Kolmen varman oikotie 86-jackpotiin?

16.5.2018 - 12:22 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Kengillä vai ilman? Månprinsen A.M. on joka tapauksessa illan vankka 86-pankki, mutta ensimmäistä kertaa kengittä sitä olisi erityisen mehukas seurata tänä iltana Bergsåkerin raveissa. Kuva: Anu Leppänen

Myöhäisillan 86 Bergsåkerissa ja Solvallassa sisältää karamellin. Jackpotin ansiosta täysosumille on jaossa 1,1 miljoonaa euroa, ja vihjeistä löytyy helmi ideavarmaksi asti.

Kahdeksan oikein -potissa on jaossa lisänä viime keskiviikolta jääneet 496499 euroa. Pankkeja on kolmenlaisia: kaikkien luottama Månprinsen A.M., sekä kaksi enemmän ja vähemmän ideavaramaa, joilla on suomalaistausta. Kolme pankkia tulee hyvään käyttöön, sillä muissa lähdöissä pelimerkeille on tilausta – ne ovat haastavia.

Viime päiviltä tutut vauhtijuhlat jatkuvat Ruotsinkin raveissa, kun Tukholman seudulla on keskiviikkona hellettä, kuumimmillaan jopa liki 30 astetta, ja Sundsvallissakin lämmintä iltaan asti puolipilvistä tai aurinkoista sekä vähäistä tuulta.

Päivän pankki -osastoon saadaan siis kolme nimeä, joista Månprinsen (T86-7) tuntuu vankimmalta. Ori hävisi viimeksi tänäänkin vastassa olevalle Lome Bragelle , mutta esitys oli silti kova ilman vetoapua 20,7-ajalla. Nyt matka on puoli kierrosta pitempi, ja kenellekään ei ole keulaa tarjolla automaattisesti, kun myös Odin Tabac osallistuu kiihdytykseen. Tuntuu että Månprinsen, joka on vakuuttanut kaikissa kauden neljässä startissaan, hoitaa tämän homman melkein millä juoksunkululla tahansa. Se ei ole ehkä aivan alustavan 80 prosenttinsa arvoinen, mutta voittaa kisan kolme kertaa neljästä kuitenkin, ja kelpaa tukipilariksi. Lisäksi ilmassa on huhuja, että Månprinsenin varustusta saatetaan terävöittää illaksi. Voi myös olla että tämä ässä kaivetaan esiin vasta tulevissa kovissa koitoksissa.

Voit lukea Kaj Widellin kertomat taustatiedot Månprinsenin varusteista tästä.

Sitten alkaakin tulla jo maksavampaa versiota, ja lopulta päästään, ainakin alustavissa jakaumissa, hyvinkin edulliseen ideavramaan. Mutta ensin keskimalli: ruotsalaiset eivät sittenkään tajua, kuinka kovasta hevosesta Timo Nurmoksen tallin Araw Hossissa (T86-8) on kyse. Ori oli voittaa Derbynsä Vermossa ison ensimmäisen kaarteen laukan jälkeenkin. Sen jälkeen on ollut vaivoja ja taukoja harmina, mutta kyvyt eivät ole kadonneet minnekään. Siitä Araw Hoss antoi näytön mennessään syksyllä 11,5 helposti. Nyt on taas takana viiden kuukauden paussi, mutta ei mitään aikaisempaan lähes kahden vuoden paussiin verrattavaa kuitenkaan. Hevonen on osaksi valmentajan oma, eikä aiempaan kokemukseen perustuen voi arvata muuta, kuin että Nurmos tuo hevosensa valmissa iskussa. Kun se tällaiseen alle 815000 kruunua tienanneiden lähtöön on luokaltaan luultavasti ylivoimainen, ei aamupäivällä 38 prosenttia pelatun hevosen kanssa voi tehdä muuta kuin laittaa varmaksi. Sauma on hyvältä paikalta yli kerran kahdesta.

