T86-jackpot haarukassa?

12.9.2018 - 11:31 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Veijo Heiskanen ohjastaa yhtä illan T86-kierroksen yllätysvedoista, Yaganashia. Kuva: Anu Leppänen

Illan Åbyn ja Solvallan raveissa muhii jättipotti. Täysosumille on jaossa jopa yli kaksi miljoonaa euroa, kun kahteen edelliseen viikkon ei ole löytynyt kahdeksan oikein -tulosta. Löytyykö tänään ja kenen lapulta?

Illaksi on luvassa poutaa sekä Göteborgiin että Tukholmaan, ja olosuhteista menestys ei liene kiinni. Molemmilla radoilla on tänä syksynäkin menty tosikovia tuloksia. Pelihän ratkeaa syksystä kevääseen myöhäisillassa, peli menee kiinni vasta kello 21.30 Suomen aikaa.

Muuten kahdeksan kohteen pelistä ei luonnollisesti haastetta puutu edelleenkään. Iso kysymys on mistä löytyvät pankit haastavaan peliin? Yllätyksiä tulee lähes pomminvarmasti.

Ehkä paras idea pankiksi on Petri Puron valmentama Martin De Bos (T86-5), joka teki väkivahvan esityksen Derbyn karsinnassa, on nyt pienellä voittosummallaan tosi sopivassa sarjassa Åbyssä. Ori voi parantaakin saatuaan startin alle pieneltä paussilta, ja näistä taustoista huolimatta se ei ole vielä isosti pelattu eikä alustavasti lähellekään edes suosikki lähdössään. Eniten pelattu Victory Kåsgård ajaa Martinia takaa 40 metrin takamatkalta, ja tämä ruuna on hyvin epävarma, se osaa lauakata. Lisäksi viimeksi kilpallessaan noin kolmen kilometrin matkoilla Århusissa kolme kisaa sitten Victory Kåsgård kävi liian kuumana ja väsyi, joten pitkä matkakin voi olla pieni kysymysmerkki. Martin De Bos ei ole ollut ainakaan kuuma omissa juoksuissaan, ja onnistuu siis varmemmin.

Pääset tästä Petri Puron kommenttiin Martinista.

Päätöskohteen Global Unprotected on myös mahdollinen veto pankiksi, vaikka se starttaa takarivistä ja palaa paussilta. Viime keväänä sen paluu tauolta tuotti voiton noin 50 metrin erolla raskaissa oloissa. Nyt sarjat ovat koventuneet, mutta sittenkin voittokone juoksee vielä kykyihinsä nähden matalissa sarjoissa. Tässä palataan kesän epäonnistumisen jälkeen vanhaan balanssiin, ilman takakenkiä. Eturivin kovimmat Leader BroddeAperfectdream ja Harrington voisivat saada kiistan aikaan keulapaikan haltijasta ja tasoittaa Global Unprotectedin tietä ykköseksi. Magnus Jakobssonin suojatti voittaa arviolta noin kerran kahdesta, sillä valmentaja kertoo kommenteissaankin oriin tuntuvan tosi hyvältä. Toisaalta hän kertoo todennäköisesti ajavansa selkäjuoksun tällä kertaa.

Kierros mennään nyt rohkeasti varsin ideavarmapohjalta. Kolmas pankki on myös tauolta palaava Maximus M.M. (T86-2), jonka pelaaminen perustuu erityisesti kahteen asiaan. Sen valmentajalla norjalaislähtöisellä Martin Waagella, on kaksi tosi lupaavaa nelivuotiasta tallissaan, jotka ovat molemmat jääneet vielä melkoisen mataliin voittosummiin syystä tai toisesta. Toinen niistä, Wreckless M.M., palasi maanantaina vastaavanlaiselta tauolta, kuin Maximus, ja oli huiman hyvä heti 13-ajalla täydellä matkalla keulasta 12-vauhtisen ensimmäisen tuhannen jälkeen. Voitaneen olettaa, että Maximuskin on siis myös heti hyvässä iskussa. Toinen pointti on se, että ruuna päässee keulaan seiskaradaltaankin nopeana avaajana, sillä toinen suosikki Karissa Bo ei ole ollut hyvä avaaja. Waagehan muistetaan Maximuksen isästä Beanie M.M.:stä, joka meni täyden matkan 10,7 ja tienasi yli 10 miljoonaa kruunua urallaan, joten mistään varsinaisesta amatöörivalmentajasta ei ole kyse.

Ravinetin T86-porukkasysteemi:

3, 11 (8,12)

7 Maximus M.M. (3,6)

6, 1, 3, 5 (4,7)

4, 8, 11, 1, 6, 5, 3 (9,10)

2 Martin De Bos (12,4)

7, 4, 10 (1,8)

8, 2, 3, 1, 11, 4, 5, 6, 10 (7,9)

9 Global Unprotected (3,2)

1512 riviä – 75,60 euroa.

Åbyn/Solvallan kierrokselle löytyy myös monta tosi maistuvaa yllätysvetoa. Veijo Heiskasen valmentama Yaganashi (T86-3) on parantanut selvästi ja ollut tosi upea kahdesti peräkkäin raskailla juoksuilla, ja se on jäänyt turhaan suosikkien varjoon pelissä. Topsin ja Darling Harbour ovat olleet hyvä, mutta eivät noin vakuuttavia Yaganashiin verrattuna.

Jas (T86-4) vaikuttaa liikaa luotetulta suosikilta – se ei ole täysin vakuuttanut. Vahände jäi viimeksi tappiottoman Cab Lanen rinnalle, mistä kesti urheasti. Nyt ei ole vastaavaa hirmua kilpakumppanina ja juoksukin voi mennä helpommalla tavalla, ja Vahände on melko pelaamaton.

Jos haluaisi varmistaa Martin De Bosin, löytyy sen lähdöstä Åbystä maistuva vähän pelattu hevonenkin. Cantona Mearas (T86-5) on ollut todella voimissaan pussissa kahdesti peräkkäin 75-tasoisten vastustajien takana, ja kohta se onnistuu ”väkisin”.

Global Trust (T86-6) palaa pitkältä tauolta ruunana. Kyseessä on suuri lupaus, ja kun miettii millaisia taukohevosia Timo Nurmoksen tallista on syksyllä tullut esiin, voi täältäkin tärähtää heti lujaa! Muun muassa Laskari ja Sebastian Journey ovat olleet heti rajussa vireessä.

Åbyn tosikovaan tammalähtöön löyty kaksi lähes pelaamatonta kovavireistä yllätysvetoa, Wilma Leggrowbach, joka kiri mahtavasti taustalta viimeksi Tanskan derby-viikonlopun kisassa, jossa voiton vei ehkä Pohjoismaiden kovin tamma tällä hetkellä, Cash Crowe. Samassa juoksussa Silver Annie tsemppasi hyvin jäätyään alussa johtavan rinnalle, ja viimeksi Annie sai myös raskaan reissun ja tuli tapansa mukaan perille asti.

Ravinetin T86-ideasysteemi:

3, 11 (8,12)

7 Maximus M.M. (3,6)

6, 1, 3, 5 (4,7)

11, 1, 6 (4,8)

2 Martin De Bos (12,4)

7, 4, 10 (1,8)

1, 4, 5, 6, 10 (8,2)

9 Global Unprotected (3,2)

360 riviä – 18 euroa.

Global Unprotected kelpaa siis pankiksi Päivän Duoonkin illan päätteeksi, ja varma toiseen kohteeseen on tarpeen, kun avauskohde Åbyssä on todella kiemurainen tammalähtö. Tammoista löytyy muutama tosi muheva ja maksava yllätysvetokin, mm. siis Wilma Leggrowbach ja Silver Annie.

Ravinetin vinkki Päivän Duoon (Xpress lähdöt 7 ja 8):

Kohde 1: 8, 2, 3, 1, 11, 4, 5, 6, 10

Kohde 2: 9 Global Unprotected

Yhdeksan yhdistelmää.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat