Göteborgissa ollaan – Atupem voi hyvin

26.4.2019 - 13:54 | Ravinetti Blogi

Atupem ja Santtu Raitala, sekä oriin kasvattaja-valmentaja Antero Tupamäki, puolustavat Joensuu-ajon voittoa T75-kierroksella lauantaina. Kuva: Ville Toivonen

Tai ainakin siellä seudulla, aika lailla perillä. Kaikki on mennyt hyvin. Huomiselle on luvattu sadetta, mutta se ei meitä haittaisi.

Eilinen päivä meni Atupemillä jokseenkin tarhassa Sisun valmennuskeskuksessa. Illansuussa kävin ajamassa sillä . Siellä oli tosi hyvät ajopaikat. Hevonen tuntui ihan omalta itseltään, joten mitään synkkiä pilviä ei ole ilmaantunut. Oikeastaan päivä meni hyvin samaan tapaan, kuin mitä se olisi kotonakin mennyt.

Tänään lähdettiin aamulla ajelemaan Göteborgia kohti, ja aamulla ilma oli vielä viileä. Aurinko paistaa nyt, ja päivää kohti tuli lämmin, 20 astetta. Koppi on onneksi korkea ratsukoppi, ja siinä ilma vaihtuu, eikä oriin tule siellä kuuma. Autossa sen sijaan tarkeni. Ajomatka meni suunnitelmien mukaan. Käyn hevosella kohta ajamassa pienen jaloittelulenkin: matkakankeudet pois jäsenistä. Sitten pestään hevonen ja annetaan sen käydä yöpuulle.

Huomiselle luvattu sade ei pelota millään lailla, päinvastoin.

Åbyhän on moderni ravipaikka, kuulemma. Hevoset puretaan autoista katetuissa tiloissa, ja valjastuhalliin pääsee ilman että tarvitsee käydä taivasalla ollenkaan. Mielenkiintoista nähdä millaiset paikat siellä oikein on – modernin raviradan mallia.

Kilvanajo tapahtuu ulkona, sentään. Saa nähdä sitten kuinka paljon sitä sadetta tulee? Mehän ajamme joka tapauksessa kengät jalassa, ja muu joukko taas luultavasti jokseenkin ilman kenkiä. Aika paljon varmaan pitäisi sataa, että se vaikuttaisi kilpakumppaneiden balansseihin. Joskus sitä kenkien riisumista Atupemilla varmasti kokeillaan, mutta ei nyt eikä ehkä koko vuonna, mene ja tiedä. En tiedä onko siitä Atupemille hyötyä, sillä sehän ei lyö jalkoihinsa? Kilpailuissa sillä ei ole edes suojia. Joku voisi sanoa, että hullu, mutta kun ei se ole lyönyt, niin en ole niitä pitänytkään.

Laivareissu ei mennyt toivotusti, mutta hevonen ei tunnu ottaneen siitä siipeensä, vaan se vaikuttaa oikein hyvältä. Ei siitä kyllä kehuja laivayhtiölle voi antaa, mutta onneksi nyt ilmeisesti kaikki meni hevosen kannalta kuitenkin ok. Varovaisen optimistisesti mennään kohti huomista kisaa: ei voittamaan mutta edustamaan kunnialla.

Antero Tupamäki

Tästä pääset lukemaan Anteron ja Atupemin edellisen blogin.

Jaa artikkeli:

Blogi

Jätä kommentti