Eikä tässä kaikki! Kolmas pankki Twyla Face (T86-6) Reijo Liljendahlin valmennustallista on aamupäivällä osuudeltaan 86:ssa vaivaiset kahdeksan pinnaa. Kyseessä on todellinen huippulupaus, joka viime startissan myös näytti sen voittaen tosi paljon voimia tallessa keulasta. Valmentajan mukaan kyseessä on mahdollinen ikäluokkahuippu, ja se on tallin lupaavimpia monesta kyvykkäästä kolmevuotiaasta. Vastassa on pari vastaavalla tavalla aloittanutta tammaa, suosikki Musique d’Inverne, josta Ville Karhulahti Stig H. Johanssonin tallilta antoi myös positiiviset kommentit, mutta ei mitenkään luvannut voittoa, ja Twigs Frances Svante Båthilta. Liljendahlin Muscle Hillin tytär voi silti hyvinkin olla nopein ja isoin lupaus kolmikosta, ja jos prosenttijakauma säilyy ennallaan, vähintään 25-prosenttisesti lähdön voittava tamma kelpaa siis pankiksi saakka.

Ravinetin T86-jackpotin porukkasysteemi:

14, 6, 5, 7, 1, 10 (9,2)

1, 4, 3, 6 (7,2)

5, 1, 4, 6 (11,7)

6, 10, 1, 3, 4 (2,5)

9, 12, 5, 10, 6 (1,7)

5 Twyla Face (4,6)

5 Månprinsen A.M. (2,8)

5 Araw Hoss (4,8)

2400 riviä – 120 euroa.

Ravinetin T86-jackpotin vihjesysteemi:

14, 6, 5, 7, 1, 10 (9,2)

1, 4, 3, 6 (7,2)

5, 1, 4, 6 (11,7)

6, 10, 1, 3, 4 (2,5)

9, 12 (5,10)

5 Twyla Face (4,6)

5 Månprinsen A.M. (2,8)

5 Araw Hoss (4,8)

960 riviä – 48 euroa.

Ravinetin T86-jackpotin pieni vihjesysteemi:

14, 6, 5, 7, 1 (10,9)

1, 4 (3,6)

5, 1, 4, 6 (11,7)

6, 10, 1, 3 (4,2)

9, 12 (5,10)

5 Twyla Face (4,6)

5 Månprinsen A.M. (2,8)

5 Araw Hoss (4,8)

320 riviä – 16 euroa.

Twyla Facen ohella keskiviikkoiltaan löytyy muutakin maksavaa ja mukavaa. Aleksi Kytölän Uumajassa sijaitsevan tallin Wasa Thunder (T86-5) on ollut kahdesti peräkkäin pussissa kovissa lähdöissä. Viimeksi se sai lopulta tilaa ja oli liki ehtiä uhkaamaan Åbyn 75:ssä Heartbreaker V.S.:ää. Sitä ennen se oli pussissa, mutta edellä mm. Beau Meciä maalissa. Nyt voisi olla jo voiton vuoro.

Samassa lähdössä Ravinetin Agentti Kaj Widell varoittaa vielä maksavammasta hevosesta Scarpettasta, jolla ajoi viimeksi.

Voit lukea Widellin vihjeitä ja kommentteja tästä.

Re Doc (T86-2) on myös ainakin päivän alkuun liian unohdettu 86-jakaumassa. Toki vastassa on kovat Jairo ja El Diablo, mutta niillä on epävarmuustekijöitä. Epävarmuustekijöitä on Re Docillakin, mutta onnistuessaan se lähtee kovaa ja pystyy kaamean kovaan tulokseen, eikä ruunaa kannata todellakaan unohtaa. Scellino Luisista samassa lähdössä Ville Karhulahti arvioi, että ruuna tarvitsee startteja suorittaakseen huipputasolla.

Oppilaslähdössä samaa prosenttiluokkaa edellisten tipsien kanssa on ainakin alustavasti Velasquez Gar (T86-4), jolla on hyvä paikka ja isot kyvyt. Viimeksi tuli laukka Momarkenin löysähköllä radalla tiukan ensimmäisen kaarteen jälkeen, sitä ennen ori tuli voimalla kolmatta ilman vetoapua pitkän kirin perille saakka ja oli viittä vaille ehtiä kakkoseksikin kovassa Farouk B.R.:n voittamassa lähdössä. Nyt on toki pientä taukoa välissä, mutta Velasquezilla saatetaan riisua kenkiä, mikä olisi plussaa tälle hevoselle.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat