Tammojen taistot Vermon kohokohtina

10.10.2018 - 10:59 | Miika Lähdeniemi Vihjeet

Näin tiukkaa oli vääntö kuningatarkilpailun maililla Rovaniemellä. Tuolloin Ryti-Tyttö rutisti johtaneen Virin Camillan rinnalta ykköseksi ja Vieskerin Virva kiri kolmanneksi, mutta mikä onkaan marssijärjestys kahta ja puolta kuukautta myöhemmin Vermossa? Kuva: Anu Leppänen

Molempien rotujen Tammatähti-lähdöt ovat 65-kierroksen urheilullisia herkkupaloja. Suomenhevosten kisassa otetaan myös pelillistä kantaa. Viime keskiviikkona pisteltiin kuraisissa olosuhteissa, mutta tällä viikolla ennusteet lupaavat keskiviikoksi poutaa.

 

7 Callela Ladyboss & 1 Withma (T65-1): Kun Ranch Kelly on Ranskassa, Callela Labyboss on ottamassa kärkitamman asemaa itselleen kotimaassa. Viimeksi se irtosi keulasta rauhallisen vauhdin jälkeen helposti voittoon, mutta tällä kertaa piikkipaikalle pääseminen ei olekaan yksinkertainen juttu. Withma pyrkii askelten osuessa kohdalleen pitämään sisäradalta keulat, ja Ladybossin sisäpuolelta myös 6 Free Me avaa kovaa. Koska juostava matka on maili, kummankaan haastajan intressinä ei liene päästää Callela Ladybossia suosiolla keulaan. Suosikki ei ole toki keulariippuvainen, mutta johtavan rinnalta ei olisi helppoa voittaa vauhtijuoksua. Ravinetin vihjeessä otetaan lapulle molemmat kuumat suosikit sekä myös Free Me, joka oli viimeksi Callela Ladybossin peesistä hyvä kakkonen ja on jäänyt pelijakaumassa yllättävän paljon edellä mainitun kaksikon varjoon.

 

4 Virin Camilla (T65-5): Moni pelaaja selvittää tämän tammalähdön kolmella perushevosella, mutta tässä vihjeessä uidaan vastavirtaan ja kokeillaan ideavarmana Virin Camillaa. Se pääsee nopeana lähtijänä keulaan, minkä myötä sillä on etulyöntiasema voimanpesiin 3 Vieskerin Virvaan ja 11 Huimariinaan. Virin Camilla tuli viimeksi Lappeenrannassa voimia tallella maaliin Välähdyksen ja Tähen Toivomuksen takana, joten kunto vaikuttaa kestävän. Mielenkiintoinen muutos on se, että Virin Camillalta napataan keskiviikkona toista kertaa uralla kaikki kengät pois. Jos se tuo vielä lisäefektejä, haastajat saavat venyä parhaimpaansa kukistaakseen keulassa juoksevan Virin Camillan.

 

10 Carleman (T65-6): Pesiskimpan ylpeys on pitänyt kuntonsa jo pidemmän aikaa, vaikka edellinen voitto on yli kolmen kuukauden takaa. Toissa kerralla se kiersi ensin 600 metriä kolmatta rataa, jatkoi johtaneen Lord Ivarin rinnalla ja jaksoi siitä varsin urheasti. Viimeksi Carleman sai toiselle radalle vetoavun eteensä ensimmäisen takasuoran lopussa, ja ruuna kiri 2. ulkoa maalisuoralla vahvasti kolmanneksi pitäen niinikään lujaa lopettaneen 5 Axel Foleyn niukasti takanaan. Siksi onkin käsittämätöntä, että Axel Foley on alustavassa pelijakaumassa 55-prosenttinen suosikki ja Carlemania on pelattu vain viitisen prosenttia. Ero varmasti tasoittuu vaihdon kertyessä, mutta Carleman jäänee joka tapauksessa varsin edulliseksi merkiksi. Rohkeimmille jopa ideavarma-ainesta!

16 Quido Di Quattro (T65-3): Kaksi starttia alla tauon jälkeen, mielimatka 3140 metriä, sopiva vastus… Vaikka Vermossa ei ole 16-numerolla ja 40 metrin takamatkalta koskaan helppoa menestyä, Quido Di Quattrolta se onnistuu. Ruuna on tällaisiin lähtöihin kova tekijä ja sen vire tuntuu olevan nousussa. Ensimmäisessä startissa tauon jälkeen juoksu meni liian vaikeaksi, mutta viimeksi Forssassa se runnoi 800 metrin kirinsä rehdisti perille vauhdinjaon ollessa vastaan. Pitkä matka käy myös suosikki 13 Honorary Consulille, joka jatkaa tiiviistä kilpailurytmistä huolimatta kovassa kunnossa aina vaan. Teräsmiesliigasta jää tällä kertaa sellainen vaikutelma, että paalun hevoset eivät taida 40 metrin etumatkallakaan saada kukistettua kovakuntoisia takamatkalaisia.

 

9 Teilor & 3 Taikapassi (T65-4): Matala suomenhevossarja haiskahtaa yllätykseltä, vaikka selvä suosikki 1 Syneri onkin ollut viime aikoina todella hyvä. Taikapassi ja Teilor ovat tähän kohtaan vaikeita vihjattavia, kun molemmat olivat normaalia vaisumpia viimeksi Lahdessa. Silti niiden mahdollisuudet on suotta tyrmätty yhden startin perusteella. Taikapassi oli toissa kerralla oikein hyvä ja mielenkiintoista on, että se debytoi tässä uudelta valmentajalta. Teilor taas menee parhaiten vapaalta radalta, jonne se toki viimeksikin pääsi. Matkavauhti taisi vain olla liian raastavaa, minkä myötä hevonen antoi periksi. Kysymysmerkkejä riittää, mutta ellei molempien kunto ole totaalisesti kadonnut kuukaudessa, paluu pärjäämisen puolelle ei saa yllättää.

 

T65-1: 7,1,6 (5,9)
T65-2: 1,2,3,9 (10,4)
T65-3: 16 Guido Di Quattro (13,10)
T65-4: 1,5,8 (9,3)
T65-5: 4 Virin Camilla (3,11)
T65-6: 5,10 (9,12)

72 riviä – 7,20 euroa

 

T65-1: 7,1,6 (5,9)
T65-2: 1,2,3,9 (10,4)
T65-3: 16,13,10,14 (7,12)
T65-4: 1,5,8,9,3,7,10 (4,11)
T65-5: 4 Virin Camilla (3,11)
T65-6: 5,10 (9,12)

672 riviä – 67,20 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet