Exuberance vakuutti paluussaan

12.3.2018 - 9:28 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Voitokas Exuberance on Magic Mondayn luottohevonen. Kuva: Anu Leppänen

Magic Mondayn isäntinä ovat tällä kertaa Kuopio ja Forssa.

5 Exuberance (T65-3): Markus Dahlströmin suojatti palasi talvitauolta loistoiskussa. Killerin iltaravilähtö oli vastuksen suhteen sopiva, mutta Exuberance esiintyi siinä todella vahvasti edukseen, ja jos kuntokäyrä osoittaa starttien myötä ylöspäin, sillä pitäisi olla edessään menestyksekäs kevät.

Killerillä Exuberance matkasi viidennessä ulkona, mistä se lähti vajaa kierros jäljellä selässä kolmannelle ja päätöspuolikkaan alussa jo neljännelle. Kirivaiheessa ruuna oli suorastaan omaa luokkaansa.

Nyt vastassa on pari kovaa tekijää. 4 Victor Face on juossut kovemmissa lähdöissä ja viimeksi Joensuun T76-finaaleissa se jäi sisäratajuoksun jälkeen vaille kiritilaa. 8 Minto’s Don Juanilla oli Joensuussa jotakin pielessä, mutta muuten se on esiintynyt vahvasti edukseen. Exuberancen aloitus kuitenkin teki sen verran positiivisen vaikutuksen, että se jää lapun yksinäiseksi merkiksi.

1 Siporin Santtu (T65-1): Erittäin epävarman hevosen rastaaminen varmaksi on ehkä veren kerjäämistä nenästään, mutta sopivasti pelattuna Siporin Santtu on nyt oikein kiinnostava rasti.

Lappeenrannassa Siporin Santulla meni kaikki pieleen, ja viimeksi Joensuun T76-finaalissa se laukkasi viimeisellä takasuoralla edellään juosseen laukattua. Varsinaista häiriötä tilanteessa ei ollut, ja Siporin Santtu kyllä osaa keksiä syyn laukalle, mutta hevonen on näyttänyt koko ajan oikein hyvältä ja laukattomissa starteissaan se esiintyi oikein vahvasti edukseen.

Sisäradalta laukkariski on huomattava, mutta sopivasti pelattuna kolmossuosikkina Siporin Santun peliosuus sisältää riskitekijät. Kyvyiltään se lienee lähdön paras hevonen, ja esimerkiksi viimeksi Joensuussa se starttasi 20 metriä tämänkertaista suosikkia 6 N.P. Villaria taaempaa. N.P. Villari sai hyvän juoksun ja oli kamppailemassa totosijoista, kun sen ravi mureni laukaksi maalisuoralla.

8 Valtin Simo on vielä mainittava. Ruuna palasi Kaustisella pitkältä tauolta ja oli hyvän juoksun jälkeen kelpo kakkonen Lintikan jälkeen. Kyvykkään hevosen ainakin luulisi parantavan.

1 Grainfield Fanny ja 2 Mystic Power (T65-2): Kakkoskohde näyttää kahden kaupalta. Grainfield Fanny pyrkii varjelemaan sisältä keulapaikkaa ja on suosikki, mutta Mystic Power on hyvä haastaja. Viime startissaan Joensuussa Grainfield Fanny haki matkalla keulat ja oli ihan hyvä kakkonen.

Mystic Power palasi viimeksi Turussa vajaan neljän kuukauden tauolta ja oli heti mainio. Olli Koivunen pakitti sillä porukan perälle sisäradalle, mistä valjakko lähti viimeisellä takasuoralla hyökkäykseen kolmannelle. Mystic Power tuli loppuun asti vahvasti nousten kolmanneksi lähdössä, jossa kärkipari tuli sisäradalta.

Esitys oli suoraan tauolta erinomainen, ja normaalioloissa Mystic Powerin pitäisi vain parantaa. Kaksikko erottuu muista aika selvästi, vaikka mukana on esimerkiksi tauolta palaava 9 Real Red.

 

Toto65-vihjesysteemi:

1 Siporin Santtu (6, 3)

1, 2 (9, 4)

5 Exuberance (4, 8)

9, 3, 4, 5, 2, 12 (7, 10)

2, 1, 5, 7, 11 (3, 8)

7, 4 (6, 3)

14 euroa

 

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi