Jägesron V75-tukipilari Kultadivisioonassa

12.1.2018 - 20:50 | Janne Kostamovaara Vihjeet Ulkomaat

Seinäjoki Racessakin nähty Västerboonthenews on Ravinetin V75-varma Jägersron kierrokselle. Kuva: Anu Leppänen

Yhteenveto: Jägerson kohteet tarjoavat sekoituksen huippumielenkiintoisia lähtöjä, ja ei niin mielenkiintoisia.

Varsinkin kultadivisioona on tällä kertaa melko väritön, varsinkin kun toinen kovista, Oasis Bi, lähinnä valmistautuu tällä startilla tulevaan koitokseen Prix d’Ameriquessa. Valintamme toiseksi systeemeidemme pankiksi onkin VästerboontheNews, jolla on alla vahva tuore näyttö vireestään.

V75-1

Avauskohde on heti päivän ehdottomia helmiä, viivalle on saatu todella hyvät hevoset. 2 Olle Rols voitti viimeksi Klass II:n finaalin ja debytoi uudessa divisioonassa, mutta esitysten perusteella riittävyyttä ei tarvitse kyseenalaistaa. Toissa kerralla Åbyssa Ready Cashin poika lopetti takapareista viimeisen puolikkaan 09,7-vauhtia ja peri ykkössijan Valborg Marjen tultua hylätyksi. Kyseisen finaalilähdön viimeksi ruuna voitti vahvalla esityksellä johtavan rinnalta raskaissa olosuhteissa, ja nyt paremmalta paikalta juoksusta voi myös tulla helpompi.

1 Batman Godiva voitti viimeksi tätä helpomman 86-lähdön vaivatta keulapaikalta, ja nopealla lähtijällä pyrittäneen samalle juoksupaikalle jälleen. 6 Gomez on vahva jyrä ja sisemmältä juoksuradan lähtöpaikalta sillä myös tähdätään heti kärkipaikalle, jonne se voi myös päästä. Paikkaa johtavan rinnallakaan tuskin kaihdetaan, mutta tasokkaassa lähdössä se voi olla voiton esteenä.

8 Platon Face jäi viimeksi sisäradan syövereihin, mutta tällä kertaa sitä huolta tuskin on, kun rattaille istuu valmentaja Lutfi Kolgjini. Ravatessaan sillä kierrettäneen mahdollisimman pian eteenpäin, ja matkavauhti on taattu, joka sopisi hyvin vauhtikestävälle hevoselle.

A: 2, 6, 8 B: 1, 4, 7, 5, 3 C: 9, 10, 11, 12

V75-2

Lyhyestä virsi kaunis lienee toisen lähdön resepti. 1 Erwin pitää ykkösradalta keulapaikan ja voittaa lähdön? Ruuna tuntuu hyvin lahjakkaalta tapaukselta, eikä ilman haavereita välttämättä ole häviämässä ravilähtöä hetkeen. Viimeksi se debytoi 75-tasolla, eikä kohdannut keulapaikalta minkäännäköistä vastusta, vaikka joutui avaamaan ensimmäisen puolikkaan 10,9.

Pahin haastaja 2 Waffle lähtee myös hyvin auton takaa, mutta sillä ladattaneen vain tarvittava, jonka jälkeen sillä luultavasti pyritään pudottamaan johtavan kantaan. Myös 3 Cobaca Banana lähtee hyvin, ja sille voikin koitua paikka johtavan rinnalla. 7 Global Unlimited palasi viimeksi tauolta voitokkaasti, ja tällä kertaa ruunalla ajetaan jenkkikärryillä, mikä voi antaa lisäpotkua. 10 Harri K. spurttasi viimeksi Örebron 75:ssä lujaa kakkoseksi, mutta tälläkin kertaa takarivistä on vaikea voittaa ilman ylivauhtia.

A: 1 B: 7, 2, 10, 3 C: 4, 8, 6, 11, 12, 9

V75-3

Kultadivisioona vaikuttaa hyvin pitkälti kahden kovan taistolta, joista pidemmän korren vie tuoreiden näyttöjensä puolesta 7 VästerboontheNews. Viimeksi ruuna oli oikein hyvä Dante Bokon rinnalta, ja kuraisissa olosuhteissa syntynyt 11,0-tulos joulukuussa on kovaa valuuttaa. Örjan Kihlström on ajokillaan suosikki valtaamaan keulapaikan, ja jos valjakko pääsee siellä tekemään oman juoksunsa, se tuskin häviää.

1 Oasis Bi hakee tästä välistarttia Prix d’Ameriqueta varten, ja oletettavasti päästää pelisuosikin eteensä, vaikka sillä rahkeet riittäisivätkin keulapaikan puolustamiseen. Kim Eriksson ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen kun puhutaan kuskeista jotka mielellään päästävät muita eteensä, mutta kun hevonen joutuu menemään ensimmäistä kertaa kengät jalassa sitten vuoden 2012, lienee tällä kertaa kyse puhtaasti prepare-kisasta.

A: 7 B: 1 C: 3, 5, 6, 2, 8

V75-4

14 Julia af Solnäs oli viimeksi Halmstadissa kolmannesta ulkoa lopulta ylivoimainen, eikä Peter Untersteinerin tarvinnut kuin istua kyydissä kun tamma lopetti iloisesti viimeiset 600 metriä 12,2-vauhtia. Juoksuradan lähtöpaikalta se saanee jälleen hyvät asemat parijonosta, ja samanlaisena kuin viimeksi on se tänäänkin lähellä voittoa.

6 Dorinda on hyvä jenkkitamma, ja Daniel Redenin hevoset ovat taas iskussa. 20 metrin etumatkalta ja todennäköisenä keulahevosena se on kova kanto suosikinkin kaskessa. Viimeksi tauolta palatessaan se joutui kiertämään ensimmäisen puolikkaan kolmatta, jonka jälkeen se jatkoi johtavan rinnalla. Siitä se kontrasi lopussa helppoon voittoon.

Suosikeiden ulkopuolelta ensimmäisenä kyseeseen tulee saksalaistamma 15 Lesperanza. Ikäluokkatamma joutui ongelmien vuoksi olemaan vuoden sivuissa kilparadoilta. Lokakuussa Jägersrossa tamman tauko näkyi vielä liiaksi, mutta viimeksi hevonen voitti vaivatta keulapaikalta. Tammaa ajaa tällä kertaa Peter Ingves, mikä on selkeä vahvistus.

A: 14, 6 B: 15, 2, 7, 12, 13 C: 11, 1, 8, 4, 3, 9, 5, 10

V75-5

Ylemmässä tammasarjassa 2 Nancy America voitti lähtörata-arvonnan pahimpien kilpakumppaneiden kesken, ja on lähdön selkeä ykkösmerkki. Flemming Jensenin suojatti avaa lujaa ja juoksee tässä keulapaikalla. Tamma tuli toissa kerralla Åbyssa neljännestä sisältä viimeisen tonnin 12,7-tahtia Angle of Attackin voittamassa lähdössä.

11 Kash Brodda joutui viimeksi avoimessa tammalähdössä huonolta kasiradalta pakittamaan heti alussa kolmannen kautta hännille, ja peli oli jo siinä kohtaa pelattu. Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet siihen, vaan kirivaiheessa hevonen joutui vielä peruuttelemaan uudelleen joukon hännille kadoten jopa kuvista hetkeksi. Sieltä tamma kehitti vielä oivan loppukirin ollen viides maalissa. Takarivistäkin mahdollinen tulevaisuuden tammatähti on varteenotettava haastaja.

5 Darling Horline kiri tauolta paluussaan maukkaasti toiseksi, ja oli täten viime starttiin jo selkeä suosikki. Tamma avasi siinä keulapaikalle, josta hallitsi lopulta lähtöä, vaikka loppusuoralla ajoittain näytti siltä että rinnalla juossut hevonen ohitse tuleekin. Viimeisen puolikkaan se kellotti kuitenkin 09-vauhtia, ja esitys oli positiivinen.

A: 2, 11, 5 B: 1, 4, 3, 6, 8, 12 C: 10, 9, 7

V75-6

Mailin matkalla juostava hopeadivisioona vaikuttaa tällä kertaa hyvin avoimelta, jollei sitten usko 5 Master Crowen parantavan jo kylliksi. Viimeksi se jäi kolmannessa tauon jälkeisessä startissa oikein hyvävoimaisen näköisenä pussiin, ja ruutia säästyi tälle kertaa rutkasti. Maili ei ole sen omin matka, mutta jollei juoksu mene plörinäksi, osallistuu se kärkimatsiin.

1 Pajas Face ja 2 Augustus F. käyvät alussa kisan keulapaikasta, joka päättynee ensin mainitun hyväksi, ja siitä sillä lyhyellä matkalla myös todennäköisimmin myös ajetaan. Augustus F:n valmentaja Helena Burmanin suojatit kulkevat tällä hetkellä todella hyvin, ja myös kyseinen ruuna on osoittanut oivaa virettä jo pidemmän aikaa.

