Stoneisle Ocean helpottaa T86-peliä

10.10.2018 - 11:14 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Isto Kuisma on saanut Stoneisle Oceanista uuden menestyshevosen, ja kova meno jatkuu illalla Solvallassa. Kuva: Ville Toivonen

Moninkertainen Solvallan valloittaja, Stoneisle Ocean Isto Kuisman tallista, on illan avainhevosia T86-lähdöissä.

Kierros ajetaan Jägersrossa ja Solvallassa. Keli on molemmilla paikkakunnilla ennusteen mukaan poutainen ja vuodenaikaan nähden lämmin, joten sieltä suunnalta ei ole tulossa esteitä koville suorituksille.

Tänä keskiviikkona ”poikkeuksellisesti” eniten pelatut ovat pääsääntöisesti prosenttiensa arvoisia. Stoneisle Ocean (T86-2) oli viimeksi avoimessa tammalähdössä Solvallassa upea. Se avasi takarivistä kovaa ja pääsi johtaneen Shadow Garin selkään. Lopussa kuski Tomi Haapio pakitti ulos keulan ja sen rinnalla ravanneen In Toto Sundin takaa, mutta kivikovassa vauhdissa se ei ehtinyt parantaa. Loppuaika 10,9 on joka tapauksessa upea syystulos. Nyt vastus ei ole lähellekään tuota luokkaa, ja vakuuttavalla tasolla jo pitkään kilpailleella suomalaistammalla on erinomainen voitonmahdollisuus. Pelissä riittää haasteita, eikä kannata epäröidä laittaa sinivalkoista pankkia systemeihin tänään.

Toinen pankki löytyy Peter Untersteinerin menestystallista. Stonewashd Diamant (T86-5) olisi ansainnut enemmänkin kärkisijoja, mutta sillä on ollut huonoja lähtöpaikkoja ja muutakin epäonnea. Viimeksi Berliinissä kivikovassa lähdössä viisivuotiaiden tammojen Breeders Crownissa tuli raskas juoksu seiskaradalta, mutta silti Stonewashed Diamant oli senttien päässä ehtiä kakkoseksi jättisuosikki Goldy Stardustin jälkeen. Sitä ennen Solvallassa tamma lopetti 09,5-tahtia viimeiset 700 metriä ja voitti oikein vakuuttavaan tyyliin.

Tänään Stonewashd Diamantin suuren menestyssauman takana on taktisia kuvioitakin. Tallikaveri Absolut Gehör lienee eturivin nopeimpia alussa, ja sillä luovutettaneen kiihdytyksen jälkeen keula tallikaverille. Stonewashd Diamant on toisaalta sikäli hyvä pankki, ettei se ole riippuvainen mistään juoksusta, kunhan alku sujuu ravia. Suurimmalta riskitekijältä tuntuu se, että elokuussa Stonewashd Diamant laukkaili auton takana Halmstadissa, mutta todennäköisesti tuolloin oli vain huono päivä. Stonewashd Diamant on voittanut 10 uransa 26 startista, ollut kolmen joukossa 17 kertaa, eikä ole juurikaan tehnyt huonoja startteja elämässään.

Kolmas pankki Esprit Sisu (T86-6) on päässyt paljon edellisiä juoksujaan helpompaan seuraan. Se oli kolme starttia sitten vähällä päästä Derbyn finaaliin lopullisen voittajan Who’s Whon taustalla, kun juoksu oli mennyt aika lailla pieleen takarivistä. Viimeksi 75-finaalissa vastassa oli hirmuvireiset Laskari ja Ural. Vaikka Esprit Sisu tuli kolmannesta ulkoa viimeiset 800 metriä ilman vetoapua 08,9-tahtia, se ei pystynyt haastamaan em. kaksikkoa vaan sai tyytyä ”pronssiin”. Tässä lähdössä Esprit on itse pahin vastustajansa, sillä se on välillä ollut epävarma. Volttilähetyksellä pummistartteja on tullut kuitenkin harvoin, ja onnistuinen tulee isolla todennäköisyydellä.

Ravinetin iso T86-systeemi:

5, 2, 7 (8,3)

9 Stoneisle Ocean (1,3)

5, 7, 2 (1,9)

5, 3, 11 (6,8)

3 Stonewashd Diamant (1,2)

11 Esprit Sisu (6,8)

14, 10, 12 (4,13)

1, 2, 4, 3, 5, 7, 12, 11 (6,9)

648 riviä – 32,40 euroa.

Peakster (T86-3) ansaitsisi myös taas jo onnistumisen. Charlottenlundin derbyviikonlopun stayerkisassa se juuttui väsyvän keulahevosen Tordenin taakse ja menetti pelin kahta kärkisijaa ajatellen. Viimeksi ruuna laukkasi auton irrotessa ja jäi tuhottomasti. Se kiri vielä sisäkautta huimasti melkein tototaistoon, ja Peaksterin on täytynyt kulkea jossain vaiheessa tosi lujaa, mutta kellotusta on vaikea saada, koska hevonen jäi kauas ulos kuvista. Nyt isoin suosikki Nolimitjimmit on ehkä liikaa pelattu, sillä vaikka ruuna on ollut Conrad Lugauerin valmennuksesta vakuuttava, se on ollut myös edelleen epävarma. Viimeksikin ravi oli hieman hapuilevaa, vaikka voitto olikin ylivoimainen.

Suomalaisruuna One For You vaikuttaa tänään pelillisesti kiinnostavalta. Timo Korvenheimon valmennettava on esittänyt hyvää virettä, ja kisa ei ole Solvallan lähdöksi maailman kovimpia. One For You avaa lujaa, ja se voisi vaikka johtaa koko matkan, kuten teki toissastartissaan Kouvolassa vakuuttavasti hyvällä tuloksella ja tyylillä.

Myös päätöskohteessa on ainesta suomalaisyllätykseen, vaikkakin kierroksen päättävä kohde on äärimmäisen haastava. Leader Brodde sai ansaitsemansa voiton viimeksi keulasta tosi köykäisesti, mutta sillä on ainesta enempäänkin. Juha Vidgrenin JEV Finance AB:n omistama ruuna jäi sitä ennen voimissaan pussiin, ja sitä edelsi Derbyn karsinta, jossa tehtävä neljännestä ulkoa meni liian vaikeaksi. Tuota ennenkin ruunalta nähtiin vahvoja mutta hieman epäonnisia esityksiä.

Ravinetin T86-ideasysteemi:

5, 2, 7 (8,3)

9 Stoneisle Ocean (1,3)

7 Peakster (5,2)

5, 3, 11 (6,8)

3 Stonewashd Diamant (1,2)

11 Esprit Sisu (6,8)

14, 10, 12 (4,13)

1, 2, 4, 3, 5, 7, 12, 11 (6,9)

216 riviä – 10,80 euroa.

Päivän duon (Xpress, lähdöt 7 ja 8) päätöskohdekin on siis äärimmäisen pyöreä, mutta duon avauskohteessa Bandit Brick (T86-7) voisi myös olla pankkiainesta. Oriille sattui tuiki harvinainen työtapaturma (36 starttia-30 voittoa!) viimeksi, kun se laukkasi Charlottenlundin ensimmäiseen kaarteeseen kolmatta kiertäessään matkalla keulaan. Pitkä matka sopii erinomaisesti. Steen Juulin ori on vahvoilla, ajaa Tanskan maestro sitten eteenpäin missä tahansa vaiheessa lähtöä.

Kohde 1: 14 Bandit Brick

Kohde 2: 1, 2, 4, 3, 5, 7, 12, 11

Kahdeksan yhdistelmää.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat