Yrittäjäpariskunnan ravihaave askelta lähempänä

13.6.2018 - 19:03 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Tromb Access oli murskaavan ylivoimainen montélähdössä ja tekaisi uudet SE-lukemat. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. Suomen ennätyksen painellut Tromb Access on valmiina Göteborgin monté-kisaan, joka on ollut taustajoukkojen haaveena jo pidemmän aikaa.

Keskiviikkoilta alkoi huimalla vauhtisoololla, jonka esittelivät raviratsastuslähdössä Tromb Access ja Tuuli Kurkinen. Avauskierroksen 12,5-kyytiä painelleen valjakon tahti ei pahemmin laantunut missään vaiheessa, ja muille jäi vain rippeet. Licence Holderin laukka loppukurvissa vielä korosti Tromb Accessin ylivoimaa.

Tromb Accessin soolojuoksu päättyi myös Suomen ennätykseen, sillä Tuuli Kurkisen ratsastama ruuna löi pöytään lukemat 13,4/2100a.

Vermon lähtö oli karsinta Göteborgissa Åbyn radalla 28. kesäkuuta ajettavaan Åby Nordic Trophy 2018 -kilpailuun, jossa voittajaa odottaa 300 000 kruunun ykkösrahat. Karsintoja on ajettu Vermon lisäksi lähiaikoina Charlottenlundissa, Bjerkessä ja Solvallassa sekä vielä huomenna torstaina Åbyssa. Vermon-lähdöstä pääsi mukaan myös laukkansa selvittänyt ja kakkoseksi noussut Licence Holder.

”Meidän päätavoite on ollut päästä kesällä sinne”, Tuuli Kurkinen iloitsi. ”Tosi upeaa, että se toteutui nyt näin hienosti. Ollaan askeleen lähempänä päämäärää.”

Tuuli Kurkinen perheineen ja Tromb Access tekivät voitokkaan visiitin Vermoon. Väliyöpyminen tapahtui Lahden Jokimaalla Ilkka Hoffrenin tallissa. Kuva: Anu Leppänen

Tuuli Kurkinen on miehensä Markon kanssa liikenneasemayrittäjä Rovaniemellä. Työn yhdistäminen hevosharrastukseen oli välillä sen verran haastavaa, että Kurkiset olivat vuoden verran kokonaan ilman hevosta.

”Aina ollaan perheenä harrastettu yhden tai kahden hevosen kanssa, mutta pari vuotta pistettiin tietoisesti harrastus tauolle kun alettiin yrittäjiksi”, Tuuli taustoittaa. ”Ensimmäinen hevoseton vuosi alkoi tulla täyteen ja kun raveissa kuitenkin käytiin, aina siellä tarjoillaan hevosia.”

”Tällaista sitten tarjottiin. Katseltiin, ettei Tromb Access ollut voittanut paljoa, mutta oli mennyt täyttä matkaa neljäätoista. Minä ehdotin, että ehkä tuo jaksaisi kantaa minua kaksi kierrosta selässä jos jaksaa kolme kierrosta kärryjen kanssa mennä niin hyvin. Ennen meille tuloa sillä ei ollut montéstartteja ollenkaan, mutta sitten se keksi tämän homman ja alkoi vedellä yhdentoista pätkiä meikäläinen selässä.”

Tromb Access onkin ollut onnistunut hankinta, sillä viime syksynä Kurkisille saapunut ruuna on voittanut kerran myös kärrylähdön ja viidessä montélähdössään se on hävinnyt vain kerran.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti