Matkablogi: Atupem selviää reissuista paremmin kuin isäntänsä

28.4.2019 - 11:51 | Ravinetti Blogi

Ei Åby Stora Prisiä tänä kesänä Atupemille. Ori tähtää Ylivieskaan ja Vermon SM:ään. Kansainvälisillä markkinoilla riittää silti suomalaismielenkiintoa. Kuva: Antti Savolainen Kuva: Antti Savolainen

Atupem ja me taustaihmiset olemme palanneet takaisin Tukholman seudulle. Mitään suuria murheita ei ole ilmaantunut.

Atupemin juoksu Olympiaraveissa meni hieman epäonnisesti varsinkin loppukaarteen osalta, kun ranskalaishevonen pysähtyi eteen. Neljättä rataa tuossa vaiheessa ajaen antaa paljon tasoitusta ja vauhti tyssäsi myös aika totaalisesti, kun edessä kirinyt hevonen jäi jalkoihin. Erittäin hyvä Atupemin suoritus oli, mutta jollain toisella juoksunkululla sijoitus olisi voinut olla jonkun pykälän parempi.

Mikä tärkeintä, Atupemistä ei näitä rasituksia helposti huomaa. Se oli lähdön jälkeen juuri niin kuin aikaisemminkin.

Se on syönyt ja juonut hyvin eli on oma lunki itsensä.

Tuo syöminen ja juominen kunnolla edesauttaa palautumista paljon. Nyt se on tarhassa täällä Sisulla, ja illalla ajamme taas autolauttaan ja kotia kohti. Mutta se on selvää, että kyllähän tällainen reissu ja kisa jossain tuntuu. Varsin todennäköisesti toukokuulle ei tule yhtään starttia eli pidetään pientä taukoa.

Mennään nyt kotiin sekä palataan normaalitreeniin ja päiväjärjestykseen. Tehdään sen perusteella sitten tarkempia arvioita ja suunnitelmia. Onneksi Atupem vaikuttaa selviävän reissuista paremmin kuin isäntänsä. Hevonen on ottanut matkan tosi elinvoimaisesti, kuten tavallista, mutta valmentaja on näillä kilometreillä jo vähän ryytynyt.

Palataan asiaan vielä reissun loppuyhteenvedon kanssa tiistaina, kun ollaan jo palattu ja asetuttu kotiin.

Antero Tupamäki

Jaa artikkeli:

Blogi

Jätä kommentti