Vermossa haetaan asemia kuningatarkisaan

11.7.2018 - 8:52 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Powerparkin maililla voittanut Huimariina on Vermossa suosikki lähes tuplasti pidemmällä matkalla. Kuva: Anu Leppänen

T65-pelin neloskohteena ajettava pitkän matkan tammaryhmä on perinteisesti viimeisiä ja samalla tärkeimpiä katsastuspaikkoja kuningatarkisaan mieliville. Kisan suosikki on Powerparkissa lyhyellä matkalla loistanut Huimariina.

 

Suomenhevostammat antavat tällä viikolla viimeisiä näyttöjään Rovaniemen kuningatarkisan valitsijoille. Viikonloppuna Mikkelissä matkana on maili, mutta Vermossa ajetaan 3100 metriä.

Kisan perushevonen on 3 Huimariina (T65-4), jota matka lähtökohtaisesti suosii. Härmän tammakisassa Huimariina jyräsi mailillakin ykköseksi ja oli taas oma itsensä oltuaan edellisessä startissaan Kokemäellä yllättävän vaisu. Tuolloin matkana oli 3100 metriä, samoin sitä ennen Teivossa, missä Huimariina laukkasi viimeisellä takasuoralla hyökkäykseen lähdettyään.

Huimariina käy pienempiin yrityksiin varmaksi, mutta isompiin se varmistetaan parilla rastilla. 5 Hetviina jäänee turhan vähän rastatuksi. Se havittelee nyt asemia Huimariinan takana ja sopivasti iskemään päästessään se pystyy pesemään muut tammat matkalla kuin matkalla. Härmässä Hetviina kiersi asiallisesti neljänneksi, mutta ei ollut ihan loistavimmillaan. Lyhyt kuljetusmatka kotiradalle Vermoon lienee Hetviinalle suotuisampi kuin pitkä reissu Pohjanmaalle.

7 Marj-Lovviisa on lyönyt lopullisesti läpi tammahuipulle. Jokimaalla se oli mainio kolmas johtavan rinnalta ja menee matkan – tosin nyt se on samalla viivalla huipputammojen kanssa, kun Teivon tasoituksessa se sai vielä 40 metriä etua kaikkein kovimpiin.

9 Saaga S on aina huomioitava. Lahdessa se meni loppua kohti vinoksi ja laukkasi juuri ennen maalia. Kauden voittotili on vielä avaamatta, mutta kolminkertainen ravikuningatar on tietysti vaarallinen. 8 Vieskerin Virva tuntuu pikkuhiljaa olevan saamassa konettaan käyntiin ja otetaan kasiradaltakin mukaan, kun peliosuus on jäämässä maltilliseksi.

 

9 Adrienne’s Ami (T65-5) on kierroksen ehkä seuratuin hevonen. Se on kyyiltään ylikylän peli sarjoihinsa, mutta hallintalaitteistossa on toivomisen varaa, ja takarivin lähtöpaikka on sen kohdalla suuri kysymysmerkki. Viimeksi Adrienne’s Ami paineli täydellä matkalla avauspuolikkaan peräti 1.07-kyytiä ja vaikutti loppukurvissa aivan lyödyltä, mutta tuli lopussa uudelleen ja hävisi voiton vain niukasti. Normaalisti toimiessaan se on tässä lyömätön, mutta epäonnistumisriski on suuri, ja riville otetaan varmistusrasteja.

 

2 Her Royal Highness (T65-3) on ollut viime starteissaan vakuuttava. Mikkelissä se ajautui johtavan rinnalle, mistä jyräsi 1.11-lopetuksessa helppoon voittoon. Viimeksi Jokimaalla se matkasi tammalähdössä viidennessä ulkona, lähti vajaa kierros jäljellä kolmannelle ja oli kirissä omaa luokkaansa.

Her Royal Highness on onnistuessaan todella lähellä voittoa. Pienen kysymysmerkin hevoselle luo lähetystapa, sillä Her Royal Highnessillä on ajettu urallaan aika vähän volttilähtöjä. Viime yrityksellään vajaa vuosi sitten se laukkasi heti aja-sanalla, mutta uskotaan, että se käynnistyy nyt ravia. Silloin voitto on haarukassa, vaikka vastassa onkin pari varteenotettavaa tekijää.

 

2, 6, 5 (1, 4)

10, 2, 4 (3, 6)

2 Her Royal Highness (8, 11)

3, 5, 9, 7, 8 (11, 10)

9, 4, 11, 5, 2 (3, 1)

9, 3, 12 (10, 11)

67,50 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi