Entistä kovemmassa seurassa

13.10.2018 - 22:34 | Anne Luttinen Blogi

Ruoka maistui Kellylle suurta kisaa edeltävänä iltana.

Sunnuntaina vastaan asettuu maailman paras ruuna Aubrion Du Gers. Sisäradalta saa olla tarkkana monessakin mielessä, mutta jospa päästäisiin roikkumaan Aubrionin takana.

Huominen Bordeaux’n lähtö on ymmärtääkseni radan isoimpia kilpailuita. Mitä olen seurannut ja Saara on kertonut, se on myös Aubrion du Gersille tärkeimpiä kilpailuita. Sen omistajakin taitaa olla sieltä alueelta kotoisin. Nyt ollaan menossa niin isoon kilpailuun, että ei osaa odottaa etukäteen mitään. Tuntuu jo huimalta, että ollaan edes mukana.

Tänään kävin aamupäivällä liikuttamassa Kellyä ja se oli sen oloinen kuin ennenkin. Mitään murheita ei ollut huomattavissa. Illalla lenkkeilin itsekin ja en taida malttaa mennä nukkumaan ennen kuin Hannu ja tyttäreni Heidi tulevat yöllä tänne. Lento oli ilmeisesti ollut vähän myöhässä, mutta pääasia, että huomiseksi ehtivät. Täältä on vajaat 500 kilometriä matkaa, joten lähdemme liikkeelle jo aamuvarhaisella. Minulla on ollut tapana pidempien matkojen kanssa se, että suon Kellylle lepoajan perillä. Kun päästään perille, kävelytellään ja sitten Kelly saa rauhassa nukkua. Se on hyvä niin, koska autossa seisominen on kuitenkin eri juttu kuin karsinassa oleminen.

Viikolla Jason Courtille kävi laittamassa Kellylle kengät. Saara oli välissä tulkkina kun hän ei englantia juurikaan puhu, mutta näppärästi kengityshomma ainakin sujui. Samalla balanssilla mennään kuin viime Vincennesin juoksussa. Kengitystiedot piti ilmoittaa jo keskiviikkona ja vähän mietitytti, jos tulee vesisadetta ja rata menee karkeaksi. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että luvataan hyvää keliä: 22-23 astetta ja puolipilvistä. Saara ja Jean tosin sanoivat, ettei rata mene karkeaksi. Kyllä siellä viisi konetta pyörii rataa hoitamassa. Tietysti, kun tämä on Etelä-Ranskan suurin kilpailu ja tärkeä päivä heille. Jännää, ettei tällainen lähtö sitten tule täyteen. Ensimmäisellä listalla ilmoittautuneita taisi olla 48, mutta niitä sitten tippui matkasta pois vielä alkuviikostakin.

En edes tiedä, mihin kaikkiin lähtöihin Kellyä on ilmoitettu. Täällä kun laittaa hevosen voittosumman, järjestelmä lätkäisee kaikki lähdöt mihin voi ilmoittaa ja käsittääkseni joka paikkaan se on ilmoitettu. Systeemi on sikäli aika erilainen kuin Suomessa. Saara ja Jean sanoivat tästäkin lähdöstä heti alusta alkaen, että siitä tulee vajaa lähtö. Aika hyvin ovat perillä, kun ovat tätä peliä seuranneet. AInakin marraskuussa oli katsottu pari ihan nappisarjaa Vincennesistä.

Ykkösrata ei ole Kellylle välttämättä paras mahdollinen, mitä olen Hannunkin kanssa vaihtanut ajatuksia. Siitä se on kuitenkin lähdettävä. Sitä on varoiteltu etukäteen, että sääntö radan reunuksen ylittämisestä on tiukentunut ilmeisesti herra Baziren takia. Rengas ei saa mennä kertaakaan sisäpuolelle, muuten tulee heti armoton hylky maalin jälkeen. Ei saa siis pikkuista Kellyä painattaa. Toinen mielenkiintoinen asia on tietysti se, että ajetaan väärään suuntaan. Olisin ehkä toivonut, että olisi ollut molemmilla puolilla hevosia. Bordeaux’n rata on käsittääkseni iso ja leveä, mutta Vincennesiin verrattuna ylämäki puuttuu.

Yksi ylikylän hevonen on vastassa ja muutkin ovat hyviä, mutta sunnuntainakin palkitaan seitsemän parasta. Täällä kuulemma seitsemän saa aina rahaa, vaikka lähdössä olisi vain kahdeksan hevosta. Jos kävisi tuuria, että Kelly pääsisi Aubrion Du Gersin taakse ja voisi roikkua siitä niin pitkälle kuin pystyy. Muistan kyllä Kymi GP:stä, mitä vauhtia Aubrion pinkoi loppua. Viime viikollahan se voitti myös hienosti täällä. Toki muutkin hevoset ovat siinä lähdössä kovia.

Saara Jalasti otti tällä viikolla tuntumaa Kellyyn.
Olen aina haaveillut punaisesta hevosesta ja sellaisella pääsin ajamaan samalla, kun Saara ratsasti Kellyllä. Game Of Life oli hevosen nimi.
Kelly kengityksessä.
Jason on kengittänyt myös Readly Expressiä ja Bold Eaglea.
Laukkahevosten selässä Saara ja tallin työntekijä Theo, vierellä vieraamme Kaisa Tommola ja Susanna Packalen.
Jaa artikkeli:

Blogi

Jätä kommentti