Analyysi: Handsome Brad keulasta vahvoilla, Colonel takaa yllätysvalmis

14.6.2019 - 13:26 | Jari-Pekka Rättyä Artikkelit

Vuosi sitten Kymi GP:n voittajan juhlittiin Aubrion du Gersiä. Kuva: Anu Leppänen

Ravinetti analysoi ja rankkasi kaikki Kymi GP:n kansainväliset vieraat.

Ykkösrata nostaa Handsome Bradin ykkössuosikiksi, mutta takana vaanii äärimmäisen tasainen haastajien rintama. Näin Ravinetti rankkaa Kymi GP:n kansainväliset vieraat:

1 Handsome Bradin hieno kevätkausi huipentui Copenhagen Cupiin, jossa se onnistui vastaamaan ykkösradalta starttiraketti Cyber Lanelle ja johti sen jälkeen varmoin ottein maaliin saakka. Harper Hanoverin lähtö kertoi kunnon kestävän, ja keulasta voitto olisi taas lähellä.

10 Colonel saapuu Kouvolaan Ranskasta kaksi voittoa alla ja huippukunnossa. Takarivin lähtöpaikkakaan ei haittaa, sillä Colonel on parhaimmillaan takaa. ”Kolmen viikon starttiväli on sille täydellinen. Colonel on palautunut viime startista täysin ja on ollut treeneissä mainio. Se nauttii juosta kengittä tasamaaradalla, ja menestymismahdollisuudet ovat hyvät”, Jean-Michel Bazire näkee.

5 Racing Mange ei pystynyt haastamaan Handsome Bradia Copenhagen Cupin 09,5-lopetuksessa toisesta parista ulkoa, mutta löi tulevan Elitloppet-kolmosen Makethemarkin ja lopetti puolikkaan 07-vauhtia. Edelliskerralla se haastoi viime vuoden Elitloppet-voittajan Ringostarr Trebin, ja viimeksi se esitti kauden parastaan lyömällä derbyvoittaja Who’s Whon puhtaasti. Pettymyksiäkin kevätkauteen mahtuu, mutta hyvänä päivänään Racing Mange pystyy lyömään kaikki.

Lue myös: Joakim Lövgren valloittaaa Kymin, osa 2

4 Billie de Montfort on yksi Ranskan kaikkien aikojen eniten tienanneita tammoja. Se on ollut kerran mukana Elitloppetissa ja kahdesti Prix d’Ameriquessa ja menestyy edelleen jatkuvasti hyvin, mutta joutuu yleensä tyytymään sijoihin 4-5, kun Ranskan parhaat ovat vastassa. Readly Expressin voittamassa Gran Criterium de Vitessessä se oli viides ajalla 09,3. Billie de Montfort lähtee lujaa, mutta tarvitsee selkäjuoksun. Valmentaja Sebastien Guarato odottaa sijoitusta kolmen sakissa.

6 Jairo oli viimeksi pieni pettymys jääden kuolemanpaikalta suosikkina kakkoseksi, mutta esitykset talvitauon jälkeen ovat olleet asiallisia ja nousujohteisia. Nyt vastus kovenee, ja lähtöpaikka on sen verran ulkona, että juoksu voi mennä vaikeaksikin. Ohjastaja Peter Ingvesillä on kuitenkin varmasti nippu ovelia taktiikoita takataskussa.

7 Eelis ei ollut edellisellä Suomen vierailullaan Finlandia-päivänä Vermossa parhaimmillaan ja sortui väärälle askellajille, peitsille. Esitys kuittaantui vahvalla 800 metrin kirillä 3. rataa ilman vetoapua 12-paikalta heti seuraavassa startissa ja lopullisesti voittoisalla kanuunakirillä Harper Hanoverin lähdössä. Nyt edessä on uran ensimmäinen kansainvälisen tason ryhmäajo, eikä seiskaradalta ole helppoa juoksua luvassa.

9 Caliu des Boscs on parantanut otteitaan koko ajan, muttei ole kohdannut koskaan tämän tason hevosia. Gabriel Pou Poun edelliseen, kaksinkertaiseen Kymi GP –voittajaan Treboliin verrattuna Caliu des Bosc on luokkaa huonompi. Lähtöpaikka tarjoaa mahdollisuudet suojajuoksuun, mutta sellaisellakin rahasija on tiukassa.

3 Hickothepoof nousi yllätyskorttina mukaan voitettuaan viime lauantaina keulasta Oslo GP –viikonlopun kolmoslähdön, enintään 1,2 miljoonaa kruunua tienanneille rajatun ryhmän. Se on noussut tällä kaudella Norjan eliittiin, mutta lähtönopeus ja muutkaan ominaisuudet tuskin riittävät tässä seurassa rahasijaan.

Lue myös: Norjasta Kouvolaan uusi nimi huipulle: Hickothepoof

Jaa artikkeli:

Artikkelit