Takarivistä starttaavat 11 Västerbo Exact sekä 12 Jairo ovat kyvyiltään ja tämänhetkiseltä kunnolta lähdön ehdotonta parhaimmistoa, mutta tällä kertaa niiden menestys riippunee hyvin pitkälti siitä, että saadaanko lähtöön ylivauhtia.

Lähdön jokeri-kortti ja ideahevosemme on 6 Shogun D.K., joka toissa kerralla palatessaan Ranskan reissulta teki positiivisen esityksen parijonosta ollen toinen Slide So Easyn voittamassa lähdössä. Viimeksi sen pitkä kiri katkesi loppukaarteessa tulleeseen laukkaan, mutta kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan ylöspäin.

A: – B: 5, 1, 2, 6, 11, 12, 4 C: 7, 3, 9, 8, 10

V75-7

Tasaista on myös rivin päättävässä pronssidivisioonassa, jossa rastaamme muutamaa vaille kaikki hevoset kupongeille. 1 Mack Draganilla on sauma ykkösradalta puolustaa keulapaikka numeroa 2 The True F. vastaan, jolloin se olisi lähdön luonnollinen suosikki. Keskipitkällä matkalla tällaisessa lähdössä keulapaikka ei paineen alla ole välttämättä kuitenkaan valttia, ja varmistamme leveästi.

11 Qahar Q.C. on varmistumisensa myötä ollut järkyttävän hyvä viimeisiinsä, ja viimeksikin ruuna lopulta leikitteli muiden kanssa keulapaikalta, vaikka joutui kiertämään välissä 600 metriä kolmatta rataa. Sillä ajettaneen jälleen ajoissa eteenpäin, ja on hyvin mahdollista, että se jyräisi tämänkin lähdön johtavan rinnaltakin, vaikka rima nouseekin edellisistä. 6 Niky Flax oli edellisten esitysten jälkeen viime starttiin pettymys, mutta yhden heikomman startin perusteella emme lähde ruunaa tuomitsemaan.

10 Trot Kronos on kyvyiltään lähdön eliittiä, ja sillekin matka sopii paremmin kuin hyvin. Veijo Heiskasen hevoset eivät välttämättä tällä hetkellä ole aivan parhaassa iskussa, mutta Trot Kronos oli viime starttiinsa aivan hyväksyttävä. 7 Staro Ivy League ja 8 Juan ovat kolunneet näitä lähtöjä jo pitkään, ja ovat kovan rutiinin omaavina huomioitavia, vaikkakin paikat ovat ulkona. 3 Shelby Glide pystyy läheltä kärkeä tulemaan lopun kovaa, ja prosentin pelattuna se kelpaa kupongeille.

A: 1, 11, 10 B: 6, 7, 8, 2, 3, 9 C: 4, 5

TÄSTÄ LINKISTÄ aukeaa perussysteemi Veikkauksen sivuilla. Riviä voi muokata mieleisekseen.

T75-systeemit:

Perussysteemi:

2,6,1,4,7,5 (3,9)

1 Erwin (7,2)

7 VästerboontheNews (1,3)

14,6 (15,2)

2 Nancy America (11,5)

5,1,2,6,11,12,4 (7,3)

1,11,10,6,7,8,2,3 (9,4)

33,60 euroa

 

Porukkasysteemi:

2,6,1,4,7,5 (3,9)

1 Erwin (7,2)

7 VästerboontheNews (1,3)

14,6,15 (2,7)

2,11,5 (1,4)

5,1,2,6,11,12,4 (7,3)

1,11,10,6,7,8,2,3 (9,4)

151,20 euroa

 

Pelikohteet:

L5 / 8 Platon Face *

30% 2 Olle Rols

25% 6 Gomez

15% 1 Batman Godiva, 4 Uptothe Chapel, 7 Toddler

L6 / 1 Erwin ***

100% 7 Global Unlimited

L9 / 2 Nancy America ***

60% 11 Kash Brodda

40% 5 Darling Hornline

L10 / 6 Shogun D.K. **

20% 1 Pajas Face, 5 Master Crowe

15% 2 Augustus F., 4 Trinity Lux, 11 Västerbo Exact, 12 Jairo

Päivän Duo:

6 – 1,10,11 20%

6 – 6,7,8 10%

6 – 2,3 5%

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat