T86-jackpotkierroksen pankit alkuun ja loppuun

8.8.2018 - 14:46 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Tältä näyttää illan toisen pankin kuski T86-jackpotkierroksella Bodenissa: M. Forss. Kuva: Anu Leppänen

Keskiviikkoillan Ruotsin ison rahan peli T86 ratkotaan Bodenissa, missä paikalla on tavalliseen tapaan paljon suomalaisväriä. Myös isoa rahaa on tarjolla, sillä täysosumille on jackpotkierroksen ansiosta jaossa ainakin miljoona euroa.

Bonusrahaa potissa on viime keskiviikolta 516134 euroa. Ruotsin pohjoisessakin riittää lämmintä täksi illaksikin, joten Bodenin nopealla radalla saatetaan mennä hyvinkin lujaa. Illan kolmesta eniten pelatusta 86-hevosesta kaksi kelpaa pankiksi, mutta kierroksen eniten pelattu niistä ei tosiaankaan.

Bodenin T86:n eniten pelattu Crown Prince W.W. (T86-5) on kyvykäs, mutta voitoissaankin se ravasi epävarmasti, ja siinä valossa viime kerran laukat eivät tulleet yllätyksenä. Alkuiltapäivän peliprosentti 65 tuntuu aivan älyttömältä, ja suosikista voisi koittaa jopa kylmästi kokonaan ohi. Erityisen vähän on pelattu Kaj Widellin laina-ajokki Proud L.A.:ta. Viimeksi Proud L.A.:n ulkopuolella edennyt valjakko sai ajettua kärryt hakauksiin, ja ruuna jäi viimeisen takasuoran rysässä kauas kärjestä. Edellisen kisansa Proud L.A. voitti ylivoimaisesti. Jos suosikin prosenttiosuus säilyy noin ylhäällä, muutkin lähdön hevoset taitavat jäädä edullisiksi.

Voit lukea Kaj Widellin kommentit ajokeistaan tästä.

Avauskohteen Master Blaster on ollut niin vakuuttava, ettei sen epäonnistuminen pelota. Ruuna oli lupaava jo viime kaudella ja täksi nelivuotiskaudeksi näyttää tulleen lisää voimaa. Master Blaster on voittanut kaksi starttiaan tosi ylivoimaisesti, ja se lienee vasta pikkuhiljaa lähenemässä huippuvirettä. Vastus ei pelota, ja Ove Lindqvist ajanee normaalityyliinsä eteenpäin!

Päätöskohteen avaimet ovat Bodenissa vierailevan Mika Forssin käsissä. Magnifik Brodde on varsinkin pari viimeisintä juoksua ollut elämänsä vedossa. Toissakerralla ruuna paineli ennätyksensä 10,4. Tuossa juoksussa se tuli loppukurvin kolmatta rataa ilman vetoapua, ja ruunan viimeisen 700 metrin lopetus 08,3-tahtia oli älytön. Viime juoksussa se sai leikitellä keulassa, mutta tärkein viesti oli, että Magnifik Brodde vaikuttaa nyt aiempaa terveemmältä. Se avaa lujaa ja tason säilyessä tehtävä on sille kovista nimistä huolimatta oikein sopiva. Mikään lähdön isommista profiileista ei ole esittänyt viime aikoina kaksista virettä.

Ravinetin T75-porukkasysteemi:

9 Master Blaster (1,5)

5, 10, 9, 2 (7,3)

5, 7, 9, 2 (3,1)

2, 6 (4,1)

8, 3, 7, 10, 5 (1,9)

4, 2, 5, 6, 11, 9 (10,7)

4, 2, 6, 3, 7, 8, 10 (1,11)

5 Magnifik Brodde (4,10)

6720 riviä – 336 euroa.

Magnifik Brodde on mainio varma myös Päivän Duon kakkoskohteeseen. Avauskohde on peliosuuksiaan haastavampi, mutta toki todennäköiset Rally Funny ja Loke Survive kannattaa ottaa isommalla panoksella ja yllättävämmät hevoset pienemmällä.

Ravinetin vihje Päivän Duoon (lähdöt 9 ja 10):

Kohde 1: 4, 2, 6, 3, 7, 8, 10

Kohde 2: 5 Magnifik Brodde

Seitsemän yhdistelmää.

Kolmoskohteesta voisi löytyä todellinen potintekijä Global Tail. Tamma jäi viimeksi legendojen lähdössä ennen Kuninkuusraveja Torniossa 10-avauksessa johtavan rinnalle, toki keulahevonen meni kaukana. Siihen nähden se tuli kuitenkin hyvin perille asti, ja Petri Salmelan suojatti on turhaan lähes täysin pelaamaton hyvin pyöreässä kohteessa.

Viitoskohteessa kolmevuotiaista varsoista Proud L.A.:n ohessa Zooropa on aloittanut ihan lupaavasti ja on jäämässä vähiin prosenteihin.

Uberta Jetin (T86-6) juoksu meni totaalisen pieleen Kuninkuusraveissa, kun se kiersi 09-avauksessa kolmatta, pakitti, lähti uudelleen etenemään ja pakitti uudestaan. Tuo startti kannattaa unohtaa. Mikkelin kovana viikonloppuna Uberta johti vaivattoman näköisesti koko matkan, vaikka sielläkin avaukseen joutui panostamaan. Myös Uberta on nyt jäämässä aivan unohduksiin illan pelissä.

Seiskakohteen suosikeista Loke Survive on epävarma ja Rally Funny palaa paussilta, joten moni vähän pelatuistakin kiinnostaa: From The MineZorro Swing ja Sangrita Ås ovat näyttäneet hyvää virettä ja olleet muutenkin parhaina päivinään riittäviä tällaiseen.

Ravinetin T75-ideasysteemi:

9 Master Blaster (1,5)

5, 10, 9 (2,7)

5, 7, 9 (2,3)

2, 6 (4,1)

8, 7 (3,10)

6, 11, 9 (4,2)

6, 3, 7 (8,10)

5 Magnifik Brodde (4,10)

324 riviä – 16,20 euroa.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat