

Eilisen Kymi GP:n suurimpiin kysymysmerkkeihin kuului suomalaistoivo Workout Wonderin suoritus. Valmentaja Jarno Kauhasen mukaan oriin ongelma on paikallistettu.

Ykkösradalta startannut Workout Wonder matkasi kolmantena sisäradalla, ja kaarteet tuottivat sille selviä raviongelmia. Tommi Kylliäinen ei lähtenytkään sillä viimeisellä takasuoralla ulkoradoille, vaikka kiriluukku oli hetken tarjolla. Loppusuoralla Buzz Mearas väsyi Workout Wonderin eteen, ja suomalaisvaljakko jäi sen takana kisan viimeiseksi.

”Tommi sanoi, että ei uskaltanut kääntää toiselle, koska oli melko varma, ettei olisi päässyt viimeistä kurvia ravia toista rataa”, Jarno Kauhanen kertoo. ”Hommahan meni sitten pieleen, kun kaveri väsyi eteen, ja Tommi joutui kiskomaan hevosen melkein pysähdyksiin.”

Kauhasen mukaan huonon kaarrejuoksemisen syy on selvillä.

”Sillä oli viime syksynä yhdessä kaviossa ongelmaa, ja Gävlen startissa se sama kavio halkesi vähän toisesta kohdasta. Jyväskylässä oli hieman ongelmia kaarteissa, ja Kouvolassa ne tietysti korostuivat, kun rataprofiili on siellä hankalampi. Muuten hevosessa ei tuntuisi olevan mitään vikaa, se on hyvässä kunnossa ja tuntui Tommin mukaan Kouvolassakin tosi hyvältä. Loppusuoralla sillä olisi ollut pateja vaikka kuinka.”

Seuraavaksi startiksi Workout Wonderille on kaavailtu St Micheliä. Kisaan on nyt neljä viikkoa, mikä riittää Kauhasen mukaan hyvin.

”Siinä ajassa kavio saadaan taas hyväksi, eikä kuukauden tauko varmaan muutenkaan ole tässä kohtaa kautta huono. Mikkelin jälkeen meidät on jo kutsuttu Hugo Åbergs Memorialiin, ja sen jälkeen on ainakin minun mielestäni meidän kauden päätähtäin eli Jubileumspokalen Solvallassa. Kavio-ongelma on sellainen, että se ei haittaa treenaamista yhtään, joten hevosen kanssa päästään etenemään ihan hyvin.”

Kauhasen tallin kisamatka Kouvolaan ei mennyt muutenkaan putkeen, sillä hopeadivisioonassa kilpaillut Zigge Silvio laukkasi lähtöön.

”Se oli lyönyt päätään puomiin, ja siinä rytäkässä häntärauta meni kahvelistaan poikki”, Kauhanen selvittää. ”Holopaisen Esan mukaan siinä oli vaaratilanteenkin ainekset, kun hetken tuntui, että se vaikka potkaisee. Onneksi ei käynyt kuinkaan, ja hevonen oli Eskin mukaan oikein tosi hyvän tuntuinen laukkansa jälkeen. Luulen, että sekä se, että Regent Zet ovat Härmässä aika vaarallisia vastustajia ensi lauantaina. Regent Zet on myös kunnossa, ja Eliitissä se laukkasi paineissaan, kun jalka olis osunut Venicen kärryyn.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti