Bonusta ja tasoa Teivossa

12.8.2017 - 11:17 | Teemu Hyvönen Vihjeet

Minna Kauhasen suojatti Regent Zet voitti helposti Suurmestaruuden ja Malja-ajon ja on tänäänkin lähellä jatkaa menestyskulkuaan.

Kuninkuusravien jälkeinen aika alkaa Teivon Toto76-kierroksen merkeissä, ja kierros näyttää urheilullisesti hyvätasoiselta sekä pelillisesti haastavalta. Päivän päälähtönä ajetaan Tammakriterium, jonka suursuosikki Gloria Web (T76-6) on haavereitta tiukasti kiinni voitossa. Myös Regent Zet (T76-4) on ison prosenttisaaliinsa ansainnut. 7 oikein –voittoluokalle on tarjolla yli 126 000 euroa bonusrahaa.T76-1:

Kahden startin jälkeen tappiotta jatkava 12 Evergreen Am jatkaa suosikkina, vaikka vastuksen taso nousee ja lähtöpaikan taso laskee. Tamma lopetti viimeksi toisesta ulkoa alle kolmeatoista virtavalla tyylillä, eikä Ari Moilasen tarvinnut enää maalisuoralla pyydellä hevoselta lisää.  2 Miss Summer Star on jo mitannut kantimiensa kestävyyttä 76-tasolla, ja Ylivieskan startin perusteella tamma saattaa napata lähiaikoina arvovoiton. Tamma avasi auton takaa kovaa, matkasi keulan kannassa ja jäi maalisuoralla katkenneen kärkiparin taakse jumiin. Nykyinen lähtönopeus voltista on pieni kysymysmerkki, mutta viime otteiden perusteella saumoja on keulaan asti. 

4 Wardrum jäi viime startissaan aikaisin toiselle ilman selkää, eteni loppukurvissa johtoon ja lasketteli parinkymmenen metrin marginaalilla perille saakka. Ennätyksensä juossut ruuna pystyy parantamaan edelleen. 8 Gilda Ale matkasi viiemksi kuudennessa ulkona ja kiri loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa oikein hyvin maaliin. Tamma voi saada nyt tarkan sisäratajuoksun ja pystyy viime kuntonäytön perusteella voittoon asti. Luvassa voi olla taas uran paras suoritus. 10 Vintage Gentleman voitti kaksi helpompaa lähtöä ja esiintyi lupaavasti, mutta viime 76-tason startin pilasi laukka ensimmäiseen kurviin.  Takarivistä voittaminen vaatii hieman lisää tehoja voittokisoihin verrattuna.

7 Castafiore oli Suomen avauksessaan lievä pettymys ja laukkasi viimeksi ensimmäisessä kurvissa pitkäksi. Ruotsin jälkimmäisessä voitossa voltista avaaminen onnistui rivakasti, ja voittosuoritus toisesta ulkoa oli vakuuttava.  3 Special Comet on juossut viime aikoina tätä helpompia lähtöjä ja nikkaroinut taulunsa hyvään kuntoon. Viime voitossa matkavauhti ei suosinut, mutta tamma pinnisti vajaan kierroksen kirillä kärkeen.  5 Cape’s Caroline teki Joensuussa positiivisen suorituksen toisesta ilman selkää ja laukkasi viimeksi Ylivieskassa pahemman kerran lähtöön. Tamma vaikuttaa kehityskelpoiselta, mutta voltin vitoselta laukkariski on merkittävä, ja ravillakin juoksupaikan hakemisessa voi kestää.

Juoksunkulku: Miss Summer Star avaa keulaan ja pitää kiinni paikastaan. Suosikin kirin pituus riippuu matkavauhdista, joka voi olla avauksen jälkeen oikein maltillista.

A: 12, 2, 4 B: 10, 8, 7, 3, 5, 1, 11, 9, 6
T76-2:

4 Liisan Tulilintu laukkasi viimeksi pian aja-komennon jälkeen ja uusi hyppynsä ensimmäisessä kurvissa. Myös edellinen startti tärvääntyi alkulaukkaan, ja Hannu Torvinen kommentoi tuolloin lähdönuusinnan kuumentaneen tammaa liikaa. Viime voitosta alkaa olla jo aikaa, mutta ainakin toissa kilpailun loppumatkan perusteella kunto on edelleen kohdallaan. Sisäpuolelta jäi pois yksi kova haastaja, ja lisätila voltissa on suosikille tarpeen.

13 Hymynkare on edellisen tapaan laukka-altis, mutta todella pystyvä hevonen.  Vermossa tuli laukka ensimmäiseen kaarteeseen, ja ori puksutti jatkossa ulkokautta vahvasti neljänneksi. Edelliskerralla koko matkan ravaaminen onnistui, ja Hymynkare eteni kovatasoisessa divisioonafinaalissa kärjen tuntumaan. Tämäntyyppinen hevonen voittaa lopulta melko harvoin, vaikka kunto on timanttia.

1 I.P. Muskotti kiri Seinäjoella toisesta ulkoa hyvin perille, mutta taaempaa kirinsä aloittanut 9 Apilan Pallosalama pinnisti maalilinjalla edelle. Nyt asetelmat suosivat I.P. Muskottia kovasti, sillä nopea avaaja on parhaimmillaan keulasta. Myös juoksupaikka suosikin takana toisessa sisällä olisi plussaa.

 Edellisten väliin rankingissa kiilaa 6 Jyllätys, joka on pari laukkastarttia alla hieman unohdettu. Vermossa tuli laukka alussa ja lopussa, ja edelliskerralla ruuna kulki alkumatkan laukan jälkeen loppumatkan alle 26-vauhtia läpi. Samanlainen meno laukat poistettuna riittää tässä paalulta pitkälle. 12 R.R. Tuike ei päässyt Vermon kunkkarilegendalähdössä Paolasta lopussa ohi, mutta saa suorituksestaan pienet kehut. Takamatkan juoksurata voi tuoda mukanaan ongelmia, jos hieman tasatahtinen hevonen ei saa nappistarttia.

Juoksunkulku: I.P. Muskotti pitää sisältä keulat ja päästää jatkossa korkeintaan Liisan Tulilinnun edelleen. Kirikaista ruuhkaantuu päätöskierroksen alussa.

A: 4, 13 B: 1, 6, 9, 12, 5, 11, 10, 7, 8, 2
T76-3:

12 Detroit Rock Sisu eteni viimeksi aikaisin keulaan, veti tasaisen reipasta vauhtia ja menetti voiton aivan kalkkiviivoilla. Ori menee koko ajan eteenpäin ja voi olla tässä vielä viime kertaa parempi, mutta lähtöradalta kaksitoista voittosaumoja ei voi liioitella. Jos paikkaa parijonosta ei löydy heti kättelyssä, saattaa Tuomas Korvenoja päästellä voimalla kohti keulaa. Isossa lähdössä revitys voi maksaa liikaa.

5 Tim Hannibal teki Teivossa räikeän tipsiesityksen, ja ruunan pelikannatus luultavasti nousee loppua kohti. Tommi Kylliäinen yritti kierrättää ruunan aikaisin kuolemanpaikalle, mutta sinne ei ollut asiaa, ja kohtalona oli taustalle pakittelu. Ruuna kiri maalisuoran ulkoa kovaa, vaikkakin kärkiparin kolarointi suoran alussa sai kirin näyttämään vielä paremmalta. Suoritus oli joka tapauksessa ennätyskunnosta kielivä. 4 M.T Jerebko kiri karsinnassa päätösmetreillä ohi vetoavustaan, keulan numerosta 3 Sign Of Secret. Kumpikin jatkaa riittävässä iskussa tämän lähdön voittamiseen.

9 Grainfield Fanny ei tullut viimeksi kiriään aivan perille saakka, mutta tamma saattaa parantaa kunnollinen startti alla. Etukengät riisutaan ja rattaille hyppää Kontio, joten edellytyksiä yllätykseen löytyy. 8 Por Nie Rock laukkasi Seinäjoella kesken kirinsä, eikä hevosen lopullista iskukykyä kovassa seurassa nähty. Jälki on ollut viime aikoina hevosen uran parasta, vaikka sijoitukset viittaavat aivan muuhun. Kasiraiteelta voittosaumat ovat ohuet ja pitkälti tuurien varassa.

Juoksunkulku: Sign Of Secret avaa keulaan ja saa M.T. Jerebkon taakseen. Suosikki saattaa iskeä aikaisin eteenpäin, joko alkumatkan vaikeuksien tai liian hitaan matkavauhdin vuoksi.

A: 12, 5 B: 4, 3, 9, 8, 2, 6, 7, 10, 13, 11
T 76-4:

4 Regent Zet avaa auton takaa niin kovaa, että varsinaista keulataistoa tuskin käydään, etenkin kun eturivin muut starttiraketit arvottiin suosikin ulkopuolelle.  Ylivieskassa vastus oli tätä helpompi, mutta voitto irtosi ilman mitään ongelmia. Porin Suurmestaruuden voittoesitys kertoi hevosen kunnon paremmin, ja samanlaisella menolla ohittajat ovat tänään vähissä, vaikka viivalla on monta Suomen lämminverieliittiin kuuluvaa.

1 Victory Bonsai oli Porin finaalissa pettymys ja jäi sen jälkeen pois Joensuu-ajosta. Ori on tähän paikkaan iso arvoitus, ja sisäradalta saatetaan ajaa tarkoituksella nätti juoksu. Kapasiteetti on edelleen valtava ”tavalliseen” kultadivariin. 2 Jontte Boy on kilpaillut koko ajan maamme kovimmalla tasolla ja tehnyt hyviä suorituksia kärjen tuntumassa. Asemat suosivat nyt kunnolla, ja kova matkavauhti olisi vahvasti orin puolella. Suosikin lyöminen sen ulkopuolelta yllättäisi silti.

Juoksunkulku: Regent Zet avaa keulaan, mutta alussa mennään hetki kovaa, kun ulkoa haetaan asemia. Matkavauhti pysyy reippaana.

A: 4 B: 1, 2, 5, 6
T76-5:

12 Vapperi ja 10 Pyörylän Paroni nousevat selvästi muun porukan yläpuolelle ja jäävät kahdestaan kupongille takarivin lähtöpaikoista huolimatta. Vapperi teki kuninkuusraviviikonloppuna kaksi jäätävä suoritusta raskailla juoksuilla. Keulahevonen jäi molemmilla kerroilla edelle, mutta etenkin lauantaina voitto oli tosi lähellä. Asemat ovat vastaan, mutta se ei ole ollut orille ennenkään suuri ongelma.

Pyörylän Paroni kiri kunkkarisunnuntaina vauhdilla neljänneksi, ja aiemmista starteista löytyy hienoa työtä maamme kovimpia suomenhevosia vastaan. Vapperin viime suoritukset ovat vakuuttavampia, mutta Pyörylän Paroni on tottunut juoksemaan kovemmissa lähdöissä. Haastajaporukasta ei nouse esiin kiinnostavia pelihevosia. 3 Rikelme tyytyi viimeksi sisärataseurailuun, eikä ole sen startin perusteella aivan A-kaksikon tasolla. Lähtöpaikka voi tuoda tarvittavan edun voittotaistoon nousemiseksi.

Juoksunkulku: Pauskeri ja Villikunkku käyvät keulataiston alussa, ja ulkoa Dominik hakee asemia sisäradalta. Rikelme voi päästä etenemään nopeasti keulaan, tai jopa Vapperi takarivistä nopean avaajan peesissä.

A: 12, 10 B: 3, 5, 4, 1, 2
T76-6:

6 Gloria Web joutui paljastamaan karsinnassa korttinsa, kun tamma sortui pahaan lähtölaukkaan ja jäi kärjestä noin sata metriä. Tamma saavutti muut viimeisellä takasuoralla ja jatkoi kolmatta pitkin vetävällä askeleella kolmanneksi. Finaaliin selviäminen vaati uroteon, ja samantasoinen suoritus on tässä luultavasti voittotavaraa. Laukkariskiä ei voi sulkea kokonaan pois, ja yli 70 prosentin kannatus kiristää hampaita, mutta bonuskierroksella pankkeihin luottaminen on yleensä viisasta.

Viivalla on parhaiden osalta tosi pystyvä vastus, ja moni hevonen tekee tässä lähdössä uransa kovimman suorituksen. 1 Easy On The Eye voitti karsintansa keulasta ilman mitään ongelmia ja hävisi edelliskerralla vain graniitinkovalle Nefertiti Fridolle. Molemmat startit ajettiin kengittä, mikä toi tammaan yhden lisäpykälän. 3 Ewa Cates liiteli karsinnassa maalisuoralla ulkokautta omille teilleen ja on valmis merkittävään ennätysparannukseen. 2 An-Maria otti karsintavoiton kuolemanpaikalta eleettömästi, eikä joutunut antamaan kaikkeaan. Suoritus oli edelliskertaa parempi, ja kurssi voi olla edelleen vahvasti nousussa.

Juoksunkulku: Easy On The Eye puolustaa sisältä johtopaikan Secret Angelia vastaan. Gloria Web saanee keulat, jos sillä ajetaan nopeasti eteenpäin.

A: 6 B: 1, 3, 2, 4, 9, 5

T76-7:

6 Sundsvik Mayday tuuttasi viimeksi 07-avauksessa keulaan, veti kierroksen 10-vauhtia ja kesti hurjalla tuloksella voittoon. Suoritus oli niin hyvä, että tamma saa suosikkiaseman kierrosta pidemmästä matkasta huolimatta. Keulajuoksu näyttää todennäköiseltä tässäkin. 2 Strait Iron on esittänyt viime starteissa uransa parasta antia ja on kakkosradalta vaarallinen. Ylivieskan voitto tuli tarkalla juoksulla ja selvällä marginaalilla muihin. Vastus on nyt vielä hieman kovempi.

4 Zo Zo Hoss ei tavoittanut viimeksi Sundsvik Maydaytä ulkokautta, mutta nousi vauhdilla totosijalle ja osoitti kuntonsa pitävän. Matka ei ole ongelma vauhtikestävälle ruunalle. 1 Arctic Ile avaa auton takaa kovaa, mutta suosikille vastaaminen yllättäisi. Vapaalla radalla viihtyvä ori lähtee matkaan kaksi jäätävää keulavoittoa alla ja on jollain tavalla keulaan päästessään todella vaikea ohitettava.

7 Gorgeous Boko jäi viimeksi huipputasokkaassa porukassa taustalle, mutta ei saa hankalasti menneen juoksun vuoksi tuomiota. Ulkokautta kirineet eivät oikein edenneet, ja kärkeen nouseminen olisi vaatinut jättiläissuorituksen. Tamma ei ole vielä voittanut tällä kaudella, mutta asia muuttuu nykykunnossa lähiaikoina. 5 Bertuccio meni Lappeenrannassa laukasta huolimatta ennätyksensä ja teki aivan poikkeuksellisen suorituksen. Ruunan voittosaumoja ei voi tyrmätä täysin, vaikka tehtävä on nyt ihan eri tasoa.

Juoksunkulku: Sundsvik Mayday ohittaa Zo Zo Hossin ja Arctic Ilen alussa. Avaus on kovavauhtinen.A: 6, 2, 4 B: 1, 7, 5, 8, 12, 9Ravinetin Toto76-vihjesysteemi:

12,2,4,10,8,7 (3,5)
4,13.1,6,9 (12,5)
12,5,4,3,9 (8,2)
4 Regent Zet (1,2)
12,10 (3,5)
6 Gloria Web (1,3)
6,2,4,1,7,5 (8,12)

1800 riviä – 90 euroa

T7-rasti ruutuun!

Jaa artikkeli:

Vihjeet