Kakkossuosikin varaan T65:ssä

10.1.2018 - 15:38 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Kierroksen T65-ideavarma tulee Hannu Laakkosen tallista. Kuva: Ville Toivonen

Vermon T65-rivi tarjoaa jälleen mielenkiintoista pelattavaa. Ravinetin viikon näkemyshevonen on lähtönsä kakkossuosikki Fran Fine, joka rastataan vihjerivin varmaksi.

 

7 Rosi’s Rodrigo voitti viimeksi keulasta pystyyn ja on seiskaradaltakin avauskohteen perusmerkki. Erkki-Pekka Mäkinen ajanee tapansa mukaan aggressiivisesti, mutta Rosi’s Rodrigo kestää nykykunnossaan vauhdinpitoakin.

9 Expectalot on hyvä peli sarjoihinsa. Viimeksi se oli Nuorten Sarjassa pitkällä kirillä oikein hyvä kakkonen vain keulahevoselle hävinneenä. Tuolloin Expectalot joutui aloittamaan kirinsä parijonon perältä, ja nyt sen pitäisi päästä ysiradalta sujuvammin hyviin asemiin.

8 The Dude on juossut tätä kovemmissa tehtävissä. Viimeksi T76-finaalissa se eteni viimeisellä takasuoralla kolmannesta ulkoa menestyjän ottein, mutta veto ei riittänyt loppumetreillä viidettä sijaa korkeammalle. Vastus on nyt sopivampi, joskin kasiradalta juoksun onnistuminen vaatii tuuriakin. Toissa kerralla The Dude tuli loppumetrit hyvin ja sitä ennen se juoksi Hotshot Lucan voittamassa kivikovassa Kasvattajakruunu-finaalissa.

3 Vaniere voitti viimeksi keulapaikalta hallitusti, mutta sen peliosuus on nyt yläkantissa.

A: 7, 9, 8, 3, 6 B: 2, 5, 1, 4, 10, 11

 

T65-2: Suomenhevosten matala voltti yritetään selvittää neljällä rastilla. 4 Menoks Vaan on oikeutettu suosikki. Kouvolassa se voitti keulasta oikein hallitusti ja oli myös Killerillä kirimässä johtavan takaa ohituskaistaa pitkin ykköseksi, kun laukka yllätti. Suosikki osaa edelleen laukata, mutta ravilla se on tässä tehtävässä lähellä.

8 Ekin Kava on kilpaillut pari kertaa pitkän taukonsa jälkeen. Teivossa se oli johtavan rinnalta sitkeä kakkonen, vaikka oli maalisuoralla jo keulahevosen edelläkin. Kuopiossa se oli keulasta ylivoimainen, toki tehtäväkin oli aloittelijoiden lähdössä otollinen.

11 Jennyn Lumikki. Se ei ole voittanut kertaakaan 63 yrityksellä, mutta on esiintynyt Tapio Perttusen ajamissa viime starteissaan edukseen. Teivossa se oli keulasta kakkonen Hyvännäköisen voittaessa, ja viimeksi se oli asiallinen lähtösuoran laukan jälkeen. Tehtävä ei tunnu ylitsepääsemättömältä.

Tauolta palaava 13 Arlan Ilo saa viimeisen paikan auringossa. Se on tähän seuraan oikein kyvykäs.

A: 4, 8 B: 11, 13, 1, 6, 3, 16, 10, 15, 7, 14

 

T65-3: Kolmoskohteessa otetaan selkeästi kantaa. 10 Fran Fine on kulkenut viime starteissaan ravia ja ollut tosi hyvä. Lahdessa se haki keulapaikan ja voitti siitä varmasti. Porissa se taas nousi ennen puolimatkaa johtavan takaa toisen radan vetäjäksi, vaati kolmannella puolikkaalla vauhtia ja lipui tyylikkääseen voittoon.

Kisa vaikuttaa kahden kaupalta, ja keulaan tähtäävä 5 Bluebird Nash on varteenotettava vastustaja. Se on kuitenkin pelattu alustavissa prosenteissa aivan liian paljon, ja kun Fran Fine on 24 prosentin kannatuksellaan vasta selvä kakkossuosikki, rastaamme Fran Finen rohkeasti varmaksi.

Bluebird Nash voitti viimeksi keulasta hallitusti ja sama on taas mahdollista. Viimeksi se kuitenkin sai tehdä aivan omaa juoksuaan, ja Fran Finella voi tarvittaessa ajaa matkalla johtavan rinnalle vauhtia vaatimaan.

9 Shanelle Journeyn paluu pitkältä tauolta pilaantui sen laukattua ahdistettuna ensimmäisessä kaarteessa.

A: 10, 5 B: 9, 7, 3, 1, 6, 12, 4, 11

 

T65-4: 2 Laura Vixi on rivin pelatuin hevonen. Viimeksi se hyökkäsi parijonosta puolimatkassa ja eteni päätöskierroksen alussa keulaan. Siitä Laura Vixi kamppaili hyvin perille, mutta ei pystynyt torjumaan Nitro Diabloa. Nyt vastassa ei ole niin kovia tekijöitä, ja Laura Vixi päässee suosiolla johtoon.

Suosikilla on hyvä voittosauma, mutta kun sen peliosuus huitelee yli 70 prosentissa, varmistaminen houkuttaa. Varmistusrasti on kolmesti putkeen voittanut 5 Celebration Song. Porissa se kiersi kolmannella puolikkaalla johtavan rinnalle ja lipui siitä varmaan voittoon. Sitä ennen Celebration Song voitti keulasta oikein hyvällä tyylillä.

11 Mistelle on voittanut kaksi mailin kisaa keulasta, mutta nyt tehtävä on tyystin erilainen. 9 Poulter voitti Suomen debyyttinsä kierrettyään matkalla johtavan rinnalle. Vastus kovenee, mutta Poulterinkin luulisi parantavan startin saatuaan.

A: 2, 5 B: 11, 9, 3, 7, 6, 1, 8, 12, 10

 

T65-5: 6 Liivate tuli viimeksi puolentoista kuukauden tauolta ja teki sen oikein hyvällä tyylillä. Liivate juoksi keulassa ravanneen ja siitä voittaneen Sarsiksen takana, minne jäi loppumetreillä pussiin. Normaalisti Liivatteen voi odottaa parantavan startin saatuaan, ja nyt se on tosi liki voittoa.

11 Intoiivari tuli viimeksi kilometrin kirinsä hyvin maaliin asti ja tuli Liivatteen edellä kakkosena maaliin. Nyt Liivatteella on 20 metriä viime kertaista enemmän etumatkaa, joten tehtävä ei näytä ruusuiselta.

5 Pälvi Tuttu tulee puolentoista kuukauden tauolta. Tamma on todella pystyvä, mutta samalla äärimmäisen epävarma. Jos Pälvi Tuttu polkee ravia, muut ovat sen kanssa helisemässä.

A: 6 B: 11, 5, 13, 8, 9, 10, 7, 2, 1, 3

 

T65-6: 3 Al E.Gador Zet on päätöskohteen avainhevonen. Kovaa kulkeva ja meneväinen ruuna paiskannee tässäkin johtopaikalle ja voi rauhoittuessaan vetää maaliin asti. Viimeksi se veti T76-finaalissa turhan lujaa ja lopussa pari kaveria tuli ohi. Al E.Gador Zet oli joka tapauksessa hyvä ja meni mainion talviajan.

5 Mas Aristocrat lienee kisan paras hevonen. Tamma teki mainion loppukauden ja pärjäsi monella matkalla ja monenlaisella juoksunkululla. Nyt takana kuitenkin on taukoa, eikä sen viimeisestä terästä ole varmuutta.

9 Mister Lane paransi kolmevuotiskautensa lopussa selvästi ja on vaikuttaa edelleen kehityskykyiseltä, vaikka ei lauantain välistartissaan esittänytkään porukan perältä oikein mitään.

1 Take A Bow tulee tauolta. Viime startissaan se juuttui kolmannelle radalle, mutta muuten se teki loppusyksystä vahvaa jälkeä.

A: 3, 5 B: 9, 1, 2, 7

 

Ravinetin Toto65-vihjesysteemit:

Pieni systeemi

7, 9, 8, 3, 6, 2 (5, 1)

4, 8, 11, 13 (1, 6)

10 Fran Fine (5, 9)

2, 5 (11, 9)

6 Liivate (11, 5)

3, 5, 9, 1 (2, 7)

19,20 euroa

Linkki systeemiin Veikkauksen pelijärjestelmässä.

 

Iso systeemi

7, 9, 8, 3, 6, 2 (5, 1)

4, 8, 11, 13 (1, 6)

10 Fran Fine (5, 9)

2, 5 (11, 9)

6, 11, 5, 13 (8, 9)

3, 5, 9, 1 (2, 7)

76,80 euroa

Linkki systeemiin Veikkauksen pelijärjestelmässä.